Mój z dnia na dzień ma co raz ciemniejsze. Na pewno dostał większe liście niż w zeszłym roku. Przyrosty ma tylko małe....muszę mu sypnąć granulowanego obornika to podrośnie bardziej
Kasiu, wpadam z rewizytą, szkoda że zjadło pierwsze zdjęcia, ale widzę że wczoraj nadrobiłaś.
Trawnik jest imponujący, piękny dywan. Widzę, że też lubisz byliny, bo dużo ich w Twoim ogrodzie i drzewa liściaste. Wiśnia piękna. Gratuluję umiejętności brukarskich.
Prezent w załączeniu przesyłam, co prawda z zeszłego roku, ale wiem że Ci się spodoba
Reni bardzo mi miło, ze jesteś tu częstym gościem Lubię niezapominajki, są też niebanalnym wypełniaczem pustych miejsc na rabatach jak cebulowe przekwitają
Jabłoneczki tak mają, że muszą rok odpocząć po obfitym plonie, trudno
nie wiem czy skleroza jest wyleczalna , bo chyba czeka mnie kiepski koniec . w tamtym roku kupiłam dużo host ......o czym zapomniałam i w tym roku kupiłam prawie wszystkie podobne lub takie same .
Okrywam te hortensje grubą, białą zimową włókniną, wcześniej wiążąc mocno gałęzie, żeby krzew stał się takim zgrabnym kokonem. Nic nie gnije, oczywiście jak się zrobi cieplej wiosną okrycie trzeba koniecznie zdjąć.
Zeszłej zimy okrycie nie bardzo pomogło i hortensja miała mało kwiatów, skupiła siły na odrastaniu. W tym roku liczyłam na lekką zimę i się nie zawiodłam, będą kwiaty i na tych niebieskich i na innych też.
Kolor mają z powodu kwaśngo odczynu ziemi, tak wyszło. Chciałabym mieć różowe, a one i tak zmieniają kolor.
Mały prezent Kasiu . Odwiedzę Cię zaraz.
Danusiu ten żylistek ma dopiero pąki, ale mysle, ze będzie kwitł na biało, jak zakwitnie zrobię fotkę
Jeśli chodzi o lilię to tej akurat posrzypki nie atakują to jest Casablanca, a na innych to codziennie przeglądam, wyłapuję intruzy i niszczę bez żalu