Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

hanka_andrus 09:08, 20 maj 2013

Kotek w tle budzi zachwyt! Reszta też!
KasiaBawaria 09:40, 20 maj 2013

O widze,ze kotka tez masz-to w takim razie ode mnie

popcorn 09:54, 20 maj 2013

Gabrysiu, przepięknie u Ciebie!! Ten trawnik z taką trawą, jaki nasycony kolor! I kule czosnków - bosko!! I placyk pod ławeczkę z cudną ławką mm
kiedyś będąc w okolicy wproszę się do Ciebie na tę ławeczkę?? super

dzięki że wierzyłaś że teraz będzie na co patrzeć w Keukenhof, było bosko
pozdrawiam serdecznie!
Karola
AlicyaLK 13:08, 20 maj 2013

Gabriela napisał(a)

Gabrysiu, po pierwsze witam sąsiadkę - przebiegłam się po Twoim pięknym ogrodzie - tars cudny - no wszystko zachwyca... Czuję, że często będę u Ciebie gościć

A powiedz mi, co to masz nasadzone przed piwoniami i irysami - takie śliczne szare roślinki??? Niestety moje umiejętności rozpoznawania roślin są kiepskie, ale z dnia na dzień idzie mi coraz lepiej

Życzę miłego dnia - Alicja
Gabriela 16:03, 20 maj 2013

KasiaBawaria napisał(a)
O widze,ze kotka tez masz-to w takim razie ode mnie

Piękny pers, moje to "ćwierćpersy", dwa czarne diabły, brat i siostra kochane przez wszystkich domowników. Na zdjęciu jest kocica, akurat weszła w kadr i najbardziej podobna do persa, za wyjątkiem wystającego nieco pyszczka.
Gabriela 16:10, 20 maj 2013

popcarol napisał(a)
Gabrysiu, przepięknie u Ciebie!! Ten trawnik z taką trawą, jaki nasycony kolor! I kule czosnków - bosko!! I placyk pod ławeczkę z cudną ławką mm
kiedyś będąc w okolicy wproszę się do Ciebie na tę ławeczkę?? super

dzięki że wierzyłaś że teraz będzie na co patrzeć w Keukenhof, było bosko
pozdrawiam serdecznie!
Karola

Trawnik naprawdę jest cudnie zielony, powinien być skoszony już przedwczoraj, a tu piasta od kosiarki postanowiła się zepsuć, może do jutra uda się serwisowi naprawić.
Ławeczki są już trzy, możesz się wpraszać: Ławka wg. Lutyensa Ci nie dziwna, bo przecież masz taką samą.
A co do Holandii to nie wierzyłam, tylko wiedziałam, więc już nie będę zrzędzić "a nie mówiłam". Zdjęcia obejrzałam z wielką przyjemnością i skomentowałam w stosownym miejscu.
Milka 16:13, 20 maj 2013

Ale masz cudny kolor czosnków!
Gabriela 16:15, 20 maj 2013

AlicyaLK napisał(a)

Gabrysiu, po pierwsze witam sąsiadkę - przebiegłam się po Twoim pięknym ogrodzie - tars cudny - no wszystko zachwyca... Czuję, że często będę u Ciebie gościć

A powiedz mi, co to masz nasadzone przed piwoniami i irysami - takie śliczne szare roślinki??? Niestety moje umiejętności rozpoznawania roślin są kiepskie, ale z dnia na dzień idzie mi coraz lepiej

Życzę miłego dnia - Alicja

Jednak czyściec wełnisty (stachys byzantina) się podoba, choć pospolitą byliną jest, a ja go nazywam "królicze uszy", bo liście są długie, miękkie, filcowe i miłe w dotyku jak futerko. Na zimę nie ginie, chociaż śnieg powoduje że nieco traci urok, ale bardzo szybko się regeneruje i rośnie. Nieustannie go polecam.
AlicyaLK 16:17, 20 maj 2013

Gabriela napisał(a)

Jednak czyściec wełnisty (stachys byzantina) się podoba, choć pospolitą byliną jest, a ja go nazywam "królicze uszy", bo liście są długie, miękkie, filcowe i miłe w dotyku jak futerko. Na zimę nie ginie, chociaż śnieg powoduje że nieco traci urok, ale bardzo szybko się regeneruje i rośnie. Nieustannie go polecam.

Dziękuję Czytałam o nim ostatnio, ale u Ciebie jakiś ładniejszy jest Jak polecasz, to chyba się zdecyduję... ehhh a już miałam zamkniętą listę roślin... no jak to jest??
Gabriela 16:30, 20 maj 2013

A ja Cię na Twoim wątku właśnie chwaliłam za konsekwencję w działaniu. No to jak to jest.
A poważnie - królicze uszy są ładne jak im się obcina łodygi z kwiatami, teraz są takie wydłużone, bo za chwilę będą kwitły, więc za parę dni pójdą pod sekator, bez żalu.