Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Pszczelarnia 14:19, 12 gru 2019

Twoja opowieść i zdjęcia to jak dobry masaż dla moich myśli.

Dojrzałość ogrodu i głębokie spojrzenie biją z tych kart.

Co wykazało badanie Twojej gleby - o tym nie pisałaś?

Co do spotkania czapek z pomponami jestem za!

Poppy 14:27, 12 gru 2019

Rok w ogrodzie z Mira

Teraz to juz plan na bank potrzebny

Tak patrze na zdjecia i nie wierze, ze juz w polowie lipca kwitna Ci dalie i cynie, a ja biedna musze czekac do poczatku wrzesnia.

Eukomisy tez mam, jeszcze dwie inne odmiany, ale te co masz lubie chyba najbardziej.
Jak je przechowujesz?

popcorn 15:43, 12 gru 2019

Cudownie oglądać te zdjęcia, czytać komentarze. Chcę żeby lato było już!
Gardenarium 16:18, 12 gru 2019

Zajrzyj czy mam błysk w oku

Instagram Ogrodowiska
Dorota123 18:10, 12 gru 2019

Zastanawiam się dlaczego w sezonie nie pokazujesz na bieżąco tego cudownego ogrodu. Czasem wrzucisz kilka fotek, ale zdecydowanie za mało go pokazujesz. Masz sporo drzew i one tworzą świetną ramę ogrodu, u mnie zdecydowanie za mało drzew.
mirkaka 16:27, 13 gru 2019

Piwonie po wykopaniu trzeba podzielić na mniejsze kawałki, bo jeśli wsadzisz taką wielką karpę to może nie kwitnąć, tak jak u Ciebie właśnie jest.
Cudny masz las sosnowy za płotem i zbiorniczki dla owadów, i własny dziurawiec
Mamy prawie identyczną obudowę studni, tylko że u mnie to obudowa zbiornika na deszczówkę, szkoda mogłaby być prawdziwa studnia
Przywrotników też mi żal, zawsze zdążą się wysiać,
Lantana - ciekawa roślinka, ładnie wygląda taka rozrośnięta w donicy, znosi suszę czy trzeba wodę lać?
Ale rdesty to masz przepiękne, muszę gdzieś sobie je upolować, nie widziałam ich w naszych sklepach ogrodniczych, tylko one pewnie też wody sporo potrzebują.
sylwia_slomc... 16:49, 13 gru 2019

Czy przywrotnik dałby radę w mocnym cieniu?
Jeśli tak to mogłabym przytulić siewki pod stodołę....a miałam nie mieć przywrotnika
Może się zakocham jeszcze
sierika 19:26, 13 gru 2019

Ewo, w takim razie trzeba skrzyknąć się, Mira jako koordynatorpóki czapki na głowach.
m_gocha 00:26, 14 gru 2019

mirkaka napisał(a)
Piwonie po wykopaniu trzeba podzielić na mniejsze kawałki, bo jeśli wsadzisz taką wielką karpę to może nie kwitnąć, tak jak u Ciebie właśnie jest.
Oj to mnie zmartwiłaś Mirko! W tym roku wykopałam ogromna karpę piwonii (chyba rosła w tym miejscu z 15 lat) i przeniosłam w inne. Czytałam że piwonie to długowieczne rośliny - moga w jednym miejscu rosną nawet 50 lat. Myślałam że jeżeli nie będę rozdzielać karpy to piwonie nie odczują tak mocno przenosin (a niestety robiłam to w juz listopadzie)
m_gocha 00:29, 14 gru 2019

Mira pytałaś o cięcie perukowca. Wsawiłam tak naprędce kilka fotek u mnie gdybys miała chęć zerknąć