Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mio Amore :) 15:53, 23 mar 2013

Do góry
Mam chwilkę więc dodam kilka zdjęć ,które znalazłam bo dopiero teraz wiem, że warto jest robić zdjęcia.
Najbardziej żałuję, że nie mam zdjęć moich Bugainvillii, które sama wyhodowałam od patyczka i wszystkie trzy miały po 1,5 wysokości kwitły mi pięknie na różowo, czerwono i pomarańczowo, ale niestety dwa lata temu pierwszy przymrozek je całkowicie umroził

Na tych zdjęciach jest hustawka z której jestem bardzo dumna Oczywiście mój plan, wymiary i wkład własny przy drobnej pomocy męża On pracując przez jakiś czas w tartaku przygotował materiał, a później to dwa tygodnie i huśtawka gotowa

Tutaj altanka (płytki sama układałam) już po dodaniu przedłużenia
Na drugim planie gruz, który trochę mnie drażni, ale w tym roku zrobię na nim skalniak.

To tył ,te kraty tez sama zbijałam. Zdjęcia są z tamtego roku z wczesnej wiosny i trochę się już pozmieniało od tamtej pory np. krata już parawie całkowicie jest pokryta winobluszczem.

A tu moje donice z opon Pierwsza stoi na studni betonowej, którą już przerobiłam ale dopiero muszę jej zrobić zdjęcie. Mam jeszcze masę innych wzorów, ale na telefonie i może jutro uda mi się je jeszcze dodać.

ogrodoweimpresjejolki 15:50, 23 mar 2013

Do góry
Sopelki
Dziewanna - Verbascum 15:42, 23 mar 2013

Do góry
ell napisał(a)
Dziewanna drobnokwiatowa - Verbascum thapsus

Elu, śliczne masz dziewanny, zbierałaś może nasionka?
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 15:40, 23 mar 2013

Do góry
KOchani u mnie juz wiosna na calego choc jak ogladam to co sie dzieje u Was zal ogromny dlatego przesylam Wam dzisiejsze slonko, ciut dzisiejszych zdjec ale za to duzooooo usmiechu, tuliskow i buziakow !!!!!!
Od 2 tyg pogoda rozna od 20C do 10C na zmiane, raz slonko raz deszcz ale sniegu brak...bynajmniej u nas tuz przy oceanie bo juz kilkadziesiat km dalej bialo bywalo!!!!

Nie moge Was wszystkich nie wysciskac i ogromnie podziekowac,ze mimo iz mnie nie ma Wy jestescie i zagladacie, zawsze z cieplym slowem...!!!!!!!

Cudownego weekendu Wam zycze, choc ciut takiej pogody jak u mnie i przede wszystkim duzo usmiechu !!!!!!!

sciskam
Betyska

p.s

postaram sie powrocic z zdecydowanie wieksza czestotliwoscia!!!!!
Blaski i cienie nowego życia 15:00, 23 mar 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Mój syn uczył się ostatnio prozy z powieści "W pustyni i w puszczy"- wybrał piękny opis przyrody. Przytoczę Wam fragment:
"Ziemia tu była wilgotna i miękka, zarośnięta ciemnozieloną trawą, mchami i paprocią. Gdzieniegdzie leżały stałe, spróchniałe pnie, pokryte jakby kobiercem prześlicznymi storczykami o pstrych, podobnych do motyli kwiatach z również pstrym dzbankiem w środku korony. Gdzie dochodziło słońce, tam ziemia złociła się od innych dziwnych storczyków, drobnych i żółtych, w których dwa płatki kwiatu wznosząc się po bokach płatka trzeciego czyniły podobieństwo do głowy zwierzątka o dużych, ostro zakończonych uszach ..."
Trafny piękny opis i śliczny storczyk chociaż biały, bo wszak bieli mamy ostatnio jakby przesyt pozdrawiam Ulka
Rajski ogród Ani 14:52, 23 mar 2013

Do góry
Z dachu ganeczku zwisają długie sople, tak wyglądały tydzień temu

a takie długie są dziś
Blaski i cienie nowego życia 14:40, 23 mar 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Mój syn uczył się ostatnio prozy z powieści "W pustyni i w puszczy"- wybrał piękny opis przyrody. Przytoczę Wam fragment:
"Ziemia tu była wilgotna i miękka, zarośnięta ciemnozieloną trawą, mchami i paprocią. Gdzieniegdzie leżały stałe, spróchniałe pnie, pokryte jakby kobiercem prześlicznymi storczykami o pstrych, podobnych do motyli kwiatach z również pstrym dzbankiem w środku korony. Gdzie dochodziło słońce, tam ziemia złociła się od innych dziwnych storczyków, drobnych i żółtych, w których dwa płatki kwiatu wznosząc się po bokach płatka trzeciego czyniły podobieństwo do głowy zwierzątka o dużych, ostro zakończonych uszach ..."

I pomyśleć, że większość z nas kiedyś opuszczała takie opisy czytając lektury ...
Wszystko o czym ... Marzysz 14:39, 23 mar 2013

Do góry
Baba1jaga napisał(a)
Melduję się)) właśnie z pracy wróciłam, mąż warzy obiadek, kot wygrzewa swe ciało w słoneczku, cisza i spokój .... a ja buszuję tutaj )))
miłej soboty i niedzieli wszystkim życzę!!!!!!!

Hej, Babojago ale Ci dobrze, ale cóż..... jak zwykle
ja za to jeżdżę na mopie, ale zaraz idę na spacer do lasu z piesami
zaprosilam wiosenkę do domu na parapet, bo do ogródka nie chce małpiszon przyjść
Miłego dnia życzę i pozdrowionka dla wszystkich zostawiam

taki prezent dostały wczoraj nasze piesy będzie wisiał przy wejściu

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 14:34, 23 mar 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Horti, które po ociepleniu bedą zdobić wejście do domu w wielkich szarych donicach.

Piekny biało-różowy kolor.

Będę płakać tfu, tfu ...piękne, takie też chcem. Marzyły mi się delikatnie różowe ale właśnie odmiana o gładko zakończonych płatkach (nie ząbkowanych)
Zapraszam na balkon 14:23, 23 mar 2013

Do góry
Marzec - czas przygotować coś, żeby zwabić gości
Następne akcenty w przygotowaniu

Blaski i cienie nowego życia 14:23, 23 mar 2013

Do góry
ogrodoweimpresjejolki 14:21, 23 mar 2013

Do góry
Kasiu, dziękuję
Irenko, zaglądaj, bo teraz już będzie się działo (chyba)

Na dobry początek - balkonowy stolik

Nigdy nie mów nigdy 14:21, 23 mar 2013

Do góry
W garażu pięknie sobie w doniczkach rośnie

jeżówki też wschodzą, malutkie, ale są

o lilie się martwię...wielkie są, jak ja je do ogrodu wkopię...

na parapecie 2 kobee wykiełkowały, 6 ziarenek było, zobaczymy ile wzejdzie

Nigdy nie mów nigdy 14:17, 23 mar 2013

Do góry
Nie ruszam się nigdzie dzisiaj...niespecjalnie mogę się od domu oddalić
Ale pogoda taka piękna, że chociaż te namiastki innego koloru, niż biały, byłam zobaczyć...

Zielony ... ogród 14:14, 23 mar 2013

Do góry
Mamy też nowego domownika. Dzięki niej przestaliśmy się zadręczać pustką po naszej Todze.
Podejrzewam, że nie będzie tak wyrozumiała jak Toga dla moich rabatek bylinowych. Trzeba ją będzie uczyć wszystkiego od nowa, mam tylko nadzieję, że zostanie z nami na dłużej...

Pola

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:12, 23 mar 2013

Do góry
Dzisiaj dostałam fajnego powera do pracy zrobiłam nawet sporo ta wiosna zdominowana przez zimę jednak daje cichutko o sobie znać mam piękną słoneczną sobotę tylko trochę mroźną, teraz jest -7 przesyłam ci mój parapetowy kwiatuszek - gloksynię cieszę się z jej ponownego kwitnienia, bo nigdy mi się to nie udało

Zielony ... ogród 14:07, 23 mar 2013

Do góry
Dziękuję dziewczęta za pozytywne fluidy.
Jak każdy z Ogrodowiska nie daję się zmóc zimie i robię przygotowania do wiosny. Dom za to (jak u większości) staje się mini szkółką.
Prawie każdy parapet jest zastawiony doniczkami i zaczynam zajmować już podłogę w najkorzystniej nasłonecznionym miejscu na poddaszu.

Po 1 kwietnia ma przyjść kolejna partia roślinek i pewnie też wyląduje w doniczkach, ponieważ ogród będzie jeszcze skuty lodem.
Na szczęście mam trochę roślin, które wysieję bezpośrednio do gruntu.

Trochę warzywek

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 13:41, 23 mar 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Wczoraj w L były tanie sadzonki świeżej bazylii za 1,99 zł. Wykupiłam ostatnie 2 i postanowiłam zachować ich aromat na dłużej
A z tego co zostało na krzaczkach może jeszcze coś wyrośnie,zanim doczekam się z nasion własnych ziół

Genialne!
ogrodoweimpresjejolki 13:39, 23 mar 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Pachnący bukiet dla Was i zapowiedź obfitych plonów i pięknych kwitnień ...

te widoki mnie wczoraj z powodu nieobecności ominęły
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 13:37, 23 mar 2013

Do góry
betysia napisał(a)
Kochani...zagladam zostawic Wam ciut mojej wiosny, slonka, ciepla i usmiechu....
Doskonale wiem jaka pogoda jest u was wiec tym bardziej przywoluje juz wiosne i u Was...!!!!
U nas od ok tygodnia popoludniami nawet do 20C, slonko...i deszcz na zmiane...
Zonkile juz kwitna od ok 2 tygodni, na wisterii duzo pakow, drzewa zaczynaja kwitnac....wraca zycie w ogrodzie ....

Zuzulka od tygodnia wygrzewa sie na starycz konarach wisterii a ja nie moge oderwac oczu od blekitu nieba ...

Hiacynty, szafirki, zonkile, tulipanki i nawet lilie juz wystawily swoje glowki......

Zycze Wam wszystkim duzo slonka, usmiechu i aby ta prawdziwa, ciepla i kolorwa wiosna nadeszla jak naszybciej!!!!!!

Dziekuje,ze zagladacie i pamietacie....Ja TEZ PAMIETAM !!!!!

caluje i sciskam Betyska!!!!

jakie boskie widoki!! zwłaszcza, jak u nas takie mrozy!! Betysiu dzięki ci
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies