Aniu!
Dzięki Twoim zdjęciom dokonałam odkrycia, że też mam choinę kanadyjską (chyba), tylko o nieco innym pokroju. Jest dość wysoka, bo gości u mnie już od dobrych kilku lat, tylko nie wiedziałam , co to.
Pozdrawiam.
Grabulki, tam gdzie co roku, już od 16 lat
na Opolskiej u Krzywdów, tam jest wszystko co chcesz i ceny dobre
Reniu, bo jednoroczne posadzone i od razu weselej, jak posadzisz, tez tak będzie
Ewa, dałam tam ziemię z nawozem w granulkach, i będzie to w takim rozproszonym słońcu, liczę że uda się a jak nie do wymiany!
no biedny był, kolana go bo] lały, a Gabi podobna do mnie
buki już tuż...
wszystkie limki i róże Chopin ruszyły i 2 miłorzęby, ja i mój M.
płatki lecą....ale zaczynają kwitnąc tiarelki i chyba rozwar już wyłazi
Dziękuję za piękne zdjęcie Twojej magnolii, doczekasz się i będziesz miała morze kwiatów, ogrodnicy muszę mieć cierpliwość
Pytałaś o Cinderellę, moja zdecydowanie jest pudrowo różowa, uwielbiam ją, wklejam zdjęcia to zobaczysz
Tak wyglądał krzew w 2011 roku, 3 letni! Ona naprawdę wielka rośnie, znajdź jej dużo miejsca
kwiaty w zbliżeniu
Zimą 2012 zmarzła tak, że przycięłam ją przy samej ziemi, chciałam ją nawet wyrzucić, całe szczęście, że tego nie zrobiłam, wypuściła kilkanaście 2 metrowych pędów, kwitła jak zawsze pięknie i do przymrozków, polecam ją bo nie choruje i ma piękne ciemnozielone skórzaste liście. Ale kłuje niemiłosiernie
Obecnie ogród jest po kolejnej przeróbce Cinderella dostała solidną kratkę, wreszcie jest też porządnie rozpięta i mocno znowu przycięta, zobaczymy jak zakwitnie
O rany, co u Ciebie się dzieje kobieto! Widzę, Zygi pogoniony do pracy przy sadzeniu
Na jednym zdjęciu "mała Irenka" na rowerze
Ciekawa jestem jak przeżyją Twoje roślinki w tych donicach
Ja mam podobne donice, też połówki i cokolwiek tam wsadzałam to padało, mało ziemi i sucho, chyba w tym roku wsadzę jakiegoś kaktusa
Trzymam kciuki, żeby Tobie się udało, bo wygląda świetnie!