Janeczko, właśnie jestem po lekturze wizytówki, bo szukam kolejnych odmian róż, które nadają się na mury/ ściany....fajnie to zrobiłaś, bardzo pomocne. A tutaj też pięknie.
Moim zdaniem kolor róży za bardzo będzie podobny do koloru jeżówki.
Do przetacznika i do róż bardziej pasują floksy niż jeżówka, jeżówkę bym w ogóle zlikwidowała.
Mnie się placek trawnika nie podoba, czemu ma służyć? ekspozycji zegara słonecznego czy rzeźby, dziwnie wygląda, wokół niego róże - no ok, ale trawnik jako punkt centralny nie. Zrób tutaj rzeźbę czy cokolwiek, obelisk itp. trawnik zlikwiduj a zamiast trawnika otocz detal ogrodowy np trawą Hakonechloa macra z tulipanami, czy czosnkami.
Klony palmowe to są po bokach? z kolei one nie pasują do róż i bylin towarzyszących.
Chyba że to śliwa wiśniowa Nigra, wtedy pasuje.
I tego się trzymajmy Danusiu. Kiedy zatopić się w lekturze jeśli nie teraz, prawda? Wiosną i latem nie chce mi się czytać, wtedy 200 procent powera na ogród.
Dorii, koniecznie wpadnij, autostrada jest przecież Na pewno efekt jaki chcę w 2020 roku osiągnąć, będzie - sądząc po ilości donic i cebul - spektakularny i niepowtarzalny nigdzie indziej w Polsce (przynajmniej), bo w Holandii czy Anglii na pewno jest ktoś kto ma tyle donic.
Będę ustawiać donice z tulipanami piętrowo Będę dodawać inne rośliny kwitnące w tym czasie i będę dodawać turzyce.
Miło mi, że do mnie zajrzałaś. Dziękuję za pochwałę wianka
Ten wianek będzie na brzozowych kijach przymocowanych do ogrodowej podpórki, jest tam już przygotowany karmnik z palików brzozowych, pniaczek i niby stos na ognisko. Będą też lampiony turkusowe, albo klatki biało- turkusowe. Zobaczę w przyszłym tygodniu jak zacznę to wszystko łączyć. Dziś robię wianek na drzwi.