Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

weronika77 12:50, 23 maj 2013

Parę bzów z Wojsławic też pokażę, bo piękne i pachnące wiosną.

Milka 12:54, 23 maj 2013

Cudowna relacja, jest bosko i dziękuje za dedykacje może za tydzień, jak wrócę będzie jeszcze, co podziwiać
weronika77 13:07, 23 maj 2013

Oprócz oglądania, w Wojsławicach można coś kupić. My woziliśmy stamtąd jeszcze dwa dni zakupiony rododendron PERCY WISEMAN za 20 zł.

LEPTOSPERMUM i KUFLIK, dwa oryginały.

Azalie od 5 zł...
weronika77 13:33, 23 maj 2013

Irenko, nawiązując do rozmowy, moje hosty w maju. Dwóch nie mogę odnaleźć jeszcze, żółtej z ciemną obwódką i prawie białej.

Pierwsza z niebieskich, ostatnia normalna.

Jedna miniaturka, kiełki od białej lub żółtej?, pozostałe normalnej wielkości.

Mala_Mi 13:34, 23 maj 2013

Czekałam na poduchy i bym przegapiła
Na szczęście coś mnie tknęło i zajrzałam..... i nie dość, że na poduszki się załapałam, to i na Wojsławice i ogród japoński i wizytę u Irenki
weronika77 13:48, 23 maj 2013

irena_milek napisał(a)
Cudowna relacja, jest bosko i dziękuje za dedykacje może za tydzień, jak wrócę będzie jeszcze, co podziwiać

Irenko, za tydzień w sam raz. Moje żurawki, nawiązując do rozmowy, zielona i lekko czerwona.

.
weronika77 14:03, 23 maj 2013

asc napisał(a)
Czekałam na poduchy i bym przegapiła
Na szczęście coś mnie tknęło i zajrzałam..... i nie dość, że na poduszki się załapałam, to i na Wojsławice i ogród japoński i wizytę u Irenki

Aniu, relacja wycieczkowa trwa, teraz dedykuję leśne "ogrody" z Kajtkiem w okolicach Szklarskiej Poręby, z pozdrowieniami dla Ciebie.

Wodospad Szklarki.

Zakręt Śmierci, Szklarska Poręba.

weronika77 18:04, 23 maj 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Weroniko, wciaż się zastanawiam skąd w oczku taka 'szmaragdowa' woda? Zaraz przypomina mi się pewne jezioro na Mazurach, szmaragdowym zwane

Basiu
, woda czysta po wymianie.Niedługo od "szmaragdów" odwrócą uwagę nenufary.
Marcinki widziałam, ale najważniejsze jak się zaprezentują jesienią w Twoim ogrodzie.
Pozdrawiam Cię jeszcze wycieczkowo. Szukaliśmy rododendronów kwitnących w Świeradowie (mam na zdjęciu sprzed 30 lat), Cieplicach, Jeleniej Górze a nawet dotarliśmy na Czechy do Harrahov. Wszędzie kwitną ale ich pełnia raczej za tydzień, a może później, przy obecnym zimnie.

W drodze na Czechy.

Harrahov.

Świeradów Zdrój i głównie białe rododendrony, na inne troszkę wcześnie.

weronika77 18:22, 23 maj 2013

szczypiorek napisał(a)
Witam serdecznie i pozdrawiam właścicielkę tego pieknego ogrodu. Jest kolorowy i bajkowy! Jestem od niedawna na Ogrodowisku i powoli ogladam prezentowane ogrody. Mój ogródeczek dopiero w powijakach i ciagle sie tworzy, ale ciesze się , że mogę tak wiele ciekawych wzorów i inspiracji czerpać z Waszych ogrodów. Brawo Weroniko! Zagosciłam w Twoim ogrodzie bo jestesmy krajankami. Mieszkam w Bełchatowie. Czytałam w jednym zTwoich postów o tulupanach ze Skierniewic. Ja też w tym roku zaskoczona byłam, ze tulipany który miały być róznokolorowe okazały się żólte. Podobnie moja koleżanka, która również zakupiła takowe, stwierdziła, ze u niej w ogródku żółto na maxa.
Posiadacze żółtych tulipanów, które miały być innego koloru łączcie się!
Pozdrawiam majowo.
Aga

Ago, witam Cię serdecznie, ale trafić do Ciebie trudno bez Twojego "podpisu" (skopiowana nazwa Twojego ogrodu, patrz prawy róg w Mój profil).
Podoba Ci się mój bajkowy, to następne aktualne fotki dla Ciebie, i łączę pozdrowienia.

U mnie też kwitną azalie i rododendrony.

Czosnki też są dekoracyjne
weronika77 18:47, 23 maj 2013

Reni i Agnieszko z Jurajskiego pozdrawiam Was ciepło pomimo chłodu za oknem (czyżby spóźnieni zimni ogrodnicy?).

Widok z balkonu na kwitnące azalie i rododendrony.

Piękne kwiatuszki pokazał czerwony głóg a floksy wciąż kwitną.

Azaliom czerwonym towarzyszą późniejsze tulipany wiśniowe.

Przy białych azaliach zakręciły się białe tulipanki.