Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Madzenka 23:29, 26 maj 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Marzenko...dzięki za fotki porównawcze
...niesamowite jak ogród się zmienił...pięknie
Ja zastanawiam się nad wyborem nasion trawy i jaką wybrać firmę,ech zawsze jakieś dylematy!

Ja się nie zastanawiałam.. Wybrałam na miejsca słoneczne do intensywengo użytkowania. Bo u mnie patelnia od slońca i ciągel chodzimy po trawie.
Madzenka 23:31, 26 maj 2013

kraania napisał(a)

Marzenko czy ta ściana po prawej stronie to ściana wodna?

Tak to ściana wodna... Tylko z powodu pracy w weekend nie mial kto Żona przypilnować aby odpompował z niej deszczówkę i wyczyścił kamienie....
A jutro przyjeżdża drewno ... Przez tydzień będzie bajzel...
Milka 06:25, 27 maj 2013

ha, jestem u ciebie na bieżąco
musiałam rano wstac, doczytałam o wytepie u Mai, jak stożki grabowe urosną,,,i o stresie w pracy, bo medialnie musiałas występować, posyłam ciepełko
Urszulla 07:19, 27 maj 2013

Marzenko o horti doczytałam. Ja też nawożę ile można
polichlorek 08:29, 27 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Dzisiaj podglądałam moje hortensje. Ogrodowe mają tyle pąków, że starch się bać.... Chyba moja akcja "kożuszki dla horti" przyniosła w tym roku spodziewany efekt.... Zaczęlam je podlewać niebieskim nawozem aby się ładnie wybarwiły. Do horti home&you nie zaglądam... Mikrusy jakieś... Przeprowadzę z nimi rozmowę umoralniającą, grozi im bowiem przeprowadzka do bajzlowni jeśli się nie wezmą w garść.
Incredibal też żaczyna wytwarzać mnóstwo pąków. Ae teraz to już czekam beż pośpiechu, niech sobie rh spokojnie kwitną a na horti będzie czas.
Mija czas tulipanów....
Zaczyna się czas piwoni i kosaćców.... Ale potrzebują troszkę ciepła i słońca.

ehh.. wystarczy że o tym piszesz, a już wiem że jest pięknie! moje hortki jeszcze pączków niet, ale czekam. Ciekawe czy tak jak Ty i ja kiedyś będę umiała czekać bez pośpiechu aż zakwitną moje kwiatki? bo teraz ciągle mam etap, że patrzę na nie i zastanawiam się, co przesadzić, co dosadzić, co usunąć...
Pozdrawiam!

P.S. mam poczucie, że to ja rozpoczęłam ten głuchy telefon, więc jeszcze raz Cię Marzenko przepraszam - już wiem, że spraw "pozaogrodowych" lepiej nie poruszać na forum, bo to wywołuje niezłą lawinę
Wieloszka 08:35, 27 maj 2013

Na szczęście dopiero dzisiaj doczytałam o tych występach telewizyjnych Bez dwóch zdań - występ w Mai być musi!!!
Porównania przed i po w Twoim wykonaniu uwielbiam - u mnie byłoby gorzej, za często wszystko przesadzam, robiąc totalną demolkę
Madzia pytała o stipy - i ja się dołączam, bo mamy podobne warunki i choć podoba mi się bardzo, to zastanawiam się, czy przeżyje u mnie. Jak ona teraz wygląda u Ciebie?
ka1sia 09:10, 27 maj 2013

Hej, Marzenko! Wszystko wiem, czytam na bieżąco, tylko czasu nie mialam, żeby pisać
Twój ewentualny występ w Mai wcale mnie nie zdziwił, ciekawe dlaczego...?
A porownania super! jak lubię takie zdjęcia Pozdrawiam, Kasia
Gosiniak 10:11, 27 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Trawę M skosił za mocno, zaorał ją niemal, wczoraj podsypałam nawozem i podlałam potrzebujemy kilka dnia na nabranie urody

Przepięknie i tyle tylko można powiedzieć
atena35 11:17, 27 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Trawę M skosił za mocno, zaorał ją niemal, wczoraj podsypałam nawozem i podlałam potrzebujemy kilka dnia na nabranie urody

Nawet z zamocno skoszoną trawą wszystko wygląda fantastycznie.
Widzę, że nadal masz kule solarne, które były hitem sezonu dokładnie rok temu
Czy jeszcze świecą, czy tylko zdobią? Pytam bo słyszałam, że solarne to badziewie.
Niestety linki do sprzedawców z allegro się zdezaktualizowały - (Ocia str.7) chciałam szukać nowych sprzedawców - tylko czy towar wart zachodu ?
abiko 11:21, 27 maj 2013

Marzenko ogród zapiera dech w piersi..cudny. Uwielbiam twój kawałek z karmnikiem
Ech.. mój M. dziś w delegacji we Wrocławiu, a ja przeziębiona..a tak mogłabym niby niechcący poszukać Twojego ogródka