No właśnie, sama jestem ciekawa jak ten srylion donic hahaha pomieszczę ??? Jak poustawiam? i czy będę czekać na kolor tych nieopisanych donic, aż zakwitną, czy poustawiam przypadkowo? Nie wszystkie opisałam, bo mi pisak od niskiej temp. zamarzł i nie chciał pisać Powtykałam opisy z paczki w ziemię.
Marto, w warzywniku mam paski trawnika z rolki i pewnie ten chwalisz. Pozostałe to przypadkowa mieszanka nasion, jakie mieliśmy, zebraliśmy w jeden worek wymieszaliśmy i jest. To trawnik majowy. Czyli latem miał zaledwie kilka miesięcy. Dużo zależy od pielęgnacji. Polecam mieszanki sportowe typu Wembley lub Wimbledon.
Dzień dobry, Danusiu, przyszłam się przywitać .
Artemis piękna, moja jeszcze młoda, buduje krzaczek, ale jak kwitnie, to też zachwyca.
Twoja Anglia również zachwyca, mam nadzieję, że w przyszłym roku uda mi się zobaczyć ją na żywo .
Nie, nie za zimno. To drzewa kopane - bryła w balocie. Trzeba podlać i usypać na zimę kopiec z kory. Miasta, autostrady sadzą teraz, a ja drzewo w połowie "dostałam" więc wsadzić trzeba
Pewnie, że o 2 tyg. wcześniej byłoby lepiej, ale u nas ciepełko teraz i siąpił deszczyk więc dobrze to rokuje.
Lubię bardzo tą rabatę jak kwitną bodziszki i szałwie w duecie z różami
U mnie na rabatach miszung kolorystyczny Jak zakładałam to pory roku jeszcze tak nie szalały pogodowo i kolory nastepowały po sobie, teraz nigdy nie przewidzę co kiedy zakwitnie, często sie kwitnienia nakładają na siebie. Teraz też mam jeszcze np. kwitnącą ostróżkę w ogrodzie i na razie z mrozu nic sobie nie robi bo pod drzewami nad rowem kwitnie