Irenko, nawiązując do rozmowy, moje hosty w maju. Dwóch nie mogę odnaleźć jeszcze, żółtej z ciemną obwódką i prawie białej.
Pierwsza z niebieskich, ostatnia normalna.
Jedna miniaturka, kiełki od białej lub żółtej?, pozostałe normalnej wielkości.
Czekałam na poduchy i bym przegapiła
Na szczęście coś mnie tknęło i zajrzałam..... i nie dość, że na poduszki się załapałam, to i na Wojsławice i ogród japoński i wizytę u Irenki
********************************* Aniu, relacja wycieczkowa trwa, teraz dedykuję leśne "ogrody" z Kajtkiem w okolicach Szklarskiej Poręby, z pozdrowieniami dla Ciebie.
Wodospad Szklarki.
Zakręt Śmierci, Szklarska Poręba.
Basiu, woda czysta po wymianie.Niedługo od "szmaragdów" odwrócą uwagę nenufary.
Marcinki widziałam, ale najważniejsze jak się zaprezentują jesienią w Twoim ogrodzie.
Pozdrawiam Cię jeszcze wycieczkowo. Szukaliśmy rododendronów kwitnących w Świeradowie (mam na zdjęciu sprzed 30 lat), Cieplicach, Jeleniej Górze a nawet dotarliśmy na Czechy do Harrahov. Wszędzie kwitną ale ich pełnia raczej za tydzień, a może później, przy obecnym zimnie.
W drodze na Czechy.
Harrahov.
Świeradów Zdrój i głównie białe rododendrony, na inne troszkę wcześnie.
Ago, witam Cię serdecznie, ale trafić do Ciebie trudno bez Twojego "podpisu" (skopiowana nazwa Twojego ogrodu, patrz prawy róg w Mój profil).
Podoba Ci się mój bajkowy, to następne aktualne fotki dla Ciebie, i łączę pozdrowienia.
U mnie też kwitną azalie i rododendrony.
Czosnki też są dekoracyjne
Reni i Agnieszko z Jurajskiego pozdrawiam Was ciepło pomimo chłodu za oknem (czyżby spóźnieni zimni ogrodnicy?).
Widok z balkonu na kwitnące azalie i rododendrony.
Piękne kwiatuszki pokazał czerwony głóg a floksy wciąż kwitną.