Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Co z tym ogródeczkiem począć 12:59, 12 maj 2013

Do góry
Ha ha miałam dobrych nauczycieli

Dzisiaj dorwałam się do aparatu wiec wszystko za jednym zamachem wam pokażę wytrzymajcie

zobaczcie jakie wielkie kwiaty ma moja horti

tak duże że

To jeszcze taka ogólna fotka i lecimy dalej
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:51, 12 maj 2013

Do góry
Sałatowy sezon czas zacząć!
Rukola:

Smacznego!

Po przycięciu tawułek, dosadzeniu bukszpana, z pienną różą:

Ogród w budowie - nieustającej 12:51, 12 maj 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Rano miałam śniadaniowo-tarasowo i zrobiłam sobie zdjęcia.

Trawsko urosło w fale, teraz już tutaj skoszone równiutko:

Bruschetta na śniadanie na własnym tarasie to jest to co lubię najbardziej:

Bazylię skubiemy z koszyczka obok.

Niemalowane dzbanki, nowy i stary:

Chciało się tam zostać na zawsze, na tym moim tarasie, no ale się nie dało.

Pięknie móc oglądać rano z tarasu swój ogód. U Ciebie dynanowy trawnik w cudownej zieleni.
Śniadanko aż tu zapachniało. Pomyśleć, że za niedługo to będą pomidorki własnej uprawy-MIODZIO
Ogród na górce 12:50, 12 maj 2013

Do góry
Aniu cieszę się z naszego spotkania, fajna z ciebie dziewczyna

Trójlist z ogrodu p. Szmit
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:50, 12 maj 2013

Do góry
Anno_g - dzięki za identyfikację.... Sama nie wiem co mam Ładna jest, ale musze ja przesadzić bo ledwo ją widać, ale jeszcze jakąś inna wypatrzyłam... potem może zrobię fotę i wrzucę do identyfikacji.. nawet nie mam czasu pogrzebać po innych wątkach I nie wiedziałam, że taki jest ...

Renia - to koperkowa piwonia i kwitnie w terminie

Aniu DS - moja niewiele przyrosła.... i jakoś się nie zanosi by chciała więcej, dobrze zimuje, liście ładne, ale mikrusek.. oglądałam Twoje fotki.. piękne A niedługo zaczną się róże .. moje pierwsze maja pączki Za to niektóre gałązki zwiędły ..buuuuu Nie wiem dlaczego Kapryśne te królowe... i kolczaste..

Iza - teksty boskie... przesyłka zlokalizowana.. jest szansa że zostanie odebrana... jak chcesz maczka to ci też mogę tak przesłać.. nawet lilie Że wcześniej na to nie wpadłam.

Marzena - nie znam tej stripe riche... ale jak żyje to daj jej szansę, najwyżej tymczasowo daj gdzieś na wygonki.. i niech się zbiera do życia w poczekalni A co do bukszpanów to owszem nie byłą porażona... ale melduję, że miałam ich ponad 20 .. z których pod wpływem ogrodowiska zrobiłam kulki... a przynajmniej pseudo kulki Waszej plantacji nie mam wiec muszę sie ratować tylko tanimi sadzonkami z internetu lub kulkami z okazyjnych cen..

To jedne z moich kulek.. rosną już 3 lub 4 lata

Sosnowo 12:40, 12 maj 2013

Do góry
danuta_ napisał(a)
Dziś w ogrodzie....

Danusiu prześliczne te tulipki.
Nasz przydomowy ogródek 12:37, 12 maj 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Dla miłośników piwonii drzewiastych dobra wiadomość. Zakwitła. Można podziwiać za darmochę.

O rany , ależ piękna!!!

Cudnie kwitnąco u Ciebie Zbyszku. Troszkę pospacerowałam - nareszcie mam wolny dzień - no może nie do końca, bo zaraz idę sadzić roślinki na balkonie i do koszy na taras, ale to juz sama przyjemność.
Pozdrawiam.
Sosnowo 12:24, 12 maj 2013

Do góry
cd

Sosnowo 12:18, 12 maj 2013

Do góry
Dziś w ogrodzie....

Sosnowo 12:11, 12 maj 2013

Do góry
Aniu - zabieram się za wypracowanie
Od kawusi się nie wywiniesz - pół wiosny, lato i jesien przed nami

Bożenko - zaszczepiłas mnie rododendronami - teraz jesteś moją nauczycielką w tej dziedzinie - mam zamiar być donrą uczennicą i może stworzę w sosnowie choc namiastkę rododendronowego ogrodu

Reniu , witam Cię w moim ogrodzie - zapraszam częściej ( bo widzę, że masz blisko . Zurawki faktycznie sa w dobrej kondycji - ładnie przezimowały

Basiu, Simona własnie zakwitła mam nadzieję, że i u Ciebie kwiaty się już pokazały

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 12:10, 12 maj 2013

Do góry
I dziś o poranku znowu kilka zdjęć popełniłam.
Skarpa w kilku ujęciach.
Drugi plan w postaci blaszaka, wiatki mam nadzieję wkrótce zniknie...

Róże The Fairy rosną jak szalone.

Na dole między lawendami dosadzę na jesieni pas białych tulipanów jeszcze.

Uwielbiam cisy i ich młodziutkie przyrosty

Jak już tulipany i szafirki przekwitną goździki będą zdobić skarpę.

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 12:06, 12 maj 2013

Do góry
Super te kanapy, jak jeszcze dojdą poduchy to nie będzie się chciało z nich zejść .

Gratki z okazji setuni
Co z tym ogródeczkiem począć 12:06, 12 maj 2013

Do góry
Obiecane roślinki od Irenki dotarły ,mąż odebrał paczkę i nie uwierzycie nic nie powiedział jak zobaczył co w niej jest ,żadnych pytań może on chory ?????

I posadzone
Tu posadzę swoje limki które jeszcze są w doniczce ,teraz posadziłam dalie i hosty i tu będzie gigatnka od Irenki ,będzie miała tu dużo miejsca

I tu powstało małe hostowisko ,myslę że będzie ładny dywanik pod tują

Hosty dla mnie teraz najpiękniejsze

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:54, 12 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)

Na górze kokorycz.... Zbysiu podpowiedział.. to może ktoś mi odpowiednie co to na dole..... podobne do kokoryczy.. też powinno rosnąć w cieniu.... ale ...... na tym moja wiedza sie końćzy.... zapomniałąm że to posadziłam.... znalazłam za serduszką przez przypadek.

jesli to to samo o co tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/2409-rozpoznawanie-bylin?page=10 pyta Justyna a odpowiada Hania - to też kokorycz
Tak mi się przypadkiem znalazło to wklejam
pozdrawiam deszczowo
Rabaty podwyższone 11:49, 12 maj 2013

Do góry
Jeśli chodzi o szkodliwość orzecha to mam inne doświadczenia, gdyż pod moim orzechem rośnie trawa tak samo jak gdzie indziej, a i inne rośliny teraz próbuję (żurawki i poziomkowce) więc zobaczymy, cała tajemnica polega na ty, aby grabić liście orzechowe i nic więcej nie potrzeba robić. Tutaj zdjęcie orzecha
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 11:40, 12 maj 2013

Do góry
Trawnik na dzień dzisiejszy. Ewidentnie widać jak nierówno rozrzuciłam nawóz z ręki Następnym razem będzie z siewnika. Nie patrzcie tylko na brzydkie kanty, nie miałam na to czasu na razie, a po prawej stronie nie chcę deptać nowo posianej trawy. Chcę teraz zrobić rabaty przy tarasie (na dole), nie mam pomysłu, ale to już temat na inny wątek.

Spotkanie u Szmitów w Pęchcinie - 11 maja 2013 11:36, 12 maj 2013

Do góry

Spotkanie u Szmitów w Pęchcinie - 11 maja 2013 11:35, 12 maj 2013

Do góry

Spotkanie u Szmitów w Pęchcinie - 11 maja 2013 11:34, 12 maj 2013

Do góry

Spotkanie u Szmitów w Pęchcinie - 11 maja 2013 11:33, 12 maj 2013

Do góry
Proszę bardzo Aniu, mam i Was także

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies