Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:31, 22 kwi 2013

Do góry
Widok kanapowy na ślicznotkę

Co z tym ogródeczkiem począć 21:30, 22 kwi 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Ooo czyli jednak się nie obijasz

Fajnie hortensje z bluszczem wyglądają..
a do tej mniejszej może dosadź więcej bratków niebieskich?? i też będzie git

Nie mam czasu się obijać a mój mózg tak intensywnie myśli nad nowymi rabatami że aż dym się unosi tylko jest jeden problem nie mam kasy
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:30, 22 kwi 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

Ale przywołałaś moje wspomnienia przedszkolne...do 7 roku życia mieszkałam na wsi i chodziłam do przedszkola, które mieściło się w poniemieckim pałacu...i też był park przypałacowy...a w parku morze zawilców...jeździłam tam również później bo moja mama pracowała w tym PGR-owskim przedszkolu i jak dziś widzę zawilce to od razu przypomina mi się ten park...wypisz wymaluj to co Ty pokazujesz

Magda, miło mi, że miłe wspomnienia wywołałam. U nas są dwa takie parki, ale niestety nie wszyscy potrafią je docenić. Popatrz, co wczoraj zburzyło ten piękny krajobraz

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:30, 22 kwi 2013

Do góry
I następne:

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:30, 22 kwi 2013

Do góry

Moja ślicznotka dzisiaj

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:28, 22 kwi 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Śliczna wiosna u Ciebie, narcyzki jak zakwitną będzie pięknie, a kancik profesjonalny.

:
Eliza narcyza już kwitną

Liliowo i kolorowo:) 21:26, 22 kwi 2013

Do góry
Trochę sie spóźniłam ale też gratki wysyłam

jałowca bym przycięła (teraz taka mądra jestem a jeszcze bardzo niedawno to się bałam sekatora ) nie wiem w tej chwili co poradzić czy po prostu przyciąć czy robić bonsaja - chyba zależy w jakim on stanie jest z bliższa no i na co miałabyś ochotę. Ja ostatnio mniej więcej skończyłam swojego bonsaja z jałowca - w tej chwili wygląda jak boroczek
Pozdrawiam i cieszę się że wyzdrowiałaś
Ogród niby nowoczesny ale... 21:23, 22 kwi 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
No i warzywniaczek...jeszcze nie skończyny...zostały detale...ale to później...no i ścieżki między skrzyniami też później

Wystające butelki to osłonki na sałate

ale super !!! a czy znajdziesz chwilkę i odpowiesz mi na pytanko jaki one mają wymiar ... szer, wys, głębokość ??? aaaa i jaka to farbka na nich i co tam posadziłaś ???? i tyle
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:22, 22 kwi 2013

Do góry
Obrazki z dzisiejszego dnia:

Mój tajemniczy ogród(eczek) 21:21, 22 kwi 2013

Do góry
Dziękuję za odpowiedź, faktycznie czereśnie zajęłyby cały ogródek, zrezygnuję z nich, chyba że znajdę jakieś kolumnowe. to nie jest ogródek działkowy,
po prostu bardzo chciałabym mieć swoje owoce na działce.
Wrzucam poniżej to co wymyśliłam do tej pory.

W kamiennym kręgu od początku 21:18, 22 kwi 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
W minionym roku kwitło ich już przeszło 4 tys.

Gdyby moja mama ujrzała taką ilość tulipanów w ogrodzie to chyba zaczęłaby śpiewać ze szczęścia To jej ulubione kwiaty.Przepiękny widok
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:18, 22 kwi 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Miro,
mówisz, że te żółte pachną miodem? Widzę, że pszczoły uwielbiają pyłek z krokusów. To dla nich najlepsze teraz.
Z tym przedszkolem to trochę zachodu - spacery, prowadzanie, wietrzenie, leżakowanie.

Mi się też priorytety troszkę zachwiały z powodu nawału prac ogrodowych.

A co ma pojemnik na śmieci wspólnego z feng? Ja kiedyś wyczytałam w tej filozofii domu, że piwnica i strych muszą być w bezwzględnym porządku utrzymane, wtedy "dobra energia" krąży od dołu do góry i odwrotnie. Moja mama to stwierdzenie skwitowała, że nie żadna energia i filozofia ale zdrowy rozsądek.

Ewa przedszkole jak przedszkole - mam słabość do doniczek więc leżakowanie musi być choć już czekam na czas kiedy ja zacznę leżakowanie uprawiać

jeśli chodzi o feng to po naszemu zdrowy rozsądek czytałam rozdział o przedogródku i o koszach na śmieci i mnie naszło że coś muszę tam zmienić - no i masz nowa robota jest - jeszcze nie wykonana

no tak nie może być a było i jakoś mi nie wadziło

Poznajemy ptaki 21:14, 22 kwi 2013

Do góry
maria_kalinowska napisał(a)
Witajcie podglądacze ptaków. Piękne są Wasze fotki, można oglądać godzinami. Często cofam się do poprzednich wątków i za każdym razem nie mogę oderwać oczu. Saxon, Klamber i Bogdzia, jesteście nie samowici.
Bogdziu ja jestem na podglądzie tego gniazda bocianów i przez przekaz strumieniowy robię fotki prosto z gniazda. Tam teraz rozgrywa się dramat, samiczka dzisiaj wyrzuciła z gniazda trzecie jajko. Samiec wpadał do gniazda sporadycznie i nie dawał jej zmiany w wysiadywaniu, więc zmuszona była do takiego desperackiego kroku. Ptaki są mądre i wiedzą co robią.

Więc to zdjęcie z podglądu. Dzieki Marysiu. Ptaki też maja swoje dramaty-niestety. Wszystkiego dobrego życze.
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:12, 22 kwi 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Mira, karnet na ogrodowy spektakl w tym sezonie wykupiłam Widzę, że i u Ciebie przyczajone roślinki pięknie się rozwijają. Zapytam za jakiś czas jak Ci się sprawuje plastikowy kompostownik, bo jakoś do nich nie mam zaufania. A osłonięcie go kratką z pnączami to bardzo dobry pomysł
pozdrawiam

Jolu na Ciebie zawsze można liczyć więc zapraszam na wiosenny spektakl bo wiosna u mnie w pełni a w kontekście temperatury lato - dziś było w słońcu o 17 ponad 30 st !! upał a rano kilka stopni - ale ogrodowo jest

kompostownik plastikowy jest na ogrodowisku dość krytykowany - ja kupiłam 380l jako dodatkowy kompostownik do odpadów kuchennych i ogrodowych, działkę mam małą , mam też mały kompostownik więc kolejny mi potrzebny - zobaczymy - a kratka będzie osłaniać kosz na śmieci , kompostownik schował się w drzewkach

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 21:10, 22 kwi 2013

Do góry
Przy pracy Polu nie czuję bólu, dopiero w nocy i rankiem kiedy wstaję. Ile bym dała abym nie musiała wstawać do pracy oczywiście do ogrodu chętnie wstaję.Pozdrawiam Polu serdecznie i ciebie Aniu .Dziękuję za odwiedziny W czwartek ma być 28 stopni wierzycie?Nie ma głupich mam wolne w taką pogodę nie pójdę do pracy za nic

Coś mi zakwitło poniżej ,pierwszy mój kwiatek wiosenny To chyba przylaszczki

Ogród w skali mikro :) 21:08, 22 kwi 2013

Do góry
Elo Eluś Dobrze, że się znalazłaś Piękną wiosenkę mamy - chociaż właściwie to cieplo już jak w lecie niemalże. U mnie dzisiaj zakwitły kaczeńce, 1 hiacynt i prawie rozkwitł pierwszy tulipek
Ale - spotkała mnie niespodzianka - jakoś tak końcem zeszłego tygodnia. Otóż... pogrzebałam kiedys paluchem w kobei, przemieszałam wszystko, jedno ziarenko znalazłam i wyciepłam, ale uznałam że ziemi to mi szkoda bo nie wykorzystana to se tam posieję cuś. No i posiałam - wyszło już dawno. A w piątek patrzę ja - a tam coś takie inne wyłazi... grube, mocne... patrzę, i patrzę i widzę... kobea... a wczoraj wylazła jeszcze jedna. Czyli ziarenek było 5 - jedno wywaliłam, dwa wyszły, kiełkowanie 50%
tak wygląda

nieźle szaleje - taka od piątku wyrosła... Czyli jednak będzie cieszę się - co prawda nie wiem czy dwie wystarczą ale będą musiały
Pozdrawiam Eluś
Zielony galimatias 21:00, 22 kwi 2013

Do góry
Evchen napisał(a)

Kasiu, tujki też nie są moim faworytem, ale lepszy rydz niż nic... Serby tniesz na żywopłot?.. widziałam w którymś rogu Twojej działki świerki, czy to były serby?... Lecę poczytać, może coś przeoczyłam
A jeśli chodzi o ścianę zieleni z tujek za 20 lat...to jakby to powiedzieć... jestem dość niecierpliwa

Ewulek, zadnych iglakow nie tne na zywoplot Serby mam trzy w jednym kacie, rozna rzadkiem, w nogach maja dwa karlowate swierki niebieskie Glauca globosa. Z drugiej strony jest trojca - swierk klujacy (srebrny) po srodku i po bokach dwie jodly a przed nimi hoerti. Tutaj sa moje serby:

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:58, 22 kwi 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Pokażę jeszcze kilka zdjęć zza płotu. Tuż za płotem mamy stawy sąsiadów, podmokłą łąkę i poniemiecki przypałacowy park, ale dziki całkiem. Wybrałam się tam wczoraj porobić zdjęcia kwitnącym zawilcom. Niestety, nie ma takiego efektu jak kilka lat wstecz, bo pełno krzaków narosło w parku i nie widać tej przestrzeni i morza zwilców.

Tam w tle jest biało od kwiatków

Ale przywołałaś moje wspomnienia przedszkolne...do 7 roku życia mieszkałam na wsi i chodziłam do przedszkola, które mieściło się w poniemieckim pałacu...i też był park przypałacowy...a w parku morze zawilców...jeździłam tam również później bo moja mama pracowała w tym PGR-owskim przedszkolu i jak dziś widzę zawilce to od razu przypomina mi się ten park...wypisz wymaluj to co Ty pokazujesz
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:58, 22 kwi 2013

Do góry
Iza... Kazek tylko dyrygował..... Niestety on się musi jeszcze oszczędzać.. stąd byli młodzi sprawni do pomocy..
Niestety przekopać rośliny mogłam sama osobiście.. i tak nie udało się zrobić tego bez dużych strat... niestety miałam za mało czasu na przenoszenie wiec co wpadło cenniejsze w ręce to przekopałam do warzywniaka.... Byle jak zadołowane i nie podlane, ale już padłam ze zmęczenia.... tzn trochę w konewkach ponosiłam, ale się poddałam.

Aby posadzić cokolwiek w szklarni, to trzeba przygotować szklarnie.... to już maj, nie ma na co czekać.. młodych pomocników mogłam mieć za miesiąc.... albo i dwa.. albo dziś.... Mam sadzonki sałaty, pomidorów i mi wszytko dziczeje... jeść też coś trzeba.... I tak chwilę mi zejdzie wybieranie moich pozostałości po bylinowym.. miałam tam ekspansywne trawy i różne tojeści, rozchodniki i jak nie powybieram tego to za miesiąc będę mieć wszytko tylko nie pomidory.. Myślę, ze nie szybciej niż za 2 tygodnie uruchomię szklarnię... szybcej nie mam szans..

Rajski ogród Ani 20:56, 22 kwi 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Aniu, gratulacje z okazji tysiączka
Kasiu dziękuję za żółte słoneczka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies