Codzień w drodze do pracy mijam przepięknego oliwnika .. Te srebrzyste drobne szumiące listeczki ..., normalnie się uśmiecha i szepcze " kup mnie ".... Kurczę , ale mimo ,że jestem miszczynią w upychaniu , to na moich 30m2 oliwnika nie upchnę .... A szkoda...
Ewcia, metoda prób i błędów ogród ma już12 lat a ja go ciągle zmieniam, nawet nie wiesz ile roślin przesadziliśmy, ile wylądowało u sąsiadów bo koncepcja mi się zmieniła... Właściwie dopiero w tym roku ogród ma szkielet tego co chcieliśmy, mam na myśli układ rabat, trawników i małą architekturę, chociaż jeszcze 2 nowe rzeczy się pojawią
Tak więc szkielet jest, teraz uzupełniamy go roślinami, nie mogę powiedzieć, że któraś rabata jest w 100% ukończona, bo co chwilę coś bym dosadziła, przesadziła, generalnie brakuje mi jeszcze wielu roślin
Jednym kwiatem rozkwitła piwonia drzewiasta, jak na razie w donicy, chodzę po ogrodzie i szukam dla niej miejsca, piękny ma kolor.
Przesadzona do gruntu z donicy róża, zdjęcie nie oddaje koloru niestety, to Fisherman,s Friend pachnie przecudnie, bardzo żywotna, ta przesadzana już kilka razy z donicy do gruntu, z gruntu do donicy i z powrotem do gruntu