Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mazury i mój kawałek ziemi 14:10, 07 kwi 2013

Do góry
Pozdrowienia

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:10, 07 kwi 2013

Do góry
Rozrzucałam śnieg.. ledwo zipię... i wynosiłam na parking....i pod choinki.... ale drania wywoziłam na łopacie jak Jagnę na taczkach.....

Ktoś mnie się pytał jak rosną krokusy posadzone w zeszłym roku.... te co wyszły spod śniegu wyglądają tak

Pogaduchy skowronków 13:56, 07 kwi 2013

Do góry
Fajnie, że Skowronki pomału się budzą z zimowego snu. Od wtorku ma być już wiosna, bo P. Zubilewicz mówił, że mamy teraz takie przedłużone przedwiośnie.
Eliza3, twój hipek ma wspaniały kolor, Marta też się obudziła, dziękuję za pozdrowienia. Zbyszek z Hanią zaspali - zawsze na tym wątku byli pierwsi. Dobrze, że ich wybudziłam. Ja mam zajęcie, bo jestem na podglądzie gniazda w Przygodzicach. Pierwszego boćka ustrzeliłam kamerką 1.04, odleciał i nie wrócił. Dzisiaj zrobił niespodziankę, ale nie wiem czy to ten sam. Myślę, że pod koniec przyuszłego tygodnia będzie można urzędować w ogrodzie, bo kości i stawy się zastały i trzeba rozgimnastykować.

Dolina Tęczy 13:43, 07 kwi 2013

Do góry
Ogród w skali mikro :) 13:40, 07 kwi 2013

Do góry
A u mnie jest taki widok przez okno kuchenne... Jakby kto uwierzyć nie kciał

Dolina Tęczy 13:35, 07 kwi 2013

Do góry
Pszczółki ochoczo zażywały kąpieli w krokusowych kielichach

Dolina Tęczy 13:31, 07 kwi 2013

Do góry
Oj dziewczyny - ja z niemocy pogodowej nie zaglądalam tu ostatnio - dziękuję za życzenia!!

I melduję, że na Pomorze Zachodnie dotarła w końcu wiosna !!!

Rododendronowy ogród II. 13:27, 07 kwi 2013

Do góry
Bogdziu - jak Twoje rododendronowe pączki? Ja macam moje, to są miękkie - jak myślisz - zmarzły??

Przesylam Ci dzisiejsze moje pszczółki w krokusach

Pogaduchy skowronków 13:20, 07 kwi 2013

Do góry
Marysiu dzięki że postawiłaś nas na baczność. Skowronki już dawno nad głowami fruwają. Z boćkami może nie jest tak źle bo już kilka ich widziałem na naszym terenie. Pozdrawiam Was skowroneczki.

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 13:13, 07 kwi 2013

Do góry
Jeszcze takie coś

Jagna napisał(a)
Ja wracam do moich bukszpanów. Z dwóch może cos będzie bo puszczają młode przyrosty.
A największy ten dostany na jesień ma takie objawy:

A od tyłu ma pęcherz:

Wyglada to inaczej niż na pozostałych bukszpanach wiec wole sie upewnić :
Czy to tez jest przemarznięcie???
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 13:12, 07 kwi 2013

Do góry
Czy to jest podobne do tego?

Linka napisał(a)
Ja dziś zauważyłam u swoich bukszpanów dwa rodzaję objawów:

1. takie jakby nadmuchane listki

Ptasi Ogród 13:09, 07 kwi 2013

Do góry
Pozdrawiam miłośnika ptaków
Poniżej kilku gości odwiedzjących Nasz ogród.

Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 12:51, 07 kwi 2013

Do góry
Skrzynie nie zaimpregnowane., wydaje mi się, że wytrzymają więcej niż 3 lata

Ketmia - Hibiscus zimujące w gruncie i domowe 12:49, 07 kwi 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Iwonko dzięki i już wszystko zeznaję a nawet poprę zdjęciami. Przycinam swoje bo one mają tendencję do wypuszczania coraz dłuższych pędów. Cięcia się nie obawiaj bo one to bardzo dobrze znoszą. Po przycięciu ładnie się rozgałęziają i zagęszczają. One zakwitają zawsze na czubku gałązki i przeważnie mają po 2 pąki. Powinny mieć raczej wilgotną ziemię i nie dopuszczaj do jej przesuszenia.
Podlewam nawozem płynnym do roślin kwitnących odpowiednio go mieszając z wodą. Ketmia bardzo lubi dobre nawożenie. Podlewam nawozem tak co 2 tygodnie. I jeszcze jedno. Obierz sobie stałe miejsce gdzie ma stać. Nie wolno jej obracać i przestawiać bo z kwitnienia nici będą - tak już ma ta roślina. Powodzenia Iwonko.

U mnie stoją na meblach oddalone od okna o ok. 80 cm. Moja jedna też przez zimę wybujała i będzie cięcie ale po kwitnieniu.

Tu jest ta żółta i ładnie się zagęszcza.

A to pomarańczowa której należy się przycięcie - ale szkoda mi teraz pąków.

Zbyszku, dziękuję pięknie, zastosuję się do Twoich rad.
O efektach, jeśli będą poinformuję Cię na Forum. Pora obiadowa. Smacznego

Rododendronowy ogród II. 12:47, 07 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Bożenka.. jeszcze masz 2 dni zimne..a raczej dwie mroźne noce.... a potem już będzie eis topić...... U nas dziś i jutro pochmurno, a potem 2 dni deszcz.... zmyje cały śnieg, bo deszcz najszybciej go rozpuszcza. U mnie dlatego go mało, bo padało przez 2 dni...a nawet więcej.
To Twoje prognozy Nocnych temperatur nie daję, bo są dołujące

Usmiałam sie to dodatnie mi pokazujesz a ujemne ukrywasz? Jak będą ujemne to śnieg dużo wolniej bedzie sie topił. Trudno nic nie poradzę na to więc muszę czekac az sie stopi.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 12:44, 07 kwi 2013

Do góry
Kwiatuszek dla Was

dostałam go wczoraj od znajomej która ma kwiaciarnię - kwiatuszek "z odzysku" - w kwiaciarni spisany na straty - u mnie zobaczymy co będzie... może się zabierze, jeśli nie trudno... całkowicie był przesuszony, liście miękkie, korzenie w prawie połowie suche... przesadziłam (wczoraj o 22.30), wycięłam suche korzenie, zalałam i zostawiłam na noc w wodzie... wiem że kwitnących się nie przesadza, ale nie było wyjścia. Poczekamy, zobaczymy co będzie.
Wzięłam jeszcze od niej miniaturkę - nie kwitnie

sytuacja zgoła odwrotna - jak go wyjąłem z doniczki okazało się że wszystkie korzenie w korze właściwie nie istnieją, jedyny jaki mu został to taki jeden powietrzny. Obcięłam je wszystkie - zostawiłam jeden, zasypałam korą ciut wyżej bo widziałam, że zaczyna puszczać kolejny - taka maleńka wypusteczka - i tez zobaczymy co będzie

Z reguły nie ratuję kwiatów, ale powiem Wam, że w sumie to żal mi (choć może bez sensu) tych kwiatów "na przemiał" bo to naprawdę jest przemiał - tyle sie tego marnuje żeby się trochę sprzedało...
Na Francuskiej 12:40, 07 kwi 2013

Do góry
Na jesieni ub. roku dostałam od sąsiadki kilka karp miniaturowej dalii. Wsadziłam ją 2 tyg. temu do donic i proszę, już zaglądają

A tu moje hosty

i komarzyce (mam nadzieję, że się przyjmą)

Ogród zmyślony 12:27, 07 kwi 2013

Do góry
beta napisał(a)
Witam

bardzo spodobał mi się pomysł "upchnięcia" placu zabaw na rabacie, jeżeli możesz Magdo, to napisz mi proszę co tam za podłoże dałaś-korę? i jak to się sprawdza? czy dziecię nie biega po roślinach?

będę wdzięczna za odpowiedź i sugestie

bo mój M jak usłyszał o "zamontowaniu" placu zabaw na rabacie to się za głowę załapał

pozdrawiam

To ja upchnęłam Myszorkowi plac zabaw na rabatę. Zobacz jest dużo miejsca i wolne dojście

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:04, 07 kwi 2013

Do góry
Kolejne oznaki wiosny

Przyleciały rudziki i pożywiają się płatkami owsianymi w karmniku.

I pojawiły się pliszki..

A chłopak korzysta z ostatnich lodów
Pogaduchy skowronków 11:57, 07 kwi 2013

Do góry
Witam, coś wątek uśpiony i mało aktywny, ale miło dzisiaj zobaczyć białego boćka i białego hipka.
Boćka nie mam, ale mam mnóstwo kosów, zięb, czyżyków, wróbli i jednego rudzika do wykarmienia, no i oczywiście jednego hipka, ale mój już przekwita.
Pozdrawiam.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies