Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zakupy przez internet 21:09, 25 kwi 2013

Do góry
Dostałam dziś ostatnią już przesyłkę od P. Marka -podstolecmarek. Wcześniej nie zdążyłam zrobić zdjęć, ale dzisiaj się zmobilizowałam. Przesyłka zawierała jedną odmianę funkii, 4 odmiany zawilców i 4 odmiany liliowców, wszystkie rośliny w podwójnych ilościach, jak zwykle olbrzymie i piękne!

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:08, 25 kwi 2013

Do góry
A to zdjęcie :

Madzen .. Ono jest jak z żurnala ... Normalnie ... Nie , no po prostu nie ma co pisać , bo ciężko opisać te wraźenia
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:05, 25 kwi 2013

Do góry
Madzen .. Ty mnie wybacz po stokroć moje opóżnienie plizzzz ... Ja nie nadążam .., buziaki i gratulacje z okazji kolejnej setki .. Wielu radości z ogrodu i roślinek życzę

Kwiatki i rabatki u Elizy 21:01, 25 kwi 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Dzisiaj zostawiam Wam moje pierwiosnki. Uwielbiam je. Z pierwiosnków, te lubię chyba najbardziej, szczególnie białe.

Piękne te białe , ja dziś właśnie kupiłam i tez juz mam.Pozdrawiam.
Duży ogród i brak pomysłów 21:00, 25 kwi 2013

Do góry
Trawniczek wygrabiony areatorem ,mech wypalony, teraz czekamy na deszcz

Lawenda - Lavandula 20:59, 25 kwi 2013

Do góry
U mnie lawendy już rosną późno, ale taki rok...
Rododendronowy ogród II. 20:58, 25 kwi 2013

Do góry
Dziś pod drzwiami wejsciowymi do domu siedziała żaba(ropuszka). Nie było jej pewnie wygodnie ale czekała chyba żeby ktoś ją odczarował i nawet znalazł się ktos kto chciał to zrobic. Co było dalej nie wiem bo poszli w dal , a mnie zostawili.

Nigdy nie mów nigdy 20:53, 25 kwi 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Witaj Kasiu)ziś ci odpisuje o pierwiosnku ząbkowym miałam kilka kolorów a czerwony w ubiegłym roku kupiłam nad morzem ale zmarzły im może warunki tak nie przeszkadzają jak mróż na wiosne u nas nie było śniegu a duży mróż i zmarzły one się same wysiewają jak się wysieją to jesienią ci dam to trudno kupić a i nasiona kupowałam i nic nie wyszło prymulki też mi wymarzły a to na pocieszenie

Bogusiu, jestem nimi zachwycona! Nigdy takich nie widziałam

Bardzo bym się cieszyła, gdyby Ci się wysiały w dużych ilościach Chętnie przyjmę

Czyli przykryć jakimś stroiszem najbezpieczniej...

I za informacje dziękuję
Zakupy przez internet 20:52, 25 kwi 2013

Do góry
Relacji zakupowych ciąg dalszy, polecam:
* bogdan_w1 - zamawiałam śliwę pissardii, róże i berberysy- duże rośliny w niskiej cenie, szybka wysyłka
* farmerm12- zamawiałam choinę kanadyjską nana, cyprys compressa aurea, świerki nidiformis i szczepione iglaki: jodłę compacta i jodłę bizarro. Rośliny zdrowe, ładne, w bardzo dobrej cenie.
* róże od P.Ewy Jarmulak - strona www.rozarium.org - zamawiałam Rose de Rescht, Chippendale, Leonardo da Vinci, degenhard, stadt rom, the fairy, pink fairy, white cover/kent, rosarium, veichenblau, cinco de mayo, tommelise, pomponellę , jacqueline du pre, bremer stadtmusikanten, ascot, graham thomas,pirouette i heidetraum- róże olbrzymie, niektóre w donicach, inne z gołym systemem korzeniowym, te z "nagimi korzeniami mają korzenie ok 30 cm plus drugie tyle części nadziemnej. Rewelacja. Przy dużym zamówieniu darmowa przesyłka plus gratis. Sam kontakt z P. Ewą bez zarzutu. To fachowa, sympatyczna osoba, dzięki niej zamówiłam kilka róż, których nie planowałam wcześniej kupić, bo nawet nie widziałam ich w bieżącej ofercie. Poprosiłam o podpowiedź w sprawie wyboru niektórych róż, a Pani Ewa poleciła sprawdzone odmiany, a później również ściągnęła inne, świetne rośliny. Profesjonalizm sprzedającego i piękne rośliny to marzenie każdego kupującego.
Poniżej kilka róż:

Ogród zapachów u Jasi 20:51, 25 kwi 2013

Do góry
Bogdziu dziękuję za życzenia świąteczne, jak mówią lepiej późno niż wcale.
Figo imponujący bałwan.
Ewo u Ciebie zawsze coś ciekawego można wypatrzeć.

Sezon ogródkowy 2013 rozpoczęłam od umocowania na furtce koszyczka

Wiosnę już widać w przedogródku

Zakwitła już pierwsza sasanka

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 20:48, 25 kwi 2013

Do góry
Ewa napisał(a)
Joasiu
Kulki dla Madzi

Dziękuję za fotkę kulki fajnie wyglądają , biere

p.s. kulki kulkami , ale jaki super kancik mistrzostwo

Mała i podłużna rabatka - co posadzić? 20:47, 25 kwi 2013

Do góry
Hej,

W tym roku zamierzam odświeżyć rabatkę z przodu domu. Rabatka znajduje się między trawnikiem a chodnikiem z betonu. Długość do zagospodarowania to 6 metrów i szerokość 71-90 cm. Między rabatą a trawnikiem będzie drewniana palisada, zaś całość będzie oczywiście okorowana. Problem w tym, że nie mam pojęcia co tam posadzić. Chciałbym, żeby było w miarę kolorowo, ale również schludnie. W bardziej zacienionym miejscu (koło murka) zamierzam posadzić funkie i jakieś liliowce. Dalej jestem otwarty na wszelkie propozycje.
Do obsadzenia jest również skrzynka 50x50cm.

Zdjęcia:

Ogród z platanem. 20:47, 25 kwi 2013

Do góry

Już za chwilę 'Kanzan' zaczną szaleć!
Ogród z platanem. 20:46, 25 kwi 2013

Do góry
Uwielbiam klona pospolitego gdy jest na takim etapie

Rajski ogród Ani 20:46, 25 kwi 2013

Do góry
zuza12 napisał(a)
Aniu , dawno mnie u Ciebie nie było i przegapiłam tysiączek. Wybacz, że nie zaglądam, ale ostatnio to moje zycie takie wywrócone do góry nogami, wiec albo nie mam nastroju, albo czasu mi brakuje.
Ale jak to mówią lepiej późno, niz wcale.
Aniu tak trzymaj i do kolejnego tysiaczka zmierzaj. Dla Ciebie kwiatki z mojego ogrodu:
Zuza dzięki za odwiedziny i piękny kawałek wiosennego ogrodu czasu to nam ostatnio wszystkim brakuje, bo nadrabiamy opóźnienia wiosenne będziemy relaksować się latem
Rajski ogród Ani 20:44, 25 kwi 2013

Do góry
Zakwitły forsycje
róże przycięte, a pozostałe wsadzone

Rododendronowy ogród II. 20:41, 25 kwi 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Ale kwitną pierwiosnki! i magnolia tuz tuż
wiosna piękna, pozdrawiam
koperkową będę szukac

Magnolia jeszcze w fazie pękania pąków a pierwiosnki moje ulubione to takie.

jasne

i bardziej zółte

bardzo je lubię bo całe sa pokryte kwiatem.Raz udało mi się kupic na giełdzie i nigdy więcej ich nie spotkałam w sprzedazy choc widuje w ogródkach.
Ogród z platanem. 20:38, 25 kwi 2013

Do góry
Ogród z platanem. 20:32, 25 kwi 2013

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:31, 25 kwi 2013

Do góry
Aneczko .. Ty mnie wybacz anemię ... Nie nadążam .., Kofana serdeczne gratulacje z okazji kolejnej setki .. Życzę zdrówka , równieź Ogrodnikowi Mimo Woli 2 , oraz nieustającej radości z ogrodu i każdego sukcesu ( nie tylko ogrodowego ).., buziam i tulisiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies