Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 12:37, 03 cze 2013

Nie pokażę, bo oczywiście poobrywałam te liście i wyrzuciłam do śmieci, ich nie można wyrzucać na kompost, liście robią się żółte i zasychają na brązowo od końców, mają plamki. Trzeba będzie popryskać. Wszystko przez tę wredną pogodę - ciepło i mokro, raj dla chorób grzybowych. Ja mam pomidory w szklarence ale jak widać niewiele to daje.
Jeśli masz podejrzenia co do swoich, obrywaj liście, chorują najpierw najstarsze.
renatamama3 20:50, 03 cze 2013

Gabrysiu byłam tu ,kiedyś,wiem ,że ogród mnie zachwycił,potem cię zgubiłam a raczej Twój ogród i dziś chwała Bogu odnalazłam ,piwonie,iryski i łubiny ech ,dech zapiera
EPODLAS 21:31, 03 cze 2013

Mnie zachwyciły te róże pomarszczone, bardzo je lubię. No i ten zapach!!!
Bogdzia 21:50, 03 cze 2013

Cudne zdjęcia pisklaków i ogrodu również. Ania ma rację , wcale nie gorzej niz w Anglii.
popcorn 22:15, 03 cze 2013

Gabrysiu, przepieknie u Ciebie! Juz wiem ze w te strone bym chciala Roze pomarszczona juz mam, tez duzo Ale jeszcze nie kwitnie wcale, mocno ja ciachnelam w marcu. Za to bujna i gesta jest, a kwiatki pojedyncze tu i owdzie.
Przepieknie Poobrywalam dolne liscie pomidorom, tak na wszelki wypadek.

pozdrawiam!!
agniecha973 11:27, 04 cze 2013

Gabrysiu, wpadam z pytaniem o syropek Pini. Mi dwa lata z rzędu spleśniał wierzch po tygodniu produkcji. Nastawiłam po raz trzeci, podobno do trzech razy sztuka. Nastawiłam niedawno - 30 maja (długo się zastanawiałam, ale nudziliśmy się w Boże Ciało i nałamaliśmy pędów, w cieniu jeszcze były dobre) i zastanawiam się czy znów nie zrobiłam czegoś źle. Powiedz mi czy Ty to mieszasz czy tylko sobie stoi na słońcu (którego nie ma)? Ja oczywiście stwierdziłąm, że nie podoba mi się ten nierozpuszczony cukier na wierzchu i nadusiłam, żeby się utopił. Pędy podchodzą do góry, a syrop jest w dole. Górne warstwa jest teraz "goła" - ani nie ma na niej cukru, ani nie jest zanurzona w syropie. Chyba znów dałam jej szansę na spleśnienie. Co o tym myślisz? Pokażesz swój słoik?
AlicyaLK 11:31, 04 cze 2013

Piękne nowe zdjęcia... ale jakie mają być... skoro ogród taki elegancki...
Poziomka 16:15, 04 cze 2013

Gabriela napisał(a)
Zakwitły piwonie Festiva Maxima

U Ciebie wszystko wcześniej kwitnie, tym razam na moje szczęście , przy tych ciągłych deszczach piwonie skończyły by jak mój leżący na trawniku lilak.
I po co wybieram się do Albionu skoro znacznie bliżej mam klimaty które kocham. Chyba tylko dla miłego towarzystwa no i oczywiście pimms.
Pozdrawiam Jasia
Pszczelarnia 16:19, 04 cze 2013

"I po co wybieram się do Albionu skoro znacznie bliżej mam klimaty, które kocham. Chyba tylko dla miłego towarzystwa no i oczywiście pimps."

Pozdrawiam Ewa.

Ale pims u Gabrysi też jest.
Moniika 18:08, 04 cze 2013

Gabrysiu , cudnie u Ciebie tak miło popatrzeć pozdrawiam M