Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:10, 03 kwi 2013

Do góry
I ja dołączam się do życzeń.
Danusiu, radości w sercu i zdrowia na każdy dzień

Na Francuskiej 14:05, 03 kwi 2013

Do góry
Witam tych, którzy tu po cichu zaglądają
Wczoraj świeciło piękne słonko, temp. 7 st. a do słońca 16! Szkoda, że tyle nie pokazuje w cieniu. Trochę otrzepałam śnieg z drzewek. No i trochę tej białej okropności się stopiło. Ale to było wczoraj. Dziś od rana znowu pada
Na pocieszenie kupiłam sobie biedronkowe hosty no i takie tam inne chciejstwa. Dziś wsadzę to w donice, niech rosną maleństwa

Marzy mi się Siedlisko.... 13:56, 03 kwi 2013

Do góry
Witam Cię Izo serdecznie i cieszę się, że podoba Ci się u mnie. Zapraszam jak najczęściej, a szczególnie jak już dojdzie wiosna i ogród nareszcie zacznie się budzić.
Dziękuję za piękny listek hosty, takiej jeszcze nie mam.

To małe żółte, to żółty czosnek ozdobny.

U mnie dziś słonecznie, temp. 6st, ptaki głośno i pięknie śpiewają i gdyby nie śnieg zalegający jeszcze w sporych ilościach, to byłoby bardzo wiosennie.

Ale żeby było jeszcze wiosenniej, to zakwitł mi pierwszy raz, w domu zimujący rozmaryn.

Pozdrawiam
Co z tym ogródeczkiem począć 13:52, 03 kwi 2013

Do góry
Spodnie to ja biorę.. do prania .
Trzeba się dzielić .
Znowu na wsi 13:48, 03 kwi 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Mam ponad 30 - letnią hoję, pamiątkę po jednej z ciotek mojego M. Przeżyła parę remontów z poniewierką po kątach, oraz 3 przeprowadzki. Dotychczas "cała para szła w gwizdek" czyli w liście. Ale wygląda na to że nowy adres przypadł jej do gustu bo zobaczyłam m. in. to

Właściwie powinna dawno skończyć w koszu z powodu swojego lenistwa. Chyba dobrze że jej jednak nie wyrzuciłam.

Moja ma ponad 14 lat i właśnie teraz też puszcza pąki , myślałam, że już się nie doczekam kwiecia na tym okazie
Ania i róże i cała reszta :) 13:33, 03 kwi 2013

Do góry
Aniu, przez to moje zamieszanie świąteczne, dopiero dzisiaj mam chwilkę dla Was.
Kolejna setka stuknęła więc zostawiam gratulacje, a ponieważ róże masz najpiękniejsze zostawiam pachnącą lawendę i życzę wielu cudownych róż, abyśmy mogli je u Ciebie podziwiać.

Moja działka. 13:32, 03 kwi 2013

Do góry
Dzieci do mnie przyszły w odwiedziny narazie
Mój 4 arowy azyl... 13:28, 03 kwi 2013

Do góry
Gratki składam
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:20, 03 kwi 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Róża poczuła wiosnę

Agapanty jednak zmroziłam przez te kilka zimnych dni w garażu Za wcześnie je przywiozłam od Teściowej:/

Karolina, ja myślę że agapanty jeszcze nie "stracone", widać coś zielonego odbija, czy to pienna róża? Piękna.
U nas też zaczyna pruszyć śnieg
Pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 13:20, 03 kwi 2013

Do góry
Dostałam juz ostatnie zamówione roslinki i gdzie ja mam to sadzc? Wszystko w piwnicy czeka na wiosnę ale pewnie za długo tak byc nie moze. Niech więc ta wiosna przychodzi.

W cieniu drewnianego kościoła 13:19, 03 kwi 2013

Do góry
Spacery świąteczne niestety w takiej oto aurze...

Przed kościołem ciągle mnóstwo śniegu, aby do niego dojechać trzeba było pług wzywać My mamy bliziutko, więc nawet przez największe śniegi zawsze możemy dotrzeć...

Zasypany wręcz "zatopiony" w śniegu dom po czeskiej stronie...

"Wiosenne" klejnoty w moim ogrodzie...
Ogrodowe zacisze 13:18, 03 kwi 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)
A to wiosna

Chyba wszystko przekwitnie pod śniegiem

Witaj Marysiu poświątecznie,
z przyjemnościa poogladałam obrazki zamieszczone z tych wrzosowisk Danusi, eh jak ja tęsknie do lata, do kolorów....
Grecja fajna nawet zimą a poza tym, u ciebie choc odrobinke wiosny przez śnieg sie przebija, u nas śniegu dowaliło duzo przez święta ( fotki z zabaw na śniegu w moim ogrodzie wstawiłam do swojego wątku) i jeszcze cały dzien sypie dzisiaj, nawet przebiśniegi nie maja szans sie pokazac...Koszmar trwa...

ogrodoweimpresjejolki 13:13, 03 kwi 2013

Do góry
Joluś zdrowiej bo podobno wiosna bliziutko.

W cieniu drewnianego kościoła 13:10, 03 kwi 2013

Do góry
Co można dojrzeć w oknach naszego kościoła...

W cieniu drewnianego kościoła 13:03, 03 kwi 2013

Do góry
Tulipany i pierwiosnki...

Ania i róże i cała reszta :) 13:00, 03 kwi 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

Z naciskiem na chyba...ja nie miałam przyjemności poznać
Gratki Ania

Dzięki Madziu

nieszka napisał(a)

O tej marzę od dawna...
Czytałam że nieco kapryśna jest. Prawda to?

Myślę, że tak, moja rośnie kiepsko, ale to być może wina miejsca, bo obok rosną tuje i mogą jej podbierać to co najcenniejsze do dobrego rozwoju. U znajomej ładnie szła przez dwa sezony a teraz zamiast rosnąć w siłę to róża marnieje z sezonu na sezon.

monteverde napisał(a)
Będą na pewno i jakie piękne Aniu a może to jest ta róża? http://www.justourpictures.com/roses/whiteduchessedebrabant.html

Aniu, chyba też nie, pąki ma inne.

mira napisał(a)
Ania ale cudo !

Astrid Grafin

a z okazji 300 pozdrawiam i jestem za kolejnymi 300 z takimi obrazkami jak dziś
i dla Ciebie trochę ciepełka z mojego ogródka

Dzięi, ale energetyzujaca fotka, śliczna .
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:00, 03 kwi 2013

Do góry
...Danuś...100 lat...!!!zdrówka i miłości ...

Kwiatki i rabatki u Elizy 12:59, 03 kwi 2013

Do góry
Witam miłych gości Beatkę, Anię, Grażynkę, Kasię, Bogdzię.
Moi goście świąteczni dopiero się powoli rozjeżdżają, więc dopiero jutro będę miała czas, aby Was odwiedzić. U mnie zima na całego, ale pewnie u Was podobnie.
Ptaki wygłodniałe szukają jedzenia, a ja staram się im zapewnić pokarm. Zawitały nowe gatunki, których zimą nie było. Przede wszystkim zięby, czyżyki, drozdy i szpaki.

Zdjęcia słabiutkie, więc tylko jedno, ale ptaków jest naprawdę dużo, wiec siedzę w oknie i ciągle obserwuję. Zwłaszcza kosy i zięby, bo tych jest najwięcej.

Chciałam się jeszcze pochwalić, że moja cebula zakwitła więc chociaż to mam na pocieszenie, bo zima nie odpuszcza.

Nostalgiczny ogródek shabby chic 12:58, 03 kwi 2013

Do góry
Przyszły pierwsza partia róż z Rosarium
piękne zdrowe roślinki
Artemis
Pastella
Ballade
Sebastian Kneipp
Marie Antoinnete

mam dylemat czy już je wsadzić czy poczekac jeszcze tydzień :/

Wczoraj stałam się posiadaczką taczki z czerwonymi felgami

http://www.leroymerlin.pl/narzedzia-budowlane/betoniarki-taczki-kastry/taczki/taczka-tloczona-t-069-altrad,p156365,l706.html
W cieniu drewnianego kościoła 12:57, 03 kwi 2013

Do góry
Wielkanocne kury

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies