Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogród z łezką II 09:44, 23 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
U nas też wysyp. Kurki są. Siostrzeniec nazbierap wczoraj 8 kg.

Nawet nie mów...bardzo lubię grzyby, a zbierać nie umiem
Ogród z łezką II 09:39, 23 sie 2016

Do góry
U nas też wysyp. Kurki są. Siostrzeniec nazbierap wczoraj 8 kg.
W kamiennym kręgu od początku 09:27, 23 sie 2016

Do góry
Aniu, nadrobiłam wszystko, widziałam pytanie podobne do tego, co chcę zadać. Wiosną pisaaś o tulipanowym słobku i przedszkolu.
Kiedy będziesz sadzić tulipany i jak je segregujesz?
Jak będziesz to robić, poproszę o bliższe instrukcje
W kamiennym kręgu od początku 09:17, 23 sie 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
Dla wszystkich zaglądających zostawiam stroik dożynkowy

Aniu, czy ten stroik, to twoja robota? Cudowny. Tak pięknego jeszcze nie widziałam.

Za zdjęcia rabat rozchodnikowych dziękuję. Pięknie masz.

Ogródek Iwony II 08:35, 23 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

]

jaka to molinia ?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 08:15, 23 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ej, zaciekawiłaś mnie tym tworzeniem od lutego. Kasia, pochwal się, no proooooszę

O Iwonka-luty wydaje się tak odległy...jeszcze bardziej przez to, że muszę burzyć ściankę, drugą trochę przedłużać, przerabiać elektrykę.Bajka po prostu...a w chałupie mieszkamy 3 lata
Ogród z pergolą 00:48, 23 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

tak? ale nawet jak żadnej na rabatach obok nie ma? hmm...
M mi też ten pomysł podsuwal ale on nie ogrodowy to go nie słuchałam

Kule mogą być fajne
Posłuchaj e-Ma. Niech myśli, ze jego wyłączny pomysł. Zobaczysz, jak bardzo zrobi się ogrodowy
Zamiast bukszpanów Danusia proponuje też inne kulki, np. Danica, bo mniej chorują
Ogródek Iwony II 00:39, 23 sie 2016

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Iwonko tak jak Tulucy napisała śliwy i inne pestkowe tego typu tniemy po owocowaniu.Jutro będziemy ciąć naszą czereśnię.Rany po cięciu zabezpiecza się maścią przeciwgrzybową.

Bukszpany kulki,kwadraty i żywopłoty tnę różnymi sekatorami i nożycami.Jutro zrobię zdjęcia jakimi.Ale kulki przeważnie akumulatorowymi do żywopłotu,wspomagam się też owczarskimi.Jak na czas nie doładuję akumulatora to ręcznymi nożycami do żywopłotu.

Pracy w ogrodzie było sporo,w tym tygodniu może z ciurkadełkiem powalczymy jak czasu starczy.
Dobrej nocki

Aniu, obawiam się, ze mam niedobór narzędzi ogrodowych. Czekam zatem na fotki narzędzi.
Z elektrycznych mamy nożyce długie do żywopłotu, ale nimi ciąć nie umiem
Zbyszek to robi. A ja tnę ręcznym sekatorem.
Owczarskimi chyba też tnie Danusia. Ja nie mam
Dobrze się nimi tnie?
Ogródek Iwony II 00:35, 23 sie 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Iwonko w mojej mądrej książce o cięciu owocowych stoi, że pestkowe tnie my po owocowaniu, czyli teraz jest dobry termin - jutro sprawdzę szczegóły, jeśli będziesz chciała

Łucjo, koniecznie sprawdź
Do raju daleko - u Ewy 00:02, 23 sie 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Iwonko, do mnie też miałaś wpaść jeszcze w tym roku Zobaczyłabyś wszystkie hortensje na żywo

Ewuniu, wybrałabym się z miłą chęcią, ale obecnie co chwila pojawia się ktoś z fachowców i wyrwać się nie mogę
Myślę nad tym intensywnie i jakoś nic nie mogę wymyśleć ...
Ogródek Iwony II 23:56, 22 sie 2016

Do góry

Koniec.
Pogoda była piękna.

Ewa, ja bym naprawdę nic już nie zmieniała, no chyba, ze coś padnie, albo za mocno się rozrośnie
Ja bym tam mogła nająć się za ogrodnika

I pewna rewfleksja:
Oród jest duży, kiedy wracam do mojego ogródka, czuje się w pierwszej chwili, jakbym znalazła się w skorupce orzeszka,
ale po raz pierwszy, kiedy wróciłam, poczułam, że mój orzeszek mi się podoba. Że wreszcie nie muszę zazdrościć, a jak jeszcze mogłam sobie przywieźć roślinki:
kocimiętkę, trawki, żurawki i perovską - to osiągnęłam pełnię szczęścia, ze namiastka tego pięknego ogrodu spełnia się w moim małym ogródku.

Ewuniu, dziękuję za cudownie spędzone chwile, za roślinki, za przyjaźń i nie gniewaj się proszę, ze tyle fotek strzeliłam, ale naprawdę masz cudowny ogród i możesz być z niego dumna, ze własnymi rękami to stworzyłaś. A jak słuchałam, jak potrafisz mnożyć i dzielić, to zaraz nabrałam ochoty do pracy
Buziak

Ogródek Iwony II 23:44, 22 sie 2016

Do góry
Ta rabata mnie zainspirowała.

Nie mam tyle miejsca, ale podobało mi się połączenie kocimiętki, jeżówek białych, werbeny.
Dodałam jeszcze u mnie szałwię i perovską i w ten sposób zagospodarowałam 2/3 mojej bylinowej rabaty dzisiaj
Ogródek Iwony II 23:39, 22 sie 2016

Do góry

Ogródek Iwony II 23:38, 22 sie 2016

Do góry

Ogródek Iwony II 23:30, 22 sie 2016

Do góry

Ogródek Iwony II 23:30, 22 sie 2016

Do góry
W sobotę byłam w pięknym ogrodzie. O tej porze roku po raz pierwszy.
Właścicielce ogrodu obiecałam, że wstawię tylko 4 fotki, ale Ewo wybacz, po obejrzeniu fotek nie umiem wybrać tych czterech

Ogród jest spory, na dwóch poziomach. Cały urok postrzegam w możliwości oglądania go z wielu perspektyw.
Piękny też jest przedogródek. Każdy zakątek dopracowany jest bardzo szczegółowo
Znajduje się tu sporo roślin. Masa bylin i traw. Na tarasie można cudownie spędzać czas, słuchając plusku wody Wzrokiem ogarniałam cudowne miejsca, nie mogłam się powstrzymać, musiałam sięgnąć po aparat

Zatem zapraszam do spaceru po ogrodzie Ewy

Ogródek Iwony II 23:00, 22 sie 2016

Do góry
Margo napisał(a)
...

Gosiu, bardzo ci dziękuje za inspirację
Zapisałam sobie fotki. Bardzo mi się podoba ta zielona hakone z danicami
Do tego limki - mniam.
Różyczki niesamowite w tym swoim kwitnięciu
Ogródek Iwony II 22:55, 22 sie 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5730-kolorowa-piaskownica?page=431

dałam ci link zebys zobaczyła ...efekt twojego pomysłu .....jeszcze brakuje 3 róż ...te co są ...sa mikre ...no ale zarys juz jest i ma rosnąć ale jeszcze troche roboty na froncie zostało ...wolno idzie ...ale wazne ze idzie

...

Justynko, byłam od razu, z telefonu podglądałam, ale pisać nie miałam czasu.
Podziwiam za cierpliwość, 4 lata hodowania stożków, medal ci dać
Ja bym chciała już, natychmiast ... ale jednego bukszpana od zeszłego roku tnę na stozka, bo był taki smukły i na kulke było go szkoda. Zobaczę, co z tego wyjdzie
Ogródek Iwony II 22:38, 22 sie 2016

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Murek tam gdzie bluszcz to jest to,jeszcze go nie ma a już mi się podoba.Iwonko lustro w zamiarze?

Aniu, zdarzyłam przeczytać pierwsza wersję, bynajmniej dowiedziałam się o pracach ogrodowych.

Aniu, czy wiesz moze jak i kiedy przycina się śliwkę? Chyba muszę jej zmniejszyć liczbę gałęzi, by rodziła większe śliwki?
Nie znam się, a Zbyszek mnie naciska na to cięcie, a ja nie chcę stracić ładnego kształtu korony. Podoba mi się tak, jak jest

Z tym lustrem dałaś mi do myślenia kto wie?

Ogródek Iwony II 22:32, 22 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ewa
A pokazywałaś to miejsce gdzie chcesz stworzyć kulkowisko?

Reniu, kulkowisko już zrobione
Nawet zdążyłam się załapać na etap tworzenia, ale ręką nie ruszyłam, hi, hi Ewa miała wszystko zaplanowane
Pojawiły się tam też lawendowe kulki
Fajnie to wygląda

Ja moją lawendę też będę cięła bardziej w poduszeczki - kuleczki. Tylko nożyce muszę sobie kupić, teraz cięłam krawieckimi. Zupełnie fajnie się cięło, lepiej manipulowało, ni sekatorem.

Jakimi narzędziami tniecie kulki?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies