Karolino, nie zakwitły jeszcze wszystkie tulipany. Migdałek, takie duże drzewko, pokazał w tym roku 10 kwiatków, chyba więcej nie pokaże. Ale tawuły nadrobiły te braki i kwitną pięknie. Za chwile jednak biel tawuł i magnolii zniknie.
Dzisiejsze spojrzenie na pigwowca.
Kwitną niezapominajki,
kwitnące grupami żagwiny w zbliżeniu,
kończą kwitnienie fiołki fiołkowe, a zaczynają białe,
i zbliżenie kwiatuszka migdałka, jednego z dziesięciu niezawodnych.
nie powiem Kasiu, mam trochę więcej pracy, bo rozszerzyłam rabaty i robię na nich nasadzenia, idzie to powoli bo codziennie mus do pracy zapracować na małe co nieco
na nowej rabacie będzie ful liliowców i piwonii, pokaże jak zakwitną
pod złotokapem podniosłam rabatkę i obsadziłam go hostami, szybko rosną ale pełnych liści jeszcze im trochę... tak to wygląda dziś
cieszę się, ze trafnie rozszyfrowałaś moje znaki u ciebie pozdrawiam
Mój też wszytko kosi co wystaje na tawnik.. wyjatek robi dla krokusó .. bo lubi je w trawniku Z tego powodu przesadzałam liliowce W tym roku uszczupliłam kępy żurawek.. bo i tak by poszło pod kosiarkę.
Dąbrówka do zadarniania w trudnych miescach jest rewelacyjna Chwastom nie daje szans, a deptać po niej depczę
Potem wziąłem się za sadzenie I znowu zrobiłem inaczej niż w projekcie Nie byłbym sobą
Białe fiołki miałem wywalić, ale one są takie fajne Poszły tutaj
Róże i szałwie - będą przy lawendzie, jeżówkach i przywrotnikach - powinno być fajnie
Niestety nigdzie nie było przetaczników....ale może same floksy tutaj wystarczą - się okaże