Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

Diana 10:12, 20 maj 2013

Japończyk zapowiada się wspaniale
Milka 13:38, 20 maj 2013

Japoński nabiera kształtu, super
pogody współczuję, bo wczoraj u nas było bosko!
Przetacznik 15:25, 20 maj 2013

Współczuję złego samopoczucia, rozczarowania chłodną wiosną, wierzę, że nic się nie chce w takich okolicznościach,w dodatku przewleklych. Moze Twoja frustracja przełoży się na dobitne, cięte i wartkie treści literackie... tego życzę. Mimo wszystko lepszych dni Agato : )
Megi 16:21, 20 maj 2013

Ja również chciałam zapytać o odmianę tej żółej hosty, przecudna jest
agata_chrosc... 22:09, 21 maj 2013

ewalm napisał(a)
Agatko, nie daj się. Pomyśl, bierzesz udział w historycznej wiośnie 2013 o której Holendrzy będa opowiadać w przyszłości najstarszym góralom. Zagranicznym oczywiście, bo oni to chyba nie mają górali? A nie piszesz nic?

U nas niestety nie lepiej. Może z 8 stopni, leje.

Tempo prac japońskich bardzo imponujące. Daj no zdjęcie tego przedogródka, choćby zmarznięte i deszczowe, żebym sobie mogła wyobrazić stipę z hakone pod hortensją (ten pomysł z pluskwicą to chyba jednak nie mój, jakoś nie pamiętam - ale na tle muru ładnie wygląda). A może jakąś kalinę szczepioną na pniu dać w rogu? Kwitłaby wiosną przy okie? Nie mam ostatnio wielu pomysłów, żyję myślami o kartonach i pakowaniu.

Ewa, teraz się okazało, że tak zimny maj to ostatnio był w latach 60-tych! Ciągnę resztkami sił i tylko wizja grecka trzyma mnie przy życiu!
Prace ślimaczą sie niemożliwie bo babranie się w glinie w strugach deszczu to już wygląda jak katorga gdzies w okolicach Biełomorkanał!
Przysięgam że w końcu zrobie ten przedogródek, ale ciągle o nim zapominam, zajęta myślami o spakowaniu najpotrzebniejszych rzeczy i załapaniu sie na najbliższy samolot na południe.Dziś nawet zrobiłam kilka zdjęć , ale w ogródku włąściwym, bo pomyślałam jednak, że za chwilę deszcz zmyje resztki tulipanów i trzeba uwiecznic jeszcze to, co zostało, bo następne to nie prędko zakwitnie.
a zatem wspieram w nieszczęściu pogodowym, życzę szczęśliwego powrotu do kraju, gdzie jest ciepło i pozdrawiam najcieplej jak w tej sytuacji potrafię.
agata_chrosc... 22:13, 21 maj 2013

Kuklik napisał(a)
Zauroczyła mnie ta Twoja hosta nie mam takiej, duża rośnie?
Świetnie się komponuje z tymi deskami w tle, co to?

Kukliku, owa hosta dorasta do 45cm czyli taka średnia i kompaktowa jest. a deski w tle to sklecona przeze mnie donica z desek z odzysku. W całości wygląda tak:

agata_chrosc... 22:17, 21 maj 2013

KasiaWB napisał(a)
zaskakująca sprawa z tą pogodą, hmm... Na pocieszenie dodam, że u Ciebie już kwitły tulipany jak u mnie jeszcze zalegała gruba warstwa śniegu ) czytam,że pogoda już się poprawia, więc wszystko na dobrej drodze, ja w sumie wolę pracować w ogródku jak jest chłodno
Japończyk zapowiada się bardzo dobrze
Pozdrawiam!

Kasiu, to źródło, które podało, ze pogoda sie poprawia wykasuj z pamięci i nie zawracaj sobie nim głowy! Tak sie poprawia, że dziś było 12C i lało a jutro ma być 9C, ma lać i wiatr 4. I tak podobno do poniedziałku, ale ja już im nie wierzę. Przez cały maj tak zapowiadali, ze byle do piątku, byle o czwartku i będzie pięknie. a było tak samo, albo gorzej. I wcale mnie nie zdziwi jesli w czerwcu nadal będzie 9C i będzie lało. Tylko przymrozki mogą jeszcze dojść. Szkoda gadać!
agata_chrosc... 22:20, 21 maj 2013

monteverde napisał(a)
Agatkobardzo mi się spodobał Twój tekst i aby to potwierdzić wrzucam dzisiejsze zdjęcie znad morza bałtyckiegoagata_chroscicka napisał(a)
no a w Hiszpanii dziś było 8C, a nawet i 3C i śnieg! Czy TY coś z tego rozumiesz? Jesteśmy świadkami jakiejś zasadniczej zmiany klimatu? To teraz w Polsce będzie sie wino produkowało? No nieźle w sumie a Hiszpanie będa musieli sie na czystą przerzucić, bo im tam teraz tylko kartofle będą rosły!
pozdrawiam

no dzieki Aniu!
agata_chrosc... 22:22, 21 maj 2013

popcarol napisał(a)
Agatko, wróciłyśmy wczoraj z KEukenhof. Przez tę najzimniejszą wiosnę od lat, jak piszesz, miałyśmy co oglądać, było przepięknie!!!
Ale zmarzłam jak nie wiem co, u nas 27 a u Was 10!! masakra ale przynajmniej nie padało, a po kanałam w Amsterdamie pływało się bardzo przyjemnie

Hosta żółta cudna, jaka to, pamiętasz?

pozdrawiam serdecznie!!!

Karola.
miałyście z Bogdzią wielkie szczęście, bo dosłownie te dwa dni weekendu były jeszcze w miarę znośne. Gdybyście miały pogode taką, jaka była przedtem i teraz, to użyły byście jak pies w studni!
A hosta, jak pisałam, nazywa się Ben Vernooy
pozdarwiam
agata_chrosc... 22:23, 21 maj 2013

Diana napisał(a)
Japończyk zapowiada się wspaniale

Diana,
już wiem, że w przyszłym roku do poważnej przeróbki,a le póki co będzie jak jest
pozdrowienia