Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

Kindzia 20:02, 21 maj 2013

i to już !!!! GRATULACJE JULECZKO

JulkAd 21:36, 21 maj 2013

Kindzia napisał(a)
Tak, wiem, czekaj zaraz poszukam i Ci podam. Ania różana mi te z gołym korzeniem poleciła podlać. Już przyszedł ten preparat, ale w pracy go mam. Jakaś japońszczyzna to jest
Kindzia napisał(a)
ASAHI, wygoogluj sobie. Kupiłam 15 ml.Nie jest jakieś drogie specjalnie...

Bardzo Ci dziękuję...koniecznie muszę cosik im zapodać, bo sponiewierane takie jakieś, chociaż dzisiaj oglądałam ta rabatowa ma już jeden pączuś
JulkAd 21:38, 21 maj 2013

Kindzia napisał(a)
i setunia się zbliża...
Kindzia napisał(a)
i to już !!!! GRATULACJE JULECZKO

Bardzo Ci dziękuję Kasiu....śliczna liczę, że moje też będą pikne
Mala_Mi 23:19, 21 maj 2013

Gratki na 200... i nie dawaj barwinka do róż...... bo ci wlezie na róże i je stłamsi... cięzko to potem wydrzeć z róży i walka z dzikimi kotami, Ty podrapana, róże połamane a barwinek się śmieje w nos bo i tak odrośnie.... Posadź lepiej jakie bodziszki.. bezproblemowe, ładne, możesz róże okopczykować ... potem rozgarniesz a bylinki dadzą radę.... radzą sobie nawet w cieniu wiec jak je róże przycisną to nie zginą, najwyżej kwiatków będzie mniej....
Bodziszki czerwone.... mam biały (wyższy jest) i malinowy... albo jakiś inny byle nie za wysoki...

Od razu masz kwiatuszka na gratki...
Madzenka 07:16, 22 maj 2013

JulkAd napisał(a)

Kasiu w piatek posadziłam, w sobotę padało, wczoraj Młoda miała bierzmowanie, a dzisiaj dopiero o 21 wyszłam z ogrodu...jeszcze opryski na komary robiliśmy, bo wysiedzieć nie idzie....obiecuję jutro wkleję....o ile znowu czegoś do roboty w ogrodzie nie wymyślę

Julka a czym te opryski na komary robilaś?

Doczytałm , że Bros i nie pomogło
Ogród pieknieje z dnia na dzień. Teraz dopiero widać urodę żywopłotu thujowego!
JulkAd 11:09, 22 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)

Julka a czym te opryski na komary robilaś?

Doczytałm , że Bros i nie pomogło
Ogród pieknieje z dnia na dzień. Teraz dopiero widać urodę żywopłotu thujowego!

Marzenko Bros zadziałał po jednym dniu.
JulkAd 11:13, 22 maj 2013

asc napisał(a)
Gratki na 200... i nie dawaj barwinka do róż...... bo ci wlezie na róże i je stłamsi... cięzko to potem wydrzeć z róży i walka z dzikimi kotami, Ty podrapana, róże połamane a barwinek się śmieje w nos bo i tak odrośnie.... Posadź lepiej jakie bodziszki.. bezproblemowe, ładne, możesz róże okopczykować ... potem rozgarniesz a bylinki dadzą radę.... radzą sobie nawet w cieniu wiec jak je róże przycisną to nie zginą, najwyżej kwiatków będzie mniej....
Bodziszki czerwone.... mam biały (wyższy jest) i malinowy... albo jakiś inny byle nie za wysoki...
Od razu masz kwiatuszka na gratki...

Dzięki Aniu za gratki....znowu mi ćwieka zabiłaś, będę dalej dumać
Kindzia 12:36, 22 maj 2013

U mnie szydlaste ładnie wyglądają z różami, jeszcze się rozrosną. Danusia proponowała rogownicę, dlatego tak intensywnie jej poszukiwałam...
Lawenda też z różami ładnie wygląda. U mnie bardzo dużo by mi było potrzeba, ponad 50 sadzonek, dlatego z niej zrezygnowałam, dużo kasy...Ale u Ciebie tak dużo nie trzeba przecież...Madżen o szerokolistnej pisała, że lepsza od wąskolistnej...
gierczusia 15:21, 22 maj 2013

Julciu ... Ja siem nie spóżniłam .. Hurrra ... Samych radosnych chwil o ogrodzie. ...rychłej śmierci komarów , mszyc i inkszych paskudztw .. Na tą 2 setkę życzę .. Buziole i kwiatucha zostawiam

JulkAd 21:47, 22 maj 2013

Kindzia napisał(a)
U mnie szydlaste ładnie wyglądają z różami, jeszcze się rozrosną. Danusia proponowała rogownicę, dlatego tak intensywnie jej poszukiwałam...
Lawenda też z różami ładnie wygląda. U mnie bardzo dużo by mi było potrzeba, ponad 50 sadzonek, dlatego z niej zrezygnowałam, dużo kasy...Ale u Ciebie tak dużo nie trzeba przecież...Madżen o szerokolistnej pisała, że lepsza od wąskolistnej...

No Kasiu...przy jednych różach będzie lawenda, okrywowe będą obsypane korą, bo przy nich mi nic nie pasuje...tylko obwódkę chcę żurawkową, a tam gdzie jest kącik do przeróbki to tam mam dylemat