Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 09:27, 17 kwi 2013

Do góry
Bukszpan do formowania

w całości

częściowo ogołocony (na dole powtykne gałązki )

Tylko co dalej ????wyciąć te 2 niższe gałęzie i jedną na pniu zostawić i wykulkować , czy 3 w różnych poziomach kulki zrobić ,czy związać i kulkować?
Rododendronowy ogród II. 09:20, 17 kwi 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Bogdziu przynoszę Ci tulipanka, żeby nie było, że samolub jestem

To bardzo ładnie z Twojej strony że chcesz się ze mną podzielic bo u mnie jeszcze nie kwitną ale tych malutkich chyba już nie mam , pewnie nornice wyjadły albo wymarzły , fajne są .Pozdrawiam.
Rododendronowy ogród II. 09:13, 17 kwi 2013

Do góry
yolka napisał(a)
Bożenko jak jest z tymi nawozami do RH. Kupiłam płynny specjalny do RH i jest na nim napisane, że co dwa tygodnie podlewać roztworem wg podanego przepisu. Pamiętam, że na którymś z Towich wątków pisałaś, ze nawozisz 2 x : na wiosne i po kwitnieniu. Zatem czym nawozisz?

Jolu ja tak jak zapamiętałaś sypię nawóz dwa razy a często nawet jeden raz w roku bo jak nowe pędy zaczynają rosnąc zanim rh przekwitną to już drugi raz nie sypię zeby ich nie spalic. Używam nawozu granulowanego takiego jak na zdjęciu.

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 09:11, 17 kwi 2013

Do góry
Parapetowa wiosna u dzieci....

Mój jesienny ogród 09:07, 17 kwi 2013

Do góry
Witam wszystkich.
Zawitko, tu jest na na prawdę fantastycznie, więc dlaczego tego nie pokazać. Ty też sobie nie żałuj.
Haniu, ja też bym mógł siedzieć tylko w lesie lub na bagnach, wcale się z Tobą nie drążnie. Miasto to nie dla mnie, ja się tam duszę. Haniu, zupę gotuje w dużym garnku i mam na 5 dni spokuj, drugie też robię na kilka dni, jak się da. Teraz robiłem fasolkę po bretońsku z 1kg fasoli ,miałem na 5 dni i jeszcze 3 porcje zamroziłem. Z gotowaniem nie ma problemu tylko czasu się zchodzi, niestety byle czego nie jem, jak mój sąsiad.
Aniu, płynie dość wartko z przejściem byłby na pewno kłopot. Bez kija na pewno wywrotka murowana.
Janinko, wjechałem do połowy góry Silver Star która ma 1900m a dzisiejsze widoki pokaże w stronę miasta czyli do dołu, wczoraj pokazywałem do góry. Już nie daleko miałem granicę śniegu, musiałem się ubierać, bo było coraz zimniej a gdy zjeżdżałem założyłem zimową czapkę i rękawiczki. Wjeżdżałem 1,5 godziny a zjazd zajął mi 12 min.
Irenko, już Ty się cedrami nie mart, to nie będzie Twój problem, zejdzie się trochę.
Wiedziałem że suseł Ci się spodoba, nawet sympatyczne zwierzątko, mogłem go prawie pogłaskać a ciekawy.
Bogdziu, zdjęć pięknych mam dużo, tylko gorzej z ich pokazywaniem.
Pozdrówka

To zdjęcie jest robione bez przybliżenia, resztę robiłem lufą.
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 09:03, 17 kwi 2013

Do góry

Sasanka
-nowo kupiona(miałam kilka ale po poprzedniej zimie zniknęły,wymarzły albo coś je zjadło)

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 08:56, 17 kwi 2013

Do góry
Forsycja "pęcznieje"

Coraz bardziej podoba mi się mech

Wiosna ....

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:51, 17 kwi 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
i fioletowe pasiaki się pojawiły

O ja na jesień też posadzę krokusiki w kamienie...bosko to wygląda
Połączę sobie z trawką aby zasłoniła żółknące krokusiki później...oj mam plana...abym tylko do jesieni nie zapomniała...
Żurawka - Heuchera 08:35, 17 kwi 2013
Do góry
Sezon żurawkowy powoli się zaczyna, wiem że jeszcze nie wygląda to imponująco ale już niedługo będzie się czym zachwycać, chyba .

Tydzień temu stwierdziłam że juz czas zrobić pożądek z zeszłorocznymi listkami u żurawek i przeżylam szok kiedy po zabiegach kosmetycznych zobaczylam taki o to widok.

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 08:30, 17 kwi 2013

Do góry
Dziękuję za powitanie,
równocześnie zabieram się za zakładanie wątku i ogrodu, i niestety przy takiej pogodzie ogród wygrywa z kompem.

Wczorajsza mała robótka: żagwin, bacopa i bratki, czyli wszystko, co było kwitnące w naszym Kwiatonie.

Miłego dnia
Ania
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 08:24, 17 kwi 2013

Do góry
Kuklik napisał(a)
Ale rosną także zupełnie inne rzeczy, na przykład u mnie rośnie mini szklarnia Na skrzyni na warzywa. Szklarni baaaardzo daleko do profesjonalizmu, zbyt ładna też nie będzie, ale co tam Ja się cieszę, bo pomidorom które tam zamieszkają nie będzie padać na głowę

Wkrótce folia i będzie gotowe Nic większego by się nie zmieściło

O rany super pomysł , u mnie też mało miejsca , muszę pomyśleć , fajnie że tu trafiłam
Ogród Janiny 07:37, 17 kwi 2013

Do góry
Bogusiu piękna i ładnie przezimowała . Też mam sporo kretowisk ale jeszcze mokro i na razie uprzątam rabatki i dzisiaj mam zamiar przyciąć tawułki i pięciorniki , jak ręka nie odmówi posłuszeństwa ..U mnie lepiej aby nie padało bo jeszcze nie mogę wejść na niektóre rabatki ..

andromeda ładnie przezimowała ..

sasanki tez już się puszą ..

a wawrzynek zaczyna kwitnąć ..
Może dzisiaj uda mi się wokół nich poruszyć ziemie bo do tej pory było bardzo mokro ..
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 07:31, 17 kwi 2013

Do góry
popcarol napisał(a)

Pod rozchodniki dosadziłam ciemierników, nie wiem czy to dobry pomysł, ale na razie w tym miejscu wcale nie było zielono...

Dobrze że zaglądnełam do Ciebie ,bo zapomniałam o ciemiernikach że trzeba je posadzić do gruntu.
pozdrawiam E
Lilie - Lilium 07:20, 17 kwi 2013

Do góry
W domu zakwitła Purple Eye.
Ogród z perspektywą na przyszłość 07:13, 17 kwi 2013

Do góry
Są graby W poczekalni M je wkopał.

Mata przeciw chwastom 06:38, 17 kwi 2013

Do góry
Dziękuje za ten wątek niestety dopiero dziś go przeczytałam i jestem przerażona bo mam rabate wyłożoną matą i wysypaną ozdobnymi zrąbkami a wczoraj sadziłam tam hostywycinałam wtej macie dziury było troche mokro nie wiem czy te hosty będą rosły Danusiu doradz coś może ja tą mate wyciągne rabata nie jest duża i zrobie od nowa?Na tym zdjęciu nie ma jeszcze tych hostów.
Zielony chaos u Dawida 06:37, 17 kwi 2013

Do góry
Narcyzy 'Tete a Tete'

Miodunka

I kawałeczek skalniaka. Kępa szacvhownicy, mimo zeszłorocznego kopania dołu "po kolana" by usunąć cebule, wyrosła po kamieniem i musiałem ten kamień usunąć. Zaczynam się bać, że ta roslina będzie chwastem u mnie, bo pojedyncze rośliny pojawiają się ciągle w nowych miejscach.

Zielony chaos u Dawida 06:34, 17 kwi 2013

Do góry
W końcu zaczyna pojawiać się więcej kolorów w ogrodzie.

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 05:22, 17 kwi 2013

Do góry
Bukszpan- wycięłam suchą część i chyba muszę go związać żeby zrobił sie bardziej zwarty?
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 05:15, 17 kwi 2013

Do góry
Krety mi przeszkadzały ...to teraz dla"poprawienia" wizualności trawnika i rabat dostałam prezent od nornic....brak mi słów: wycinek :

na szczęście wszystko się zieleni

a nawet czerwieni

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies