zanim pójdę myć kalosze na wyjazd to kilka moich radości z ogrodu
zakwitła pierwszy raz Toscana - rewelacja - zapach i kolor, zapach prawdziwych starych róż taki olejek różany
ciekawa jestem jaki krzak powstane ale to ze dwa lata zejdzie
a to bardzo stara piwonia, uratowałam przed zaoraniem z działki obok - tam były ogródki działkowe i pewnie ze 30 lat tam rosła, przesadziłam i dalej daje radośc - ma bardzo cienkie łodygi i ledwo trzyma głowę - a w zasadzie nie trzyma
a kupionych 5 martagonów zakwitł mi jeden na niewysokiej nóżce - bardzo delikatny róż - cudo - zeby przetrwał
maj to najlepszy z miesięcy na takie słowa, wiem coś o tym
cześć!
zbyt dobrze Twojego planu nie rozczytuję a nawet jakbym rozczytała, to cóż mądrego mogę powiedzieć ja - która sadzę żonkile w grządki? nic chyba hahahaha
ale mam pytanko, bo widzę, że brzozy dla soku, jarzębina dla dżemów ... w którym miejscu będzie warzywnik?
z pęcherznicą choć mam je kilka lat zawsze coś sknocę z cięciem - dopiero teraz jak nie przycięłam jej na wiosnę zobaczylam, że lepiej kwitnie i pewnie po kwitnieniu trzeba by przyciąć
tej żółtej to mi żal jeszcze bo ma ładne kwiatostany
ale za tego diabełka zabiorę się zaraz
bo u nas przestało lać po całej nocy ostrego lania - trawnik w wodzie a w rowkach strumyki
natomiast czereśnia jest dzika i M tnie takie małe czuprynki żeby było światlo dla hortensji coby wiedziała gdzie ma się puścić
z tymi fotkami to mam dylemata - jak robię zdjęcia to mi ucieka takie inne widzenie - najchętniej bym odstawiła aparat coby więcej widzieć - no ale się nie da bo to trzeba jakoś zapisać bo zapomnę - więc aparaty dwa chyba wezmę
Beatko, ja mam posadzoną pęcherznicę za płotem na żywopłot, tak co ok. 90cm i tak wygląda po dwóch latach(jak obejrzysz to usunę). Cięta jest mocno, żeby się zagęściła. Ta moja bordowa ma takie pomarańczowe przyrosty i ogólnie jest taka radośniejsza niż Diabolo, bardziej mi się podoba, chyba nazywała się Mindia
Tylko, żeby Ci za bardzo nie zacieniła warzywnika
Dziewczyny proszę o pomoc .Uparliśmy się z M że musimy miec basen i ok stoi ale chyba trochę szpeci i nie wiem co dalej z nim począć .Wszystkie sugestie mile widziane co kilka głów to nie jedna .Ja osobiście nie mam żadnego pomysłu na osłonięcie pomóżcie.