Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:35, 23 kwi 2013

Do góry
Dzień dobry Danusiu,
Przyznaję się, że chociaż siedziałam cicho - to też zgadłam
Po tym.......

Gardenarium napisał(a)
A tutaj niesłychanie wesołe widoczki, uważam że w tej kolorystyce czarno-żółtej krokusom do twarzy

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:28, 23 kwi 2013

Do góry

Jaskry we wspaniałym bladożółtym kolorze

Złe dobrego początki, mam nadzieje :) 08:28, 23 kwi 2013

Do góry
Mi osobiście bardziej się podobają formalne niż naturalne ogrody. Zatem na prędce skleciłam Ci , coś co być może ja bym sobie posadziła w takim miejscu. Są tam 4 brzozy , żeby było gęściej . Do tego berberysy, bo moim zdaniem biała kora brzóz fajnie wygląda z dodatkiem czegoś o bordowych liściach. Jest jeszcze hortensja anabel, świerki białe, jednoroczne kwiaty , tu np cynie, ale to może być coś innego kolorowego i na koniec obwódka z host. To taka moja propozycja. A Ty podejmuj decyzję zgodnie ze swoimi preferencjami

A propos preferencji, to jaka kategoria ogrodów Tobie się najbardziej podoba?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:27, 23 kwi 2013

Do góry

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:26, 23 kwi 2013

Do góry
Sobotnie spotkanie pod Halą na Al. Politechniki w Łodzi, kiermasz roślin (weekendy kwietnia i września). Fotki Anity.

Mój wawrzynek

Ogród w skali mikro :) 08:24, 23 kwi 2013

Do góry
Od paru dni szukałam zawciągu alba na mój zielony dach.. Podobno jest prawie zimozielony i wytrzyma wszystko .. Właśnie jedna roślinka rozpoczęła największą przygodę survivalowa swojego życia .. Może dać fajny efekt na dachu z tymi sterczącymi kwiatkami .., tylko czy wytrzyma?? ... Patelnia i cienka warstwa gleby i całkowity brak podlewania... Dlatego kupiłam jedną ... Stoi dumna na blacie kuchennym i kompletnie bidula nie wie , co ją czeka

Ale najlepsze jest to ,że są jeszcze inne piękniste zawciągi ..

Kuknijcie tu:

http://florexpol.eu/byliny/971-zawciag-nadmorski-rubrifolia.html
Ogród przy lesie początek 2012/2013 08:23, 23 kwi 2013

Do góry
Witam Was w ten słoneczny poranek.Hiacynty różowe.

Zieleni się trawka.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:22, 23 kwi 2013

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:18, 23 kwi 2013

Do góry

To jeszcze nie koniec Mam też Ophipogon do wykorzystania i więcej fotek
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:17, 23 kwi 2013

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:16, 23 kwi 2013

Do góry

Pszczelarnia 08:11, 23 kwi 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Dziewczyny, nie mam chwilowo aparatu - wiem, nie uwierzycie. Ale ja czasami tak mam. Nie zrobiłam żadnych zdjęć. Byłam na pięknej górskiej wycieczce i widziałam las z hektarami śnieżyc wiosennych.

Ale wstawię coś zgoła innego z zasobów komputera.

Otwieram czytam, oglądam i nagle widzę:

Czytam i wiem, że znam ten ogród doskonale. Danusia o nim pisała a tekst i zdjęcia utkwiły w mej pamięci: https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/206-ogrody-angielskie-moleshill-house

No proszę jak miło, a powiem Wam że jak oglądałam Gardeners World dwie serie na DOMO to w każdym programie pokazywali ogród, w którym byłam. To dopiero była konfrontacja

W zeszłym roku zapuściłam sobie te warkocze - wały z bluszczu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:07, 23 kwi 2013

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:07, 23 kwi 2013

Do góry
Przedsmak tego co Was czeka jednak nadmieniam, że nie pasuje ta kolorystyka tak na ślepo do każdego ogrodu

Biały-czarny-żółty ciekawam jak do tego doszła Borbetka, spowiadaj się Domyśliła się czy z satelity widziała?

Mój jesienny ogród 08:00, 23 kwi 2013

Do góry
Witajcie, już wróciłem, choć z wyjazdem i przyjazdem miałem nie co trudności. Miałem jechać z Danem ale znów nie przyszedł, więc zacząłem szukać innej podwózki. Poszedłem do Gintera i pytam się czy mnie zabierze, odpowiedział że tak tylko jedzie o 15, mówię OK. Patrzę a on jedzie o 12, mówi że go głowa boli i nie idzie wytrzymać. Poszedłem do małolata elektryka i pytam się czy mogę się z nim zabrać, mówi że jak szef pozwoli ale szef nie odbierał telefonu. W końcu Terry się ulitował, choć nie jest Kelowna to mnie tam zawiózł i oddał mi pieniądze które mu dałem.
W niedzielę dzwonię do Dana żeby się umówić a on mówi że jest w szpitalu. Zadzwoniłem do znajomej i mówię żeby zadzwoniła do niego i spytała się co się stało, okazało się że ma cukrzyce. Dzwonię do znajomej znów i mówię ratuj dzwoń do Gintera i mnie umów, no i się udało jakim cudem wrócić. Nie zawsze jest łatwo, nieraz trzeba się nie źle nakombinować żeby wyjechać.
Dziś się nie rozpisuję, bom zmęczony, pokaże kilka fot z Kelowna na początek, reszta później,.
Haniu, zrobiłem 250 fot. więc wyjazd był udany, choć w sobotę kropiło cały dzień ale miałem to w nosie, nawet nie zmokłem.
Aniu, to Cię utrwalę w tym przekonaniu, choć nie powiem ż e śmieckoi nie ma można spotkać ale oczywiście jest to rzadki przypadek U mnie wiosna wygląda tak, tu jest fajnie, gdyż kwiaty długo kwitną, pogoda nie waruje i wszystko dobrze się trzyma.
Zobaczcie jakie fajne mają skrzynki elektryczne i telefoniczne na dwu ostatnich zdjęciach.
Żegnam się kwitnącymi fotkami..

Rajski ogród Ani 07:46, 23 kwi 2013

Do góry
Aniu gratulacje tysiączkowe przesyłam i pozdrawiam.

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 07:38, 23 kwi 2013

Do góry
Ana napisał(a)
Nawet robótki już wiosenne a na osłodę pierwsze w tym roku domowe lody truskawkowe z mrożonych truskawek, jogurtu bałkańskiego i miodu akacjowego...mniam!!!

Może lody o poranku nie wskazane, ale co tam siadam i zajadam...
Pięknie w twoim uporządkowanym ogrodzie.... Buziaki zostawiam i lecę
Moja działka. 07:37, 23 kwi 2013

Do góry
Super taras i otoczenie! Konewka z pelasią cudowna.Miłego dnia. Ja dzisiaj zostaję w domciu.

Rododendronowy ogród II. 07:29, 23 kwi 2013

Do góry
Serdeczności z rana. Przymrozku nie było. Jest słonecznie. Zdrowia życzę.

Ogród w skali mikro :) 07:27, 23 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ela ja właściwie caly czas czytam i nie wiem jakie Ty masz plany rewolucyjne, znaczy się ogrodowe. Czy moźesz coś narysować?

Madzenko .. U mnie akcja zmiany planu rabat.. Chcę zapewnić sobie większą intymność
Tak dla przypomnienia...
Jest taki układ :

A ma być docelowo tak .... Przynajmniej na chwilę obecną tak mi się wydaje...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies