Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

AlicyaLK 11:57, 23 maj 2013

asc napisał(a)
Przestudiowałam katalog Bergenii.... i tym sposobem, całą przerwa śniadaniowa zamiast na wątkach była w ofercie szkółki

Hahaha - to jak u mnie! Już myślę, że na początek to bym się załapała na ofertę półhurtową tylko kaskę muszę zgromadzić na takie duże zakupy
Gabriela 12:38, 23 maj 2013

Wpadam tu w przerwie od roboty i poradzę Wam nie zamawiać tak od razu w tej Bergenii, tylko zadzwonić i zapytać czy jest to co Was interesuje, bo wiele roślin szybko się wyprzedaje. Potem się umówić i jednak wybrać sobie samemu rośliny, bo niektóre są wyjątkowo małe, inne wprost przeciwnie. Ten sklep jest typowo bylinowy, sporo jest traw, zresztą widzicie co jest w ofercie.
Po drodze możecie mnie odwiedzić.

Cieszę się że spodobała się aranżacja wokół ławki, trzeba poczekać trochę aż rośliny urosną.
AlicyaLK 12:46, 23 maj 2013

Gabriela napisał(a)
Wpadam tu w przerwie od roboty i poradzę Wam nie zamawiać tak od razu w tej Bergenii, tylko zadzwonić i zapytać czy jest to co Was interesuje, bo wiele roślin szybko się wyprzedaje. Potem się umówić i jednak wybrać sobie samemu rośliny, bo niektóre są wyjątkowo małe, inne wprost przeciwnie. Ten sklep jest typowo bylinowy, sporo jest traw, zresztą widzicie co jest w ofercie.
Po drodze możecie mnie odwiedzić.

Cieszę się że spodobała się aranżacja wokół ławki, trzeba poczekać trochę aż rośliny urosną.

No właśnie obawiam się, że może być kiepsko w sierpniu z dostępnością... ale zobaczymy... Zresztą taką ilość będę sama odbierać, tak więc będę widziała co biorę
A jak nie to na wiosnę 2014
Gabriela 12:48, 23 maj 2013

No właśnie w sierpniu to już może być kiepsko, bo wiele roślin sprowadzają, nie hodują sami.
AlicyaLK 13:01, 23 maj 2013

Gabriela napisał(a)
No właśnie w sierpniu to już może być kiepsko, bo wiele roślin sprowadzają, nie hodują sami.

Pożyjemy - zobaczymy W każdym razie namiar zachowany
Gabriela 14:36, 23 maj 2013

Drugie powojniki tej wiosny

Orliki są prześliczne, mimo że z przypadkowych nasion to kolory same się dobrały.
Właśnie czytałam, że po angielsku one nazywają się również 'ptasio", bo columbine, czyli gołąbki, bo przypominają pięć ptaszków siedzących w kółeczku i zwróconych do siebie dzióbkami. No i faktycznie tak jest.

Gabriela 14:45, 23 maj 2013

Króliczousza w pełni swej urody. Szkoda tylko że najbardziej żywotne okazały się te fioletowe irysy z żółtą bródką, a nie te, które są w tej masie tylko tu i ówdzie - bardzo ciemmnofioletowe i takie łososiowe, oba gatunki jeszcze nie zakwitły. Piwonie majowe nie wszystkie zakwitły, bo za młode. Kulki z terakoty już się przydały.

Gabriela 14:50, 23 maj 2013

Bodziszki kwitną wspaniale

Eve 14:55, 23 maj 2013

Piękna ta króliczousza

Masz dużo różnych orlików

ten jest piękny

Gabriela 14:55, 23 maj 2013