Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 19:36, 21 maj 2013

JulkAd napisał(a)
Jak zwykle mniodzio wszystko pięknie wygląda....i nie dziwię sie wcale, że Twój ogród wzbudza podziw wśród nas i nie tylko, a ekipy fotograficzne pchają się jak mogą...na razie miałaś jedną parę młodą, ale przypszczam, że nie jedyną ...na Maję u Ciebie będziemy wszyscy czekać, bo wczesniej czy później i tam zawita...zachwycam się każdym zakątkiem u Ciebie i dzieki Tobie już wiem gdzie wcisnąć mojego jedynaka Admirałka wyhodowanego tymi rencami

Julka... kadzisz.. jak szczurowi za ołtarzem

Wszystko własnymi ryncmi bardziej cieszy.. nawet jak na efekt trochę trzeba poczekać... melduję, że moje wszystkie żurawki pokazały oznaki życia i stoją już na baczność i nawet są nowe liście
W wolnej chwili skubię żurawki dalej i mnożę .. i zrobię sobie z jednakowej całą obwódkę

A to tulipany po spocznij... hosty się teraz rządzą Jeszcze tydzień temu były kiełki

I lilia z doniczki kolejna zakwitła.. już w gruncie siedzi.. miałam takie dwie i dokupiłam kolejne..... w to samo miejsce .. a tak się rozpychają inne lilie.. te się rozrosły z 1 cebulki..... zagłuszą mi iglaka i liliowce

tengel27 19:40, 21 maj 2013

Aniu pełny powojnik wygląda cudnie. Ja ostatnio na listę chciejstw wpisałem 'Josephine', ale może coś niebieskiego też by się zdało... tylko gdzie to sadzić.

Sesja ślubna wygląda wspaniale i widać, że była też świetną zabawą. Plener wybrali wspaniały.
Mala_Mi 19:49, 21 maj 2013

Loosiuu napisał(a)

Piękne ma liście! Jejku ile ty masz cudownych roślin! To teraz pomęczę znowu..Jaka to odmiana?
Masz jeszcze jakieś inne fajne barwinki?

Czyśćca możesz po prostu obciąć tam gdzie wchodzi na berberysa. Nie bój się cięcia

Łoosiu.... ja dumna z siebie, że wiem, że to barwinek
Ale mam ksiażki, i z nich korzystam jak dostaję trudne pytania.. to Barwinek większy "Veriegata". Niestety strefa 7.. zimą mi wymarza, a potem odbija z korzeni.... ... nie okrywam go, jak zresztą praktycznie niczego.. Jakbym okrywała to byłby zimozielony Jak klon bz maz to adnie sie komponowa y nim, ale niestety klon się rozrósł , a M nie pozwala barwinkowi rosnąc na trawniku ) ale i tak mu się udaje, tylko kosiarka swoje robi...
Miałam biały ale oddałam Irence, bo mi wszytko dominował, a rabat za mała..... ale widzę, że znów się wziął za dominację... Mam zwykły niebiesko-fioletowy.. też dominuje.... wyplątał się z różami i sobie rządzą jak chcą , ja już się tam nie dostanę.... tam jest prawdziwa dżungla.... kiedy zrobię zdjęcie... ale wstyd pokazywać taką dżunglę... jak róże kwitną to ładnie, a teraz busz....

Z trochę innych roślin to asfodel..

Baptysja... dopiero pokazuje kolor... dla miłośników niebieskiego polecam

eliza3 19:51, 21 maj 2013

Aniu, byłam, wszystko obejrzałam.
U Ciebie tyle gatunków, tyle piękności, że wszystkie chcą zaistnieć i zdobyć trochę Twojej uwagi, dlatego tak rosną i się rozpychają
Mala_Mi 19:53, 21 maj 2013

Eve napisał(a)
Wow, pięknie u Ciebie Aniu Super sesja zdjęciowa, ale żeby tak młodego zaraz po ślubie napastować? Ty łobuzico !

Ewa... mnie już nikt nie che napastować.. muszę ja

Swoje masz piękne, ale wstawię.... ostatnia azalia CECILE zakwitła..... najstarsza wiec i największa ..

Pokazywałam.... ale ..to takie ładne W tle plac bojowy..... do zagospodarowania.... dziś chłopaki mi zdarły ścieżkę z kostki... poddałam się, sam nie mam szans czasowo wyrobić

Mala_Mi 20:02, 21 maj 2013

Chciałam każdemu coś miłego napisać i odpowiedzieć...... ale czasu nie mam.. i tak za długo siedzę.. i znów potem nadrabiam nocami..... Musicie wybaczyć.... Ela, Ula, Małgosia z Kubusiowa, Margerete, Anita, Anulka, Madioskoczek, Gosia Malwes, Dawid.... jak kogoś pominęłam to sorki....a i Kas1a też .....
To dla reszty wstawiam i uciekam, bo jak oooo i Ania z ogrodoterapii... pora brać się za robotę....

Akacja różowa.. też mocno cięta.. kłamałam, jest kilka krzewów które regularnie tnę, ale to wszytko liściaki..

Bodziszki które miały być inne, a są takie jakie są.. i też fajnie

Liliowcowa ścieżka....

Ściek w obiektywie mojego aparatu.... też nigdy nie robiłam takich zdjęć..... ale podpatrzyłam Renatę
hanka_andrus 20:08, 21 maj 2013

Aniu ,jałowca nie bój się ciąć,jak utniesz teraz to do jesieni znowu nadgoni. Jak wyłazi na azalię to mu nawet całą gałąź za karę ciachnij. Poucinaj to ,co zasłania inne rośliny. Ogród marzenie! Kiedy zapisujesz na wczasy pod katalpą?
Loosiuu 20:13, 21 maj 2013

Gdybym tylko bliżej mieszkał... Z chęcią powymieniałbym się czymś, ale ty masz to co ja mam
Muszę poszukać na jakichś allegrach i innych te barwinki i bodziszki...
barbara_kraj... 20:18, 21 maj 2013

asc napisał(a)

I orlik....

Jaki piękny, jak miniaturowe różyczki
A z jałowca bonsai nie da się zrobić?
tengel27 20:20, 21 maj 2013

Biały asfodel wygląda ciekawie. Ja mam żółtego i chyba w tym roku na nasionka zapoluję.