Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ewy :)

Ogród Ewy :)

Pola 11:29, 18 maj 2013

Ewa przyszłam powzdychać w twoim pięknym ogrodzie, kolory bajkowe oj kochasz ten swój kawałek ziemi.... buziaczki sonotnie zostawiam i lecę dalej
Evchen 11:34, 18 maj 2013

Eve napisał(a)

nie zmieniam zdania. Ogród jest czarodziejski Wiele się muszę jeszcze nauczyć, żeby osiągnąć chociaż przyblżony efekt...
gierczusia 13:40, 18 maj 2013

Czarodziejski ... Uhhummmm .. Świetne słowo
gierczusia 13:43, 18 maj 2013

Eve napisał(a)

Oliwnik kusi, kusi

Codzień w drodze do pracy mijam przepięknego oliwnika .. Te srebrzyste drobne szumiące listeczki ..., normalnie się uśmiecha i szepcze " kup mnie ".... Kurczę , ale mimo ,że jestem miszczynią w upychaniu , to na moich 30m2 oliwnika nie upchnę .... A szkoda...
Eve 13:11, 20 maj 2013

Pola napisał(a)
Ewa przyszłam powzdychać w twoim pięknym ogrodzie, kolory bajkowe oj kochasz ten swój kawałek ziemi.... buziaczki sobotnie zostawiam i lecę dalej

Dzięki Polu Byłam u Ciebie z rewizytą
Eve 13:19, 20 maj 2013

Evchen napisał(a)

nie zmieniam zdania. Ogród jest czarodziejski Wiele się muszę jeszcze nauczyć, żeby osiągnąć chociaż przyblżony efekt...

Będzie kiedyś

Ewcia, metoda prób i błędów ogród ma już12 lat a ja go ciągle zmieniam, nawet nie wiesz ile roślin przesadziliśmy, ile wylądowało u sąsiadów bo koncepcja mi się zmieniła... Właściwie dopiero w tym roku ogród ma szkielet tego co chcieliśmy, mam na myśli układ rabat, trawników i małą architekturę, chociaż jeszcze 2 nowe rzeczy się pojawią

Tak więc szkielet jest, teraz uzupełniamy go roślinami, nie mogę powiedzieć, że któraś rabata jest w 100% ukończona, bo co chwilę coś bym dosadziła, przesadziła, generalnie brakuje mi jeszcze wielu roślin
Milka 13:20, 20 maj 2013

To jak my wszystkie
ale fakt klimat i szkielet jest i jest czarodziejsko
Eve 13:22, 20 maj 2013

gierczusia napisał(a)

Codzień w drodze do pracy mijam przepięknego oliwnika .. Te srebrzyste drobne szumiące listeczki ..., normalnie się uśmiecha i szepcze " kup mnie ".... Kurczę , ale mimo ,że jestem miszczynią w upychaniu , to na moich 30m2 oliwnika nie upchnę .... A szkoda...

Irenka szuka na pniu.. doskonale znosi cięcie.... pachnie jak kwitnie.... długo ma liście....
Eve 13:29, 20 maj 2013

No to polecę obrazkowym

kielichowiec pięknie podrósł

Ja też mam pomidory, a co!

Eve 13:56, 20 maj 2013

Jednym kwiatem rozkwitła piwonia drzewiasta, jak na razie w donicy, chodzę po ogrodzie i szukam dla niej miejsca, piękny ma kolor.

Przesadzona do gruntu z donicy róża, zdjęcie nie oddaje koloru niestety, to Fisherman,s Friend pachnie przecudnie, bardzo żywotna, ta przesadzana już kilka razy z donicy do gruntu, z gruntu do donicy i z powrotem do gruntu