Pochorowało się i mnie i mężowi, powikłane jakieś, ale już lepiej, oby całkiem odpuściło, bo zaraz wyjazd
Waligóra, to mój mąż, tak ochrzciła go Bożenka, fajnie i pasuje
Czy taki włos, czy inny, dusza u ciebie młoda i humor i siłą, a to najważniejsze, pozdrawiam i pogody życzę
zostawiam moje pierwsze krokusy
i jak zwykle przy okazji karmienia psiaków, podrapania za uszami i tańca powitalnego, miski wody...w ogród.korci zobaczyć, co się dzieje! jutro wyłażę i robię oprysk rh, nawozy i cięcie róż, ubiorę się odpowiednio
bratki posiały się w wielu miejscach, jak podrosną usadowię je w jednym miejscu, w grupie...mam białe i fioletowe
Aniu, biednaś, wiem jak to jest, ale jak nie wyleżysz, pójdą powikłania i może być gorzej!
sprint po ogrodzie zrobiłam, moje krokusy kwitną, jakieś duże są, kiedyś miałam mniejsze, ale gdzieś przepadły, buziam was wszystkich
zostawiam moje krokusiki
Śnieg odkrył moje ulubione krzewy iglaste. Wczesną wiosną są najładniej wybarwione.
sosna odm. chyba żółta, kupiłem przypadkowo na targu w bardzo przyzwoitej cenie.
poniżej sosna odm. ophir.
poniżej odm. wintergold. Fakt, wyglądają podobnie. Wiosenne mocno grzejące słońce delikatnie przypiekło igiełki. Zapomniałem zacieniować
Cześć Paweł. Wysyłam Ci jeszcze ciepłą fotkę perukowca. Gałązki skupione ku górze do środka, bo był pieczołowicie zabezpieczony owinięty siatką i otuliną na zimę i tak mu zostało, ale wróci do normy. Z tego jeszcze może jednak kilkanaście cm skrócę konary, bo nie opłaca się wypuszczać za wysoko - podatny na uszkodzenia podczas silnych wiatrów no i ciężko większe okazy zabezpieczyć na zimę. Jakoś dzisiaj cienko ze słońcem u mnie, rano było mglisto, a śniegu jak widać jest jeszcze dużo. Pozdrawiam. Wyślij fotkę swojego perukowca, jestem ciekawy coś wyhodował.
Gosiu, już jest pani z bukszpanami na rynku, kupiłam dwa (te akurat pojechały na cmentarz). Po 5 zł szt.
Specjalnie postawiłam Ci dla porównania - ten w ziemi kupiłam jesienią 1,5 roku temu za 18 zł u ogrodnika!
Nie są formowane, ale jest z czego formować
Duże po 5 zł małe po 2 zł (małych nie było, ale specjalnie dla Ciebie wzięłam adres, można podjechać: Serbska 37, 300 m za autokomisem)
Aga a ja właśnie wuażam, że nie za niska. Kula będzie się tworzyć ponad miejscem szczepienia, czyli nad 1,9 m., Nie spuszcza gałęzi niżej. Czy M ma 1,9 m wzrostu lub wasi znajomi? Ja mam na 2,2 i uważam że za wysokie, jakoś gubią proporcje i są dobre do takiego mijesca jak u Danusi przy drodze. Ponadto koronę tej wiśni można kształtować, więc od dołu zawsze możesz ją podciąć, ale to za pięc lat..... Bo powoli rośnie. Dzisiaj zrobi ci fotkę moich wiśni abyś zobaczyła jak one rosną nad miejscem szczepienia.
Wg mnie za te cenę brać