Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

Poziomka 13:56, 04 cze 2013

monteverde napisał(a)

świdośliwa będzie miała owoce

Aniu czy jadłaś kiedyś owoce ślidośliwy?
W tym roku też zagościła w moim ogrodzie.
Pozdrawiam Jasia

AniaDS 14:42, 04 cze 2013

Aniu, Twój - mój dyptam będzie kwitł , ale się cieszę
bogumila 14:57, 04 cze 2013

Obejrzałam zaległości...różnica w kwitnieniu jest ogromna...u mnie jeszcze pączkowo.Clematisy ślicznie Ci kwitną.Pozdrawiam.
ewsyg 16:18, 04 cze 2013

Ja też kupiłam świdośliwe, jaki jest smak jej owoców ? Czytałam, że podobny do jagody amerykańskiej, czy to prawda ?
Pszczelarnia 16:27, 04 cze 2013

monteverde napisał(a)
Następny dzień pracowicie spędzony w ogrodzie, po południu w końcu wsadziłam ogórki ze szklarenki do ogrodu wyszły 3 rzędy
a tu inne warzywne dobrodziejstwa, fasolka, sałata, selery, pory, buraczki, rzodkiewka...
kwitnie tymianek
i szałwia zaczyna dzisiaj pierwszy raz

A nie chodzisz po deskach między rządkami?

'Niobe' ma boski kolor. Czy to jest jakiś trudny powojnik? Pasowałby mi. Aniu, jak wysokie są Twoje podpory na powojniki, np.?
Urszulla 16:42, 04 cze 2013

Strasznie fajny Twój warzywnik, sałata już taka olbrzymia, rzodkiewkę też mam taką dzięki Twoim poradom- wszyscy się zachwycają i jak dzieci nie jadły to teraz na kanapeczkach uwielbiają

Ale z pomidorów to chyba nici w tm roku będą patrząc na naszą pogodę.

Czy Ty masz zmartwienie powodziowe, u nas Wisła leci wysoko a co będzie dalej w kraju aż strach pomyśleć. Ma padać dalej.
zawitka 19:43, 04 cze 2013

Witaj Aniu wiciokrzew przy tym oknie z cegieł rewelacja a pomidory faktycznie sa marne .Aprzepraszam cz mogłbym poczytać twoją poradę o rzodkiewce .Od lat mi sie nie udaje a Wnuki tak lubią Plisss Dzieki
Moniika 20:25, 04 cze 2013

Aniu co to za wiciokrzew ( odmiana ) muszę sprawdzić jakie są u mńie mam trzy ale jeszcze jak dotąd ( po 2 latach) nigdy jakoś super nie kwitly i mocno nie pachniały... Moze złe odmiany brałam ... Pozd M
an_tre 21:57, 04 cze 2013

Aniu powojniki pięknie ci kwitną, moje jakieś takie ospale, mamy bardzo zimno, może dlatego...
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monteverde 22:09, 04 cze 2013

Pszczółko nie nie chodzę po desce, a zresztą mam motykę holenderską zawsze mogę spulchnić glebęNiobe by pasował a podpory mam różnej wysokości, w tym roku odebrałam Niobe podporę, bo zauważyłam, że słabo poprzedniego roku kwitł jakby się dusił, ona pójdzie do róż, a on ma kijki bambusowe i widać, że od razu więcej kwiatów, dorasta u mnie do 2 m i nie jest w żaden sposób rozpieszczany nóżki zakrywają mu male bukszpany