Więc tak ja bym tą "obwódkę" z otaczającej wody zostawił... w środku jak mówiłem wyplewić.. ta kula jest dobrym pomysłem... a cis bym zastosował jako ścianę, w miejsce obecnej kaskady... jako tło - żywopłot. Ale z tym zastosowaniem cisa zamiast tej "wody", to też dobry pomysł
Jakaś małpa niemyta wycięła mi moją biało-fioletową kompozycję tulipanową.
Ukojenie znalazłam w fotografowaniu innych tulipanów co stopniowo rozkwitają i czosnków szykujących się do spektaklu.
Wpadam z rewizytą Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to ten świetny akcent wodny Trochę gryzie mi się ta kaskada z tą prostotą tego kwadratowego zbiorniczka Ja bym zrobił coś bardziej prostego, symetrycznego... oglądam dalej i może jeszcze coś dopiszę Pozdrawiam
P.S. Kanciki wyszły idealnie wręcz Tulipanki również śliczne Wracając jeszcze do tego zbiornika to ja bym dodał do tego żwirku w środku jakieś większe kamienie... i jeśli tam są chwasty, wyplewić i posadzić jakieś małe trawki, byliny... ale nie za dużo To taka moja mała prywata
Mam kilka zdjęć z mojego ogródka, nic wielkiego ale mam nadzieję, że latem będzie kolorowo i jednoroczne roslinki (np. nasturcja pnąca posiana przy tej pergoli gdzie było drewno kominkowe, urośnie mimo częstych wizyt w tej okolicy moich futrzaków ) będą cieszyły moje oczy jest też posdzony winobluszcz i clematis Przepraszam za jakość zdjęć ale mam aparat staruszek i zdjęcia robione w deszczyku
Pergola jeszcze do renowacji, trzeba ją pomalowac i uzupełnic kratki, ale M obiecał, że da radę
a tu przed drzwiami
rabatki
obok tarasu
przed tarasem
przy pompie
łezka lawendy
czosnki, na zdjęciu jeden