Danuś - uroczy... Zresztą wszystkie inne też, ale ten... Ja kupowałam i sadziłam w zeszłym roku - białe, kremowe, różowe - wyszły - żółte (75%) trochę różowych i jeden cytrynowy... hmmmm... może coś im zmieniło kolor
Danusia bardzo chciałabym wiedzieć jaką masz magnolię albo jakie magnolie - na tych zdjęciach jest tak piękna - kupuję na pewno... tylko musze pomyśleć jaką...
I jeszcze mam jedno pytanko - zupełnego laika więc proszę się nie śmiać - otóż posadziłam te lilie i czekam... i ile powinnam czekać na to aż wyjdą... bo ja nie wiem czy się już denerwować czy nie nic mi nie wychodzi... kiedy sadziłam? wydaje mi się że z rok temu ale tak poważne to może ok 2 tygodni... i nic - to tak ma być? No nie śmiej się albo i się śmiej bo śmiech to zdrowie
Buziaki
Potem nastała zima i bardzo oczekiwana wiosna
W Wielki Czwartek stanęła drewutnia:
A dwa dni później znowu nastała zima
Dobrze, że wiosna jednak przyszła
Irenko cudnie tulipanowo!
Nie lubię żółtego ale taka ilość tulipanów powala na kolana!
Doniczki na murze odjazdowe, wyglądaja uroczo, noemi ma dobrego pomysła z tymi rojnikami, mogły by wyglądać bardzo ciekawie.
kocham takie widoki maj to mój najbardziej ulubiony miesiąc. Uwielbiam jak wszystko budzi się do życia, te piękne zieloniutkie listeczki, tą świeżość. KOCHAM i co roku się rozpływam Pomijam fakt, że trzech moich synów urodziło się w piierwszej dekadzie maja...
KU PRZESTRODZĘ wklejam zdjęcia moich ubieglorocznych czosnków
tak wyglądały
miały pozasychane końcóki, wyczytałam, że te zaschniete liście się przycina więc obciełam...
dzisiaj już wiem że tak się nie robi bo człowiek całe życie się uczy i głupi umiera...
ZATEM nie ciąć!!! szukałam zdjęć czosnkó od Szmita w ogrodzie, ale nie moge znaleźć, ale powiem tylko, że nie były ruszane