Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzy mi się Siedlisko....

Marzy mi się Siedlisko....

giza 09:48, 08 cze 2013

AniaK napisał(a)

Ja również witam
Co tu dużo mówić/ pisać ....... Angielska rabata "wymiata" wszystkie inne- prawdziwy majstersztyk.
Przetacznik 10:41, 08 cze 2013

Ej no Toskania, angielska rabat a, te bodziszki! Ej no ja też chcę ! Cudownie ; )
yolka 11:18, 08 cze 2013

cudeńka. powiedz jak najlepiej rozmnozyć bodziszki. Kupiłam tylko 2 w doniczkach - kosztowały 23 zl, więc całkiem sporo, a przydałby się ich więcej. Czy po kwitnieniu ścinasz same przekwitłe kwiatostany czy liście też. Pozdrawiam
monitka 22:20, 08 cze 2013

Aniu śliczne są te bodziszki w takiej dużej kępie Moje też zakwitły aale na taki efekt bedę musiała jeszcze poczekac

Bodziszki o które u mnie się pytałaś to bodziszki korzeniaste. Rosną nisko, ładnie się rozrastają i powtarzają kwitnienie. Kiedyś kupiłam dwie doniczki, które sporo się rozrosły a w tym roku podzieliłam kępy na obwódkę
Donia72 00:33, 11 cze 2013

Witaj Aniu
Właśnie skończyłam czytać i oglądać Twój cały wątek. Obejrzałam wszystkie zdjęcia z Twojego cudnego ogrodu. I jestem pod wielkim wrażeniem Roślinki masz piękne, a bodziszek i lawenda-ten fiolet- po prostu mnie zauroczyło U mnie też rośnie bodziszek i nigdy go nie przycinałam, więc dlatego taki jakiś rzadki i wybujały mi roś nie. Może też nie w takim miejscu rośnie co trzeba.
Będę do Twojego siedliska często zaglądać
Pozdrawiam
grembosia 00:46, 11 cze 2013

Aniu, ale fajny miałaś wypad i do tego wróciłaś do cudownego ogrodu, do bajki.
Cieszmy się naszą aurą, bo w innych zakątkach kraju- masakra!
AniaK 12:20, 12 cze 2013

Witam miłych gości Gizę, Weronikę, Yolkę, Monikę, Donię72, Grembosię

Pogoda nas rozpieszcza, więc i pracy mnóstwo i czasu na komputer już nie starcza, więc tylko na chwilkę zaglądam
Dziękuję Wam za miłe słowa

Weroniko(Przetacznik), nie ma problemu już jedna przesyłka się udała, można spróbować drugą

Yolka, ścinam całe do ziemi, bardzo szybko wypuszczają nowe liście, tylko nie można się ociągać, to wtedy drugi raz zakwitną, ale słabiej. Czasem gdy już przekwitają to u nasady już mają sporo młodych krótkich listków, więc te zostawiam, to nie wygląda tak łyso.

Monitko, a to ja chyba mam takie też tylko jasno i ciemno różowe, a ten Twój to jeszcze inny, podoba mi się

Doniu72, witam Cię bardzo serdecznie, dziękuję za miłe słowa i zapraszam zaglądaj do woli. W tym roku zetnij bodziszka i zobaczysz jak ładnie odrośnie.

Grembosiu, wypad udany i do ogrodu taką piękną porą, to radość wracać, a jeszcze tyle słońca i ciepła. Współczuję tym, którym pogoda nie sprzyja i przesyłam dużo słońca.
AniaK 13:03, 12 cze 2013

reni 13:07, 12 cze 2013

Witaj Aniu..o matko jaki piękny widok rabata przed domem extra, a róża cudna..pozdrawiam
AniaK 13:16, 12 cze 2013