Pozdrawiam Danusiu i dołączam widoczek ze ściętymi tawułami, a za nimi coś widać.
Różaneczniki za tawułami.
Biały zawilec.
Rózowe zawciągi. Mam też białe.
Wybór roślin był przeogromny, ale np cisów na pniu tam nie było... W ogóle roślin na pniu nie było zbyt wiele. Chyba nie wiedzą , co jest modne na Ogrodowisku... Kupiłam sobie za to dwie żurawki (odmiana Place Purple)
Był wielki wybór roślin balkonowych, różaneczników i iglaków
Wracam tam w lipcu w jakiś ciepły, słoneczny dzień
Byłam dziś w Dobrzycy w Hortulusie. Wycieczka była z okazji Dnia Matki, bo moja mama urodziła się i wychowała w Dobrzycy. Zabraliśmy ją więc w prezencie na wycieczkę wspominkową w jej rodzinne strony i przy okazji zajechaliśmy do Hortulusa. Było fajnie ale też niestety dość zimno i pochmurno. Latem wybiorę się tam na pewno ponownie tylko w celu spokojnego zwiedzania i spokojnych zakupów.
Basiu, dziękuję za gościnę w Twoim ogrodzie
zakątki masz już dopieszczone i jest naprawdę co podziwiać
Dziękuję za prezenciki, będą dziś w ziemi królowały
Andziula ja miałam gaurę przez 3 lata, na jesieni bo był duży krzak podkusiło mnie aby ja podzielić i chyba z 3 krzaków będę miała tylko jeden to moja Gaura lindheimeri faktycznie kwitnienie zaczyna w lipcu i kwitnie do przymrozków, Twoja jest pędzona wysadź ją do ogrodu a tu w większym krzaczku początek kwitnienia
Moje wiciokrzewy i gdzieś tam pomiędzy nimi rdest Auberta - jeszcze nie kwitną , w nogach maja powojnika Toki i róże ale one tez jeszcze nie kwitną
Bodziszki pod piwoniami zaczynaja kwitnąć
Nowa rabata - dzięki Małgosi wpadłam na pomysł ze wzdłuż podjazdu mogę mieć wielka bylinowa rabatę Dziękuję!! Na razie prostokącik pod hortensje
Na plocie betonowym sąsiadów (nie wiem czemu to jest takie popularne, bo brzydkie jak noc - ale tanie...) ma się piąć bluszcz - dopiero w ub. roku sadzony i mały.
I kanciki:
Kupiłam sobie w szkółce niedaleko Bogdzi azalie japońską - biała, cudna jest Tylko kwaśną ziemie muszę kupić