Bogusiu szukałam jej kwiatka i głowa mi poleciała chyba będę musiała się położyć a teraz dam Ci takiego znalazłam Weigela florida Nana Variegata wiosna ja trochę spróbuję w kuleczkę przyciąć
Tutaj mnie bardzo martwi chwastnica - taka pozioma trawa o nieco szarawym kolorze. Jest bardzo trudna do zwalczenia, a właściwie niemożliwa do zwalczenia bo jest jednoliścienna i jej Bofix nie bierze wcale.
Ja to bym zrandapowała cały trawnik, przeorała i założyła od nowa. Bo jestem zawodowcem i lubię idealne trawniki, ale na Twoje ręce to chyba to za duży ciężar. Dużo jest chwastów
Nastaw się na duże podlewanie w tym roku, bo chwasty m.in. rosną jak trawa ma sucho, zamiera i wyrastają chwasty, jak na trawnikach w dużych miastach, zielone są, ale pełne chwastów. W ogrodzie przydomowym nie powinno być chwastów.
Zmianami w ogródku nie za prędko się będę mogła pochwalić, wiosny też jeszcze nie pokażę...
To może wkleję mój przedogródek. Pstyknęłam jakieś zdjęcia, kiedy zima robiła sobie małą przerwę. Nie zamierzałam się nim jeszcze "chwalić", też jest do poprawki, ale co tam, może też jakieś pomysły podsuniecie. Nie zamierzam go zmieniać na razie radykalnie, ale troszkę popracować też tu się przyda.
No, no, prawdziwy pasjonat majsterkowicz nam się trafił A ja najbardziej lubię jak się pokazuje koparki, wykopy i jak to wszystko się zmienia, jak u Ciebie.
Fajny tytuł wymyśliłeś
Przywitam Cię magicznymi trawami, bo akurat piszę artykuł
I właśnie do tych klimatów grusza wierzbolistna pasuje jak ulał !
Z szarości i "srebrności" mogę polecić szałwie lekarskie, zwłaszcza gatunek i odmianę 'Berggarten'. Świetna będzie też Lavatera 'Barnsley', słonisz, wierzba szwajcarska i pewnie wiele innych.
Wapienie rewelacyjne, ale nie zazdroszczę bo mamy piaskowiec . Ja wyznaję zasadę, że w ogrodzie należy używać tego co jest w okolicy. Pomijając koszty transportu to po prostu pasuje.