Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

bociek 21:32, 27 maj 2013

Bogda, to Berry Smoothie - ja nie mam Georgia Peach Georgia Peach jest chyba jednak jasniejsza i ma nutke pomaranczu

Elcia Jeszcze siedzi, ale jak nie ruszy to ja gwarancji na dozywocie mu nie daje

Niom Kaga Nishiki Teraz nabrala takiego zlotawego koloru, zdjecie z poczatku maja

Tez uwazam, ze macanie oczami jest podstawa sukcesu w zakresie zakupow pachruszczy
baraga1904 21:35, 27 maj 2013

...ale cudniaście w Twoim ogrodzie... dopieszczasz go bardzo...
...macanie oczami...mus zapamiętac...
bociek 21:40, 27 maj 2013

Ela, a widzialas kiedys Yeti??? On nie walczyl z natura, ja muszem

Karolina, dzieki, trawnik tylko z daleka robi dobre wrazenie Czyli nie tylko ja mam slabe doswiadczenie jezeli chodzi o konwalnika. Dostaje swoja porcje florovitu, ale jakis anemiczny mi sie trafil Jak czytam nie jestem odosobniona

Julita, dzieki, troche ... nie padalo

Ka1siu, ale mi milo, dzieki, ze zagladasz, trudno wszystkich odwiedzac czesto i byc solidnie na biezaco

Gosiu, bierz i korzystaj. Milo mi bardzo, ze chcesz

Pszczolko, a gdziez tam sama

Kasiek, nie znam nazwy, czasy przed nasza era

aga_k, ewcia, buziaczki za dobre slowo. Niech Wam Bozia w chabaziach wynagrodzi

JulkAd 21:41, 27 maj 2013

Kasiu dawalaś za obwódką z bukszpanu lawendę, o ile pamietam dawałaś ją ciut wyżej....i co podsypałaś? piasek czy ziemię?...ja mam jeszcze trochę odsypanego popiołu z kominka i się zastanawiam czy dać swoim....co mnyślisz?
bociek 21:41, 27 maj 2013

baraga1904 napisał(a)
...ale cudniaście w Twoim ogrodzie... dopieszczasz go bardzo...
...macanie oczami...mus zapamiętac...

Agnieszka, dziekuje, tylko tyle mi zostalo teraz. No jeszcze jedna - dwie rabaty do korekty, ale to na spokojnie

Macanie oczami czyli sprawdzanie ogrodowiskoleptycznie
bociek 21:45, 27 maj 2013

JulkAd napisał(a)
Kasiu dawalaś za obwódką z bukszpanu lawendę, o ile pamietam dawałaś ją ciut wyżej....i co podsypałaś? piasek czy ziemię?...ja mam jeszcze trochę odsypanego popiołu z kominka i się zastanawiam czy dać swoim....co mnyślisz?

Ja dawalam mieszanke ziemi, piasku, dolomitu i wlasnie popiolu z kominka Ale na razie efektu piorunujacego nie ma No ale, ona dopiero sie zazielenila

Popiol z kominka tez mozesz dac pod bukszpany, podobno lubia On z tego co slyszalam ma wlasciwosci odkazajace
JulkAd 21:48, 27 maj 2013

bociek napisał(a)

Ja dawalam mieszanke ziemi, piasku, dolomitu i wlasnie popiolu z kominka Ale na razie efektu piorunujacego nie ma No ale, ona dopiero sie zazielenila

Popiol z kominka tez mozesz dac pod bukszpany, podobno lubia On z tego co slyszalam ma wlasciwosci odkazajace

O widzisz, a ja w sezonie zimowym nie wiem co z popiołem robić....
ana_art 22:01, 27 maj 2013

No kasiula cooooofnełam się troszeczkę i powiem Ci że bardzo elegancko wygląda ta nowa rabata z bukszpanowym żywopłotem. Bardzo mnie zaskoczył kolor begoni...cóż się porobiło, postawiłaś na kolor?
agata_chrosc... 22:02, 27 maj 2013

Piękne szlaczki już masz Boćku A ten powojnik to faktycznie robi wrażenie. W ogóle niektóre powojniki aż nierealne sie wydają, prawda? A ten konwalnik to jest normalna sprawa. Dlatego on taki drogi jest bo strasznie słabo rośnie i trzeba się naczekać, zeby coś z niego było. U mnie potrafią wołać 4 euro za taki kubeczek z trzema piórkami!
bociek 22:11, 27 maj 2013

Aneta, mam chytry plan. Begonie kupilam rozowe, poniewaz drzewka hortensjowe nabylam w odmianie Vanille Fraise (pod plotem z drugiej strony podjazdu, nie pokazywane) Wiec bedzie wszystko ograniczone do trzech kolorow - bialego, rozowego i fioletu. Drzewka z kwiatami bialo-rozowymi, dalej biale limki i fioletowa lawenda i na koniec rozowe begonie A na jesieni taki zestaw kolorystyczny cebulowych mam zamiar popelnic

Tu rzeczone drzewko jedno z czterech, kwiatow spodziewam sie za jakis miesiac