Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Makowo na Kociewiu 11:42, 19 sty 2015

Do góry
Świetny jest. Ile lat go kształtowałaś na taka gęstą dużą kulę?
Makowo na Kociewiu 11:37, 19 sty 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Dopiero teraz dostrzegłam, że ta piękna kula na nóżce nie jest zimozielona!
Modrzew???

Taak Tesiu modrzew
Makowo na Kociewiu 11:27, 19 sty 2015

Do góry
Dopiero teraz dostrzegłam, że ta piękna kula na nóżce nie jest zimozielona!
Modrzew???
Lawendowy zawrót głowy 11:16, 19 sty 2015

Do góry
Jestes dzis skarbnica wiedzy buzilki Tess
Lawendowy zawrót głowy 11:14, 19 sty 2015

Do góry
Jasne, że wytrzymają. U mnie jeden chyba ze dwa lata się męczył w donicy
Lawendowy zawrót głowy 11:00, 19 sty 2015

Do góry
Tess napisał(a)

ciemierniki rzeczywiście nie lubią przesadzania, ale to nie znaczy, że nie wolno ich przesadzać
Najłatwiej zniosą przesadzenie zaraz po kwitnieniu.

Wiesz u mnie do znudzenia ten sam problem....na docelowej rabacie nie ma jeszcze ziemi wiec szkoda mi z nimi biegac moze wytrzymaja w tej donicy ...
Lawendowy zawrót głowy 10:58, 19 sty 2015

Do góry
Tess napisał(a)
wiosnę w domu cudną masz
Dowiedziałam się kiedyś na giełdzie kwatowej od producenta, ze cebulowe w doniczkach kupione nie wyrosną wysokie, i nie będą się pokładały, jeśli się bardzo ograniczy podlewanie. Jak dostaną dużo wody, rosną jak głupie.

Zgadzam sie ....kupiłam je równoczesnie fiolety podlewałam białe na słoneczku w kuchni na parapecie zapomniałam o nich troszke i nie sa takie wybujałe ...masz racje i Twój ogrodnik równiez
Pokażę nasz ogród 10:56, 19 sty 2015

Do góry
Asia, choinka z brzozy rewelacyjna!
I stroik też.
Widzę, że rewolucja już rozpoczęta
Lawendowy zawrót głowy 10:43, 19 sty 2015

Do góry
wiosnę w domu cudną masz
Dowiedziałam się kiedyś na giełdzie kwatowej od producenta, ze cebulowe w doniczkach kupione nie wyrosną wysokie, i nie będą się pokładały, jeśli się bardzo ograniczy podlewanie. Jak dostaną dużo wody, rosną jak głupie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:41, 19 sty 2015

Do góry
własnie kupiłam na westtwingu piekny świecznik. No mówię Wam cudny! na wyprzedazy był.

kamasaja merci

tess- mówisz? poczekaj może ktoś sie nede mną zlituje i to zobrazuje
Lawendowy zawrót głowy 10:40, 19 sty 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Ja tez chciałam ciemierniki w grunt ale doczytałam ze nie lubia przesadzania a u mnie nic dicelowego jeszcze nie ma bede ich pilnowała zeby ich mrozik nie sciął

ciemierniki rzeczywiście nie lubią przesadzania, ale to nie znaczy, że nie wolno ich przesadzać
Najłatwiej zniosą przesadzenie zaraz po kwitnieniu.
Lawendowy zawrót głowy 10:39, 19 sty 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Dlaczego miałyby się wywracać? Zadołuj je. Ja swoje w tych doniczkach zadołowałam. Dzięki temu nie wysychała im bryła korzeniowa a i jak niektórym było przy ciasno to sobie przez dziurkę korzonek wypuściły do gleby i więcej pożywienia i wody miały.

Te które mi sie ciagle przewracaja stoja w okragłym koszu i maja luz miedxy doniczkami a urosły wysokie haha i ciagle sie przewracaja zrobie jak kazałas !
Lawendowy zawrót głowy 10:33, 19 sty 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Ja tez mysle ze to jest jakies rozwiazanie tylko czy te boroki nie beda mi sie wywracac ......sie zobaczy jak sie nie bede mogła oprzec to w donicach postoja a jak bedzie inna robota to poczekam do zakonczenia robót
Pozdrawiam milutko i dzieki za rady

Dlaczego miałyby się wywracać? Zadołuj je. Ja swoje w tych doniczkach zadołowałam. Dzięki temu nie wysychała im bryła korzeniowa a i jak niektórym było przy ciasno to sobie przez dziurkę korzonek wypuściły do gleby i więcej pożywienia i wody miały.
Nasz przydomowy ogródek 10:28, 19 sty 2015

Do góry
Sto lat nie zaglądałam, mam nadzieję, że wybaczysz, ale zupełnie ogarnać się czasowo nie mogę.

Ogród Wasz pięknie się prezentuje i dobrze znosi tę zimę-nie zimę.
To dobrze, że cebulowe u ciebie jeszcze śpią, moje już wychylają noski i mam obawy, czy im ich mróz nie przyszczypie.

Miniaturowy bałwanek mnie rozczulił i wywołał tęsknotę za dzieciństwem (bo chyba nie za wnukami?)

Moje koty po strzelaniu sylwestrowym (my nie strzelamy nigdy) do dzisiaj jakieś znerwicowane są.

Buziaki dla Ciebie i Krysi
W Gąszczu u Tess 10:18, 19 sty 2015

Do góry
Anabell napisał(a)
Wczoraj Tesiu zaglądałam do Ciebie i chciałam wpisać, pewnie latasz po Trakcie Królewskim
Nowy Świat ciekawy, Róg Książęcej i Pl Trzech Krzyży gmach z jubilerem dwa lata temu był obłędnie piękny oblany złotymi światłami, w tym roku słabiej

Choinka prezydencka trzy lata temu i w tym roku taka sama, czerwona dołem i srebro wyżej.
Mam zdjęcia z lat wcześniej robionych. dlatego nie wysiadaliśmy teraz z autokaru.
Wilanów najciekawszy Teresko jak uda się jeszcze jechać tylko do Wilanowa to pędź, od 16 godziny co dzień można.

No, spacer trwał ponad trzy godziny.
Do Wilanowa mus jechać, koniecznie.
Byłam tylko nieco rozczarowana samym Rynkiem Starego Miasta. Po rozmachu iluminacji na Trakcie oświetlenie Rynku było delikatnie mówiąc, skromne. I nieco tandetne. Wydał mi się taki szary i nijaki. Może to dlatego, że lodowisko było już nieczynne.
W Gąszczu u Tess 10:09, 19 sty 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A ja widziałam! Ale napisu "Warszawo, kocham Cię" nie widziałam. Ale mogłabym się podpisać pod nim z imienia i nazwiska. Piękne miasto w swoim całokształcie.

Jeśli nie zapomnę, wracając z pracy zrobię fotkę dla Ciebie, Ewo.
I zgadzam się w całej rozciągłości, że Warszawa wypiękniała.
I nadal piękniejszą się staje.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:08, 19 sty 2015

Do góry
malkul napisał(a)

A może właśnei graba z czymś przed - podwójne ?

O, to już będzie full wypas!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:03, 19 sty 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Ja generalnie też uważam, że wystarczy coś przed, żeby wzrok nie skupiał się na szklarni. Cisowy żywopłocik będzie OK, a z z czymś przed - podwójne OK.

A może właśnei graba z czymś przed - podwójne ?
Aktinidia ostrolistna - Actinidia arguta 07:52, 19 sty 2015

Do góry
Witam. W kwietniu chcę posadzić aktinidię pstrolistną, 5 szt, w odległości 50 cm, żeby ładnie się pięła po płocie obok trzmieliny. U nikogo jeszcze nie widziałam w ogrodzie. Tess pięknie u Ciebie wygląda. Mam nadzieję, że po 2-3 latach listki zaczną się wybarwiać tak jak zapewnia sprzedawca.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:30, 18 sty 2015

Do góry
malkul napisał(a)
MAgnolia zaproponowała tak: żywopłot z cisa ok 50-60 cm wys. Nie zasłoni, ale zdejmie uwagę ze szklarni. a przed nim pas imperaty

Ja generalnie też uważam, że wystarczy coś przed, żeby wzrok nie skupiał się na szklarni. Cisowy żywopłocik będzie OK, a z z czymś przed - podwójne OK.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies