Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 17:57, 22 sie 2016

_Martini_ napisał(a)
Ania, przyglądałam się dzisiaj jeszcze raz Swany. Baty wypuszcza, ale oprócz tego ma teraz sporo małych pączusiów na całkiem krótkich pędach. Czyżby się wystraszyła moich pogróżek

Do rosarium muszę się przygotować, coś już mieć poukładane w głowie, bo tam na pewno jak zobaczę tyle pięknego kwiecia, to oszaleję.

to ja muszę zacząć głosno mówić koło swoich co je czeka jak się nie ogarną

pytałaś wcześniej o liste moich róż
6szt the fairy
5szt Swany
munstead wood
baronesse
mariateresa
2szt artemis
princess alexandra of kent
pashmina
6szt Louis Odier
hanne (miałam 5 ale nie przezimowały)
4szt new dawn
anna_t 18:05, 22 sie 2016

Anda napisał(a)

To jest Maria Teresa czy Mariatheresia? Wg mnie ukorzenia się. W przyszłym roku urośnie

chyba razem pisane, tak kojarze :/
wierze Ci Ewcia że w przyszłym roku pokażą dlaczego je kupiłam
rozark 18:51, 22 sie 2016

anna_t napisał(a)
oj Justyna zebyś wiedziała...ale co tam tzn eeee tam będzie lepiej

Swany

daj jej podporę i owijaj w około, będzie mini pnąca i dużo ładniejsza albo zakulkuj na wiosnę
gusiarz 18:58, 22 sie 2016

Czytam o Louise Odier... masz czy dopiero zamierzasz kupić? Jeśli masz jak u ciebie się im żyje... moje co rok chorują.... i mam ochotę je wy...walić wrrrr :/
Makusia 19:55, 22 sie 2016

Hejo
Fajnie, ze wróciłaś do avatarka-od razu Cię identyfikuje
Nadrobilam dwa tygodmie-dzieje się u Ciebie!
Ameryki nie odkryję, jak powiem, że na kręgosłup masz uważać, bo to nie ząb i jedną wizytą u lekarza sprawy nie załatwisz- pilnuj się dwa razy bardziej, niż uważasz, ze powinnaś!

Barwinek-strasznie ekspansywny-na wiosnę slicznie zielony i żywy, pozniej to już kwestia gustu-w każdym raziew żadnym kwadracie go nie utrzymasz nawet z krawężnikami-górą przejdzie.

Lawenda biała-kwitnie spoko, ale właśnie przez to, ze jest biała sprawia wrażenie, że słabiej kwitnie niz niebieskie i fioletowr. Mam jedną kupioną przez pomyłkę i mnie nie powala

O reszcie nie wiem nic
Podoba mi się myśl o piwoniach+ róże.
_Martini_ 20:31, 22 sie 2016

Aniu, niezła juz kolekcja Wszystkie pierwszy sezon? W tym roku, która byłaby dla Ciebie number one? Marzy mi się Pashmina (dzięki za namiary). I marzą mi się duże zmiany na rabatach. Zazdroszczę Tobie tak urządzonego tarasu, będzie pięknie.
asiak 21:28, 22 sie 2016

Cześć Aniu Pozwolisz, że będę zaglądać W wolnych chwilach nadrobię chociaż pismo obrazkowe (chyba dopiero zimą )
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Rojodziejowa 22:36, 22 sie 2016

Melduje się. Bywam, podczytuję, pozdrawiam
inka74 00:25, 23 sie 2016

Ładnie u ciebie kwitnie Księżniczka Alexandra. Moja na razie skończyła pokaz.

Pytanie za 100 punktów - czy twoja Pashmina pachnie? Ewa podpowiedziała mi, że nie pachnie a ja z jakiegoś jej opisu wynotowałam, że ma słaby zapach
Iwk4 00:48, 23 sie 2016

anna_t napisał(a)

tak? ale nawet jak żadnej na rabatach obok nie ma? hmm...
M mi też ten pomysł podsuwal ale on nie ogrodowy to go nie słuchałam

Kule mogą być fajne
Posłuchaj e-Ma. Niech myśli, ze jego wyłączny pomysł. Zobaczysz, jak bardzo zrobi się ogrodowy
Zamiast bukszpanów Danusia proponuje też inne kulki, np. Danica, bo mniej chorują