Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój mały skrawek ziemi 10:55, 13 maj 2013

Do góry
Witaj Ewo faktycznie fajny pomysł może coś wymyślę z nimi .

Dzień pochmurny
tawuła gold już kwitnie

azalia również

mój nowy nabytek
Mój 4 arowy azyl... 10:49, 13 maj 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Jeśli pytasz o moją, to tak, na wszystkich zdjęciach ten odcień się powtarza i taki jest w rzeczywistości. To zdjęcie z 2011 r.

a w Wizytówce też fotka jest, zobacz: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1499-wizytowka-moj-4-arowy-azyl

Basiu, wczoraj widziałam koło jakiegoś domku przed płotem kwitnący łan bergenii. Pięknie to wyglądało. U mnie też kwitła, uważam że kwiaty bergenii są piękne. W ogóle lubię bergenię, mam nadzieję że w tym roku lepiej się rozrośnie.
Ogród Dominiki 10:41, 13 maj 2013

Do góry
Domi napisał(a)
[img size=640x427]

Dominiko żywopłot na tym zdjęciu to z czego jest?
Mój ogród 10:37, 13 maj 2013

Do góry
A to moje zdjęcia ze spaceru z ostatniego pobytu i mojego spaceru.

Gdzieś w Polsce.....
Weronika Przetacznik napisała że nasza Polska jest piękna, ja też tak uważam.

To zdjęcie robione prawie wieczorem.

Nasz przydomowy ogródek 10:37, 13 maj 2013

Do góry
Haniu, Tengel, Joanko, Danusiu, Sebku, Alinko, Agatko, Aniu, Ewo, Mariusz jak się cieszę że zaglądacie.
Zapach piwonii jest obłędny. Kto je ma to wie i warto się nimi zaopiekować aby pocieszyć oczy choć na chwilę. Niestety nie znamy jej nazwy. Dostała Krysia malutką sadzonkę kilka lat temu od koleżanki.
A wszystko się zaczęło od wycieczki Krysi na Ukrainę. Po powrocie nie mogła się naopowiadać jakie piękne okazy tej rośliny tam rosną.
Co do tej rabatki z tawułami i trawą- to już w tamtym tygodniu przesunąłem tawuły o 10 cm bliżej chodnika. Niech tak będzie. Jak będzie ciasno to żurawki ścieśnię. Jest najnowsza rabatka ( ta z kancikami he he he) gotowa przyjąć wszelkie nadmiary i z podziału roślin też. Pozdrowienia dla wszystkich.

Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 10:28, 13 maj 2013

Do góry
Madziu, dzięki za uwagi. Ja nie wiem dlaczego ja tę ścieżkę jakoś tak dziwnie poprowadziłam Ale w sumie chodziło o jakiś zarys podziału tej działki, więc w tej kwestii chyba się zgadzamy Grill w tym miejscu, które zaznaczyłaś odpada. Tam jest wyjście z domu, planowane jest zadaszenie tej wnęki, ale z pewnością nie grill. Poza tym bardzo blisko sąsiadów, tuż przy oknach ich salonu i choć zazwyczaj grillujemy z nimi, to jednak w razie imprezy bez nich, nie chciałabym im zakłócać spokoju.
O żywopłocie w tym miejscu też myślałam i wymyśliłam, żeby go zrobić z borówek amerykańskich. Dzieci o nich marzą, a ja latem fortunę na nie wydaję Czy to dobry pomysł?
Podsumowując, ścieżka i żywopłot podzieliła nam działkę na 3 części. Pierwsza to warzywniak, której chyba póki co ruszać nie będę. Poza jakimiś kosmetycznymi zmianami, np. co zamiast kory pod tuje, bo sąsiad z boku ma rząd leszczyny i ja wiosną podsypuję tuje korą, a jesienią ją wygrabiam razem z liśćmi leszczyny i naszej gruszki, co mnie doprowadza do szału.
A teraz dwie pozostałe części. Ta zaraz przy warzywniaku jest częścią najbardziej nasłonecznioną. Myślałam o placu zabaw dla dzieci otoczonym smacznymi roślinkami do zjedzenia. Ale podejrzewam, że latem upał będzie ich stamtąd skutecznie odstraszał. Do tego ze względu na drzewa owocowe i jak im jeszcze dosadzę innych krzaczków smakowitych, nie odgonią się od zwierzaków fruwających mało sympatycznych. Ogromne szerszenie na jabłonce to właściwie już jest norma. Dlatego to chyba jednak nie jest dobre miejsce dla dzieci. A jak sobie tam altankę postawimy, to sobie bardzo mocno warzywniak zacienimy No i jakby się nie ruszyć, to d... z tyłu
Mój ogród 10:28, 13 maj 2013

Do góry
Nareszcie mam chwilę, żeby usiąść przy komputerze i wejść na Ogrodowisko. Na działce jeszcze nie byłam, ale chyba wszystko jakoś tam przeżyje bo wiem, że tam solidnie padało. Jedziemy w piątek i to na dwa tygodnie, M bierze urlop. Na pewno wzeszły ogórki i inne warzywa, będzie co pielić, trawa będzie po "pachy" Ma będzie adaptował w domku górę i chcemy zrobić tam mały pokoik, żeby zyskać dodatkowe miejsce do spania.
Zdjęć nowych nie mam, ale pokaże jeszcze z ostatniego pobytu.

Jedyny pierwiosnek, który u mnie rośnie. Teraz posadziłam znowu trzy, które były w domu i zobaczymy co z niego będzie. Ten jak przekwitnie rozsadzę i zrobię z niego chociaż dwa, będzie większa kępka.

No i jeszcze tulipanki, które już pewnie przekwitły. Mnie się podoba ich biały kolor z kremowym paskiem na środku płatka.

Ogród na 300 metrach kwadratowych 10:25, 13 maj 2013

Do góry
EwaG napisał(a)

Ewo co to za odmiana? Cudne!
A za ścięcie tulipanów to ja bym paluchy poprzetrącała
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:15, 13 maj 2013

Do góry
Lubię gotować.hahahahaha
Zrobiłam ostatnio zupkę „gnojówka z pokrzyw”. Warzywka dostaną papu z jakiś tydzień powinna być gotowa.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:14, 13 maj 2013

Do góry
Dziękuję dziewczynki za miłe słowa pocieszenia, tulisianiai sława uznania razem i każdej z osobna. Smutki dalej siedzą we mnie ale cóż, kiedyś miną.
A tymczasem na froncie:
taras się robi, że tak powiem powierzchnie płaskie są gotowe, zostały boki i dopieszczanie
tu w deszczu po pierwszym olejowaniu
Przyjazny ogród 10:13, 13 maj 2013

Do góry
Mariusz napisał(a)

Dla takich zdjęć uwielbiam zaglądać do tych wszystkich ogrodów na forum.
Pozdrawiam ciepło.ewa
Ania i róże i cała reszta :) 10:04, 13 maj 2013

Do góry
AniaDS napisał(a)
Po 4 latach w końcu doczekałam się pąków na piwonii

kot 'z dołu' od jesieni zazwyczaj pracuje ze mną lub przy mnie

a w domu też coś zakwitło

Już pączki róż???? Szok!!! U mnie wszystkie róże przeżyły, ale pąków to jeszcze nie ma...
A co do piwonii, to moje w tamtym roku miały jeden kwiat, a w tym roku pąków sporo
Także pośpiech przy spisywaniu rośliny na straty niewskazany
Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie... 09:52, 13 maj 2013

Do góry
Śliczna rabatka , a te tuje to szmaragdy?Fajnie będzie jak się rozrosną i zasłonią płot.Moje już mają około pięć lat w końcu zasłoniły siatkę.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:52, 13 maj 2013

Do góry
Kochani, muszę się pochwalić! Dostałam piękny prezent od serca!
Nadeszła paczuszka, a w niej . Zobaczcie sami!

Piękna różyczka wykonana przez Zawitkę, z jeszcze piękniejszą dedykacją!
Halinko, Dzięki serdeczne! Buziam, ściskam i jestem wzruszona.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:44, 13 maj 2013

Do góry
Tosiu. Witam z rana. To jest kwiat pigwowca pośredniego.
Pigwa kwitnie zupełnie inaczej.Zakwita na tegorocznym przyroście na końcu pędu.

Znalazłam
.

Ogród zamknięty w skrzyniach 09:31, 13 maj 2013

Do góry
figa napisał(a)
I na koniec - nie mogę sobie odmówić - rozciąganie dżdżownicy

To zdjęcie zostawię bez komentarza, biedna dzdzownica!!!
Bardzo mi sie podobaja te metalowe skrzynie, ale ja się niestety takich nie dorobię, oboje z Żonem pracujemy w f. produkcyjnych gdzie blachy jest aż za nadto, no i Żon mi zapowiedział że chociaż w domu ma miec inaczej niż w firmie
Ale cóż może jednak jakoś mi się uda go namówić.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:22, 13 maj 2013

Do góry
Danusiu gdzie posadzisz tego powojnika? Też podobnego sobie ostatnio kupiłam, choć patrząc na fotkę kwiatki bardziej białe niż zielone, rośnie w donicy przy ławce. Podobno ma zimozielone liście, Twój też?

mój:

jeśli mam usunąć fotkę, daj znać!
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 09:22, 13 maj 2013

Do góry
AniaDS napisał(a)
Super te kanapy, jak jeszcze dojdą poduchy to nie będzie się chciało z nich zejść .

Gratki z okazji setuni

Oj włąśnie poduchy tylko je musze jeszcze zrobić a czasu brak młody znowu sie pochorował , oj życie....
a szafirek cudny...
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 09:20, 13 maj 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Gratulacje pierwsza setka !!! ...

żurawek też chyba pierwsza setka ... wow ... dobrze, ze ja mam blisko ... jakieś korepetycje chyba zaklepać trzeba ... Joasiu ilość roślinek i sposób w jaki z nimi współistniejesz obezwładnia ... jesteś niesamowita ... i wzorem jesteś nomalnie ...

mebelki ... mam nadzieję, że pierwsze śniadanko smakowało ... i kawki też ... ... wyszły zawodowo ... zmywaczem mówisz ja rozpuszczalnikiem robiłam transfer ale na materiał ... wypróbuję zatem zmywacz bo na komódce rozpuszczalnik może się nie sprawdzić ...

kanapy ogrodowe ... chapeau bas !!! ... majstersztyk ale musisz to wiedzieć bo jak nie jak tak ...
i donice ... ja też zgapiłam ... prekursorem jest Monika - Kwiat Holandii ... łatwe w wykonaniu i dumnie się prezentują ... a tu pomysł na ławeczkę z donicami ... na tę setkę

kanapy wydają mi się podobne ... może im dobić kilka dech

Wisz co Iza chyba musze policzyć moje doniczkowo i powtykać karteczki z opisem, bo cóż teraz jeszcze pamietam co i jak ale a trochę .... koniecznie musze to nadrobić,

komplecik sniadoaniowy na razie tylko kawowo wypróbowany sprawdza się idealnie

Wg mnie zmywacz jest wygodniejszy, jakoś tak się mniej rociapuje.Donice z ławeczką...hmmm musze pomyśleć, ale na razie musze wykończyć moje kanapy co by tak ne zostały nie pomalowane na zawsze bo wiadomo jak się nie zrobi od razu to .....
Pozdrawiam
W cieniu - zacieniona 09:10, 13 maj 2013

Do góry
werbena patagońska -myślę,że nadgoni stracony czas
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies