Aniu, nadrobiłam wszystko, widziałam pytanie podobne do tego, co chcę zadać. Wiosną pisaaś o tulipanowym słobku i przedszkolu.
Kiedy będziesz sadzić tulipany i jak je segregujesz?
Jak będziesz to robić, poproszę o bliższe instrukcje
Aniu, zdolna osóbka z Ciebie. Stroik cudowny tak jak i rabaty. Bardzo mi sie u Ciebie podoba. U mnie cały bałagan na rabatach do przeróbki. Bede do Ciebie zaglądał po inspiracje. Pozdrawiam.
P.s.
Zapomniałem napisać, ze zdjecia robisz rewelacyjne
Iwono ten stroik, to moja praca
Przyznam, że się za bardzo nie przykładałam, bo (jak już pisałam) nie zerwałam ładnych kłosów wcześniej i zrywałam z poboczy takie podeszczowe.
Tym bardziej mi miło, że Ci się podoba
Obiecuję, ze w przyszłym roku się postaram
Z tymi tulipanami to jest tak:
- wydałam już dwie duże, pełne skrzynie, ok 30kg cebulek i rzeki tulipanowej już w przyszłym roku nie będzie
- wszystkie tulipany odmianowe pozostały, obieram je ze starej luski i oddzielam cebulki przybyszowe, takie, które wydają mi się odpowiednie do zakwitnięcia sadzę w grupy, a pozostałe malutkie (nawet takie jak paznokieć) wrzucam wszystkie razem do koszyczka i sadzę je gdzieś w ustronnym miejscu, żeby w przyszłym roku podrosły. To jest właśnie żłobek W następnym roku, po wykopaniu robię ponownie selekcję i większe ...sadzę w inne miejsce, bo one już zazwyczaj zakwitną ( to jest przedszkole ) zaznaczam je i po wykopaniu dodaję je do odpowiadającej odmiany
Tak co roku jak Syzyf Tulipany sadzę dopiero w październiku, jak zmarzną wszystkie kwiaty jednoroczne
Aniu - kwiatek różowy to Cleome miałam w dwóch odcieniach różu i biały.
w tym roku same się wysiały ale to zdarzyło się pierwszy raz.
Aniu a znasz nazwy rozchodników.
ale Ty masz zacięcia zimą gobeliny a wianek ile pracySzacun za zdolności