Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród... reni 13:48, 12 maj 2013

Do góry
W domu zagościł bez

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:42, 12 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)
Donice super... Adamo statki robi to i donice też potrafi...
Taras też ekstra
O kolana się nie martwię bo są jeszcze spodnie i kiecki po kostki

A ja się pytam czy moje czerwone, albo te łososiowe maki konweniują..... bo mi jedna ładna sadzonka się zrobiła Tzn siewka ładnie wyrosła I duża
Większe prawdopodobieństwo na czerwoną.... kiedyś ci się podobały.. ale teraz zestaw kolorystyczny jest inny...

konweniują ze wszystkim ... widzisz je ... są śliczne i w czerwieni i w łososiu ... widzę je tak

tu trawka Holcus mollis Jackdaw s Cream ... nie mam takiej ale mam moją rozbónicę i może przy odrobinie szczęścia będę miała namiastkę ... moja trawka wyższa jak i te maki u Ciebie ...

Ogródek Janiny 13:41, 12 maj 2013

Do góry
Ogród zmienia się z dnia na dzień. Jedne rośliny przekwitają, drugie rozkwitają.
Co z tym ogródeczkiem począć 13:40, 12 maj 2013

Do góry

fajne to miejsce
Gdzieś na końcu świata... 13:40, 12 maj 2013

Do góry
Witam wszystkiego słodkiego, kwitnącego i pachnącego życzę
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 13:39, 12 maj 2013

Do góry
Będzie owocowo w tym sezonie ...... mniam

Ogród Nebel 13:38, 12 maj 2013

Do góry
Chciałabym wszystkim odwiedzjąym mnie na "Ogrodowisku" życzyć miłego dnia

To moje pierwsze 'kfiatki' z ogrodu, które nadają się do cięcia i wstawienia do wazonu. Nie mogłam ich pokazać Tak bardzo mnie cieszą
Gdzieś na końcu świata... 13:37, 12 maj 2013

Do góry
Pozdrawiam niedzielnie lilakiem zerwanym na spacerze z eMusiem

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:34, 12 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Izuś donice konweniują bardzo z dechami

weranda olejowana drugi rok i sterana zimą ma wymarzony odcień ... donice zimujące w domku tchną młodością i nie budzi to mojego entuzjazmu czyli wprost odwrotnie do emocji wobec homo sapiens ... i był wczoraj moment załamania bo żebym wyszła z siebie (a omal omal ) i stanęła obok to i tak mi to nie wygląda ... no patrzyłam na te donice i werandę na tle domu bez tynku i mówiłam sobie ... to wszystko o .... potłuc ... potem rozstawiłam donice ... dorysowałam w wyobraźni przedogródek i poszłam spać zadowolona jednak ...
donice na werandę zrobią się ciut inne ... drewniane inspiracje tu ... http://www.restorationhardware.com/catalog/category/collections.jsp?cm_sp=global_top_nav_store-_-dynamic_menu_item-_-NA&categoryId=cat320036

...

taki lasek widzę na werandzie ...

nie wiem czy biała część werandy nie zostanie zastąpiona dechami olejowanymi bo pucowanie tych białych desek mnie wykańcza i w odniesieniu do wyobrażenia całości nie konweniuje ...

skoro o donicach to na stole mam życzenie mieć taki zestaw ... donice już mam ... ... i świadomość, że żywy bukszpan w domu nie przeżyje ... to co sztuczne kulki ???

a to ... problem ...

wiem ... problem wygląda jak donice jest postumentem czy jak to zwał i muszę go na tle cegieł postawić a na nim urnę z różami ... żon to do stateczka nie dojdzie do zimy ...
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 13:34, 12 maj 2013

Do góry
Kilka zdjęć z ostatnich dni.

dziewanna szaleje - zarośnie w tym roku całkowicie panienkę

Rozkwitły prześliczne tulipany od koleżanki z osiedla - z białymi niezapominajkami wyglądają niesamowicie.

Ogródek Janiny 13:29, 12 maj 2013

Do góry
Tak wyglądają w doniczkach:
A miało być tak pięknie.... 13:22, 12 maj 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Rajska jabłonka przekwita szybko,a tak pięknie pachniała....

Widok kwitnącej jabłoni zawsze piękny, ale rajskiej -
Ogródek Janiny 13:20, 12 maj 2013

Do góry
Moje sobotnie zakupy:

A miało być tak pięknie.... 13:20, 12 maj 2013

Do góry
Ładnie w tych doniczkach

Gratki Z okazji stóweczki
Co z tym ogródeczkiem począć 13:19, 12 maj 2013

Do góry
Lajsnęłam sobie taką doniczkę z biało-niebieska kompozycją

Kupiłam jaśminowiec pnący ,musi przykryć brzydkie mury ,ponoć szybko rośnie do 7 m

Kalina bedzie w tym roku bardzo obficie kwitła

Lecę w kulki... 13:18, 12 maj 2013

Do góry
Ja chcę więcej fot
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:10, 12 maj 2013

Do góry
Irena - będzie dziś wieczorem... ale na szczęscie jest Skype Dogadałyśmy się... to tak dla śledzących losy jeżówek ..

Jola- mnie też nie stać by wpaść do Was..... nadrobię w tygodniu.... Ty chociaż zaglądasz.. a ja nawet tego nie Dobrze, żę Marzenka ma plan naprawczy to u niej będę na bieżąco

Bogdzia - nic ciekawego..szkoda oczu..... takie jak zwykle ble ble..

Ewelina - bo kto to wymyśla te nazwy?? Normalny człowiek ich nie zapamięta...... a napewno ja.. i raczej jestem normalna.. trochę zakręcona, ale normalna.. I tu się nie ma z czego śmiać.. to wojna.. płakać trzeba

Ewa - ja go nie ogarniam.. i w tym jest problem.. i taka ciągła wojna Chwasty i porządki jak na razie wygrywają.. ale nie poddaję się bez walki..do ostatniej kropli krwi

Małgosiu - moja pierś za mała na ordery Ja do czasów ogrodowiska bukszpan traktowałam jako takie coś co się posadziło.. nawet fotek temu nie robiłam... i rosły drapaki.. Jednak takie kulki czy żywopłotki z bukszpanu wprowadzają duży ład do ogrodu.... i widzę to po swoim ogrodzie... wiec bukszpan będę mieć A ja w zeszłym roku drapaki dostały fotmy nieforemne, ale już nie drapaki, to fiu, fiu... Stoją te moje ostatnie kule przy wejściu do domu i M stwierdził, że nawet tak jak stoją by wyglądały fajnie... tylko pies miałby problem jak biegać.... ale mi już lampki w mózgu się świecą.. szkoda, że więcej tych kulek nie mają w sklepie.

Renata - nigdy nie pamiętam nazwy sklepu ani ulicy, wiec nie odpowiedziałam, jak dla M tłumaczę który sklep to mówię "Tam gdzie rybki".. nie miałam czasu szukać..... bo to sklep ogrodniczy Rzeszów - wyszukiwarka i przypominanie.... dziś sprawdziłam to Resgal na Paderewskiego.

Aldona - fajna i wcześnie kwitnie, tylko one są niskie.. rosną do 40-50cm... ale kwiat i kolor piękny Mój Pan w bylinowym je ma... Tylko drogie

Kasiu WB - dzięki za komplementa... pamiętaj do foto wybieramy to co wygląda ładnie Bo u mnie dalej plac wojenny... tylko bitwa się przesuwa raz w jedną raz w drugą

By nie było, że dziś nic nie ma.. wrzucę wczorajsze foty.. dziś pochmurno i zimno +17.brrr ziąb

Lewizje co to zimy się nie bały i przetrwały bez okrycia (cześć wygniła, część dopiero zaczyna)

Te miniaturki muszę gdzieś przesadzić.... czekam ,aż wszytko ruszy i poszukam im nowe lokum..

Piękne narcyzki, ale nazwa okropna... nigdy nie zapamiętam. Przepisuję z kartki Pepperziva White

Puste pole z wysepką kwiatową 13:04, 12 maj 2013

Do góry
Serduszka ciągle jeszcze szaleje

Tę Alionushkę rzadko kiedy widuję, bo jest wyjątkowym przysmakiem dla sarenek. Wysysają ją z siatki.

A w domu zaszczyciło mnie takie cudo

Puste pole z wysepką kwiatową 13:01, 12 maj 2013

Do góry
Leje i leje, więc wszystko rośnie i rośnie, aż serce rośnie

Bogdziu – ten rodo podlewałam jak wszystkie inne, ale może coś mu się nie spodobało? Za to wreszcie ujawnił się Claudius. No, cudo to jest! Ma kwiat podobny do chińskiej róży.

Inne rodo wszystkie w pękających pąkach, nie mogę się doczekać, co pokażą.

Aniu – u Ciebie wyjątkowo wcześnie zakwitły te żółto-czerwone roztrzepańce. U mnie są najpóźniejsze, dopiero się zaczęły

Ogólnie jest tak:

Krowy, staw i my... 12:59, 12 maj 2013

Do góry
A tak wyglądają moje poziomeczki na dzień dzisiejszy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies