Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:56, 17 kwi 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
i na tarasie

Ale ładnie tu u ciebie... i te stokrotki, az oczy rwie...
Ślicznie...
Puste pole z wysepką kwiatową 11:53, 17 kwi 2013

Do góry
Weroniko, tak oto ma się mój len:

Początki w Kruklandii 11:39, 17 kwi 2013

Do góry
Tu orałam wczoraj metodą Agi....na kosteczkę

I teraz nie wiem co dalej...tzn trochę wiem ale nie do końca
Wszystko będzie z tej części zabrane...zostaną tylko trzy biedne różaneczniki.

Pod płotem co posadzić to raczej nie problem....gorzej przed rh.
Dodam, że jak urosną tuje sąsiada to będzie tam raczej ciemno

Myślałam o hostach, ale co dodać żeby wiosną nie było łysawo???
A przy trawniku będzie żywopłocik bukszpanowy!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:38, 17 kwi 2013

Do góry
Wczoraj po pracy pracowałam do późna i poszłam, jak to mówią po bandzie...żeby nie stracić lilii, bo mizerniały, wsadziłam je na nieplanowaną rabatę, byleby w ziemi, a przy okazji przesadzę, może na jesień; mimo tempa, 15 sztuk nie wysadziła, dalej w kolejce kolejne głogowniki, tawułki, liriope, świecznice, trytomy.

ale nawiozłam moje hortensje w donicach i posadziłam głogowniki szczepione na pniu, jakie one są śliczne; a rano dokończyłam cięcie róż, niewiele tego było, bo są w super kondycji i część horti; patyki horti dałam w ziemię z piaskiem, w cieniu, a nuż się uda i wysiałam godecję wielkokwiatową;

i oto głogownik Red Robin, są trzy wymiary szczepienia; 120, 80, 60; dołem wysieję wielokolorową werbenę płożącą

na dół dałam trochę gruzu, dopiero potem ziemia

zaraz ciąg dalszy, za dnia
Ogród na Zawilcowej 11:28, 17 kwi 2013

Do góry
Wiosna.
Ogród na Zawilcowej 11:27, 17 kwi 2013

Do góry
Magazyn z roślinami już się hartuje.
Początki w Kruklandii 11:18, 17 kwi 2013

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Dawaj i 1000 groszy

Ja za pergolami nie przepadam to raz...a dwa że ta ścieżka trawnikowa to ma 2 metry szerokości
To chyba za dużo jak na pergolę

A kółko żwirowe pod ognisko przeca!!!!!!

Ok, jak na 2 metry to faktycznie pergola odpada
a może dwa drzewa - brzozy??

Zielonym do góry - PRZERABIAMY RABATĘ :) 11:05, 17 kwi 2013

Do góry
Nowy rok - nowe wyzwania
I kolejna rabata do przerabiania....

Pomożecie ????

To widok pierwotny

Początki w Kruklandii 11:00, 17 kwi 2013

Do góry
Joaska napisał(a)
Justys znasz mnie musze wtrącić moje 3 grosiki apropos dzyndzla
A może tak

nawiązuje to do poprzedniej rabary, a wejście przez pergolę do samotni ....
widziałaś pergolę Anuli ona mnie zainspirowała.
No i własnie co to za kółko w tej rabacie??

Dawaj i 1000 groszy

Ja za pergolami nie przepadam to raz...a dwa że ta ścieżka trawnikowa to ma 2 metry szerokości
To chyba za dużo jak na pergolę

A kółko żwirowe pod ognisko przeca!!!!!!
Rajski ogród Ani 10:33, 17 kwi 2013

Do góry
Życzę wszystkim miłego wiosennego dnia

Początki w Kruklandii 10:22, 17 kwi 2013

Do góry
Justys znasz mnie musze wtrącić moje 3 grosiki apropos dzyndzla
A może tak

nawiązuje to do poprzedniej rabary, a wejście przez pergolę do samotni ....
widziałaś pergolę Anuli ona mnie zainspirowała.
No i własnie co to za kółko w tej rabacie??
Mój ogród 10:15, 17 kwi 2013

Do góry
Wiosna już na całego. Dzisiaj zauważyłam, że trawnik przed domem zrobił się bardziej zielony. A nie dawno był szaro - bury. Mieliśmy jechać w środę do niedzieli, ale niestety pojedziemy w piątek po południu do wtorku. M niedostał urlopu.
Kupiłam bratki, kolor jasnoniebieskie, małe kwiatki i do tego jeszcze pachną. Nie znam się na bratkach specjalnie, ale nie wszystkie chyba pachną. Mają delikatny bardzo ładny zapach. Włożyłam je do osłonki i stoją na stole, ale tylko do piątku. Oby się tak chciały w ogrodzie rozmnożyć.
A to moje pachnące bratki.

A to roślinki z kapersów i jedna róża miniaturka już obcięta, która czeka na posadzenie w ogrodze. Niektóre jak trzy prymulki, które zdobiły dom zimą teraz pójdą do ogrodu, tamete niech się jeszcze bardziej rozrosną.

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 10:12, 17 kwi 2013

Do góry
Wczoraj poobcinałam wszystko co wpadało mi w ręce a potrzebowało cięcia,spaliłam wszystko na ognisku - dzieci miały frajdę ,dziś pewnie znowu się nazbiera na następne ognisko,ale fajnie będzie w końcu jakiś ład w tym bałaganie....[
na koniec lilia - też rośnie w oczach
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 10:05, 17 kwi 2013

Do góry
Co ja sobie przy tych kamieniach i tej ziemi myślałam to nie napiszę ...sama nawiozłam ziemi (po co??) , kilka razy się szrpałam ze zmarzniętymi roślinami na tej rabacie,teraz zdjęłam część ziemi a i tak nie widać ,kamienie usunięte po ciężkich trudach,łokieć do naprawy ale co tam będzie ładnie ,musi być

Trochę zrobiłam spadek i zakończyłam prace na dzień wczorajszy przy tej rabacie,teraz trzeba posprzątać i reszta po wertykulacji trawnika bo inaczej ja zrobię kancik a M mi wertykulatorem zjedzie i od nowa będzie robota...
Mój mały raj na ziemi :) 10:01, 17 kwi 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)
i na koniec news ! będę zmieniać, no nie ja .... tylko mój M ! ścieżkę, bo tak mnie denerwował ten skos !!! i tak mi się u Agi spodobały krawężniki położone na płasko, że już zakupione czekają na wkopanie (widać za cyprysikiem na pniu, który też wyleci niebawem) !
a ja grzecznie wyznaczyłam im linię

kilka widoczków na dobranoc

nie mam dzisiaj cierpliowści, jestem zmęczona , a net chodzi jak.... nie powiem co !
więc dobrej nocki, ja uciekam , bo rano z kijami trzeba iść w las

Anula rabatki cudowne, ta Danusina bedzie piękna jak róże zakwitną!!!

A ścieżka z krawężników będzie bombowa, mi też się u Agi spodobała i mam ją w inspiracjach, a powiedz mi pomiedzy krawęznikami zostawisz trawę czy wysypiesz żwirkiem??
Moje wyzwanie 09:58, 17 kwi 2013

Do góry
moje pierwsze kwitnące roślinki małymi krokami do przodu
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 09:51, 17 kwi 2013

Do góry
Hortensje wsadzone wedle zaleceń w 1 dół -Phantom z tyłu,Renhy z przodu,tylko pytanie czy w dobrej odległości?

Dalszy plan

ja tu ciężko pracuję a mama tylko fotki robi potem sie bedzie chwalić że rabatkę przeorganizowała...

Wyciąganie zabetonowanych kamieni to bardzo ciężka praca
należy się chwila odpoczynku...

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 09:43, 17 kwi 2013

Do góry
Wczoraj pięknie świeciło słonko, C była długo w szkole ,a ja z S wzięliśmy sie do roboty...i dobrze bo dzisiaj deszcz pada.

Przed rozpoczęciem prac

Spotkaliśmy takiego gościa

Kwiatki wykopane chwilowo ktoś fotografuje to ktoś inny musi pracować -padło na S

Ciekawe czy wystarczy - Danusia mówiła żeby wielki dół wykopać ,to wykopałem,teraz kompost z obornikiem i torf,wymieszać i już gotowe
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 09:37, 17 kwi 2013

Do góry
k
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:31, 17 kwi 2013

Do góry
Wszystko jasne. Trochę zmienili te moje wypociny, jak zwykle, ale chociaż raz przysłali wersję do druku, po korekcie.. e tam, kto to czyta Nadrobić chyba się nie da, musiałabyś ładny kawał czasu poświęcić na czytanie

Wczoraj pakowaliśmy się z grubsza do Londynu, mamy tylko 1 bagaż wykupiony, 30 kg na 4 dorosłych i 2 dzieci, trzeba się ograniczać Zwłaszcza że może coś bym sobie przytargała z Wysp, muszę poczytać czy przez internet da się dokupić dodatkowy bagaż przed powrotem, jakby co Połowę taniej niż na lotnisku, ech te tanie linie W końcówce majowego weekendu mamy gości zapowiedzianych. Potem weekend wolny A w kolejny jedziemy z Bożenką, Kasią, Ewą do Keukenhof, ale fajnie!!

Słonko wystawia łepek zza chmur, uwielbiam wiosnę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies