Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z łezką 05:20, 15 maj 2013

Do góry
Kasiu, pięknie łezka wyszła Gratuluję nowego wątku , a przede wszystkim ogrodu
Blaski i cienie nowego życia 05:12, 15 maj 2013

Do góry
Ewa napisał(a)
Ula pozdrawiam

Miłe odwiedziny, pozdrawiam Cię też

Bogdzia napisał(a)
Faktycznie jesteś ranny ptaszek choc i mnie się zdarza tak wstawac ale coraz mniej. Jak nie byłam na Ogrodowisku to wcześniej szłam spac i kazdego dnia wstawałam najpóźniej o 5 rano ale jak tu posiedze to i dłuzej spię. Mnie też najbardziej zainteresował czosnek niedźwiedzi . Dostałam kilka cebulek od Alinki ale w tym roku nie zakwitnie, bardzo jestem ciekawa tej roslinki.Piękne ma kwiatuszki Kącik pod jabłonką świetny na pogaduchy ..Pozdrawiam Ula.

Czosnek niedźwiedzi mam głównie dla walorów zdrowotnych. Ale masz rację Bożenko, ma piękne kwiatki i awet całkiem smaczne (jem razem z liśćmi do sałatki lub na chleb z masłem).
A jabłonka fajna rzeczywiście, ale latem nie da się pod nią siedzieć bo zbyt ciepło -to strona południowa. Marzę o jakimś zadaszeniu lub parasolu w ogrodzie

eliza3 napisał(a)
Zaglądam, pozdrawiam. Swoje rh posadziłam w przerwie miedzy deszczami
Teraz niebo podleje
Dobrej nocy.

To dzielna jesteś z tym sadzeniem, ale rzeczywiście między deszczami to idealnie się wpasowałaś

AniaDS napisał(a)

Miałam taką hortensję, nie przeżyła zimy i to na strychu

Szkoda, Marzenka mi też pisała że się u niej nie ostały. No cóż najwyżej w przyszłym roku podziałam inaczej

Kindzia napisał(a)
10 doniczek liatr czeka, nie posadzone. Floksy też nie ruszone...astry i cynie dalej w doniczkach...
A w tym tygodniu przyjdą jeszcze moje róże. Oby tylko pogoda na weekend sprzyjała

Wow, ale masz dużo pracy
Mam nadzieję na dobrą pogodę w tym tygodniu i na weekend

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 04:34, 15 maj 2013

Do góry
O.. i pierwsza jestem
Gratki gratki gratki
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 04:14, 15 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Zdjęcia dla Boćka
Jak to Madżenka uczyła sie formować buka.....

Nie patrzeć na bajzlownie za , obok i przed..... bo właśnie w tym celu buk ma stanowić osłonę... obok jeszcze żywopłot grabowy będzie śmieci zasłaniał...

Trochę to wszystko krzywe i nieporadne ale wyedukuje się i kolejne stelaże będą bardziej profesjonalne

Nie.. no Madżen.. faktycznie nieporadne musisz dopracować kąt piątego patyczka w stosunku do przekątnej z pierwszym i wypośrodkować z końcem, a później dla poprawności wszelkiej wyrównać do boku z przodem... wtedy będzie perfekcyjnie!
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 02:14, 15 maj 2013

Do góry
No i na koniec jeszcze fragment rabaty nad którą tak usilnie pracuję od kilku dni - to jest stan z przedwczoraj, dziś już sa na niej pierwsze rośliny ale było juz tak ciemno że nie udało mi sie ich sfotografować

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 02:12, 15 maj 2013

Do góry
Natomiast kalina pieknie zaczyna kwitnąć

a azalie japońskie tez już są prawie prawie gotowe do pokazania swoich kwiatów
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 02:09, 15 maj 2013

Do góry
Martwi mnie tylko moja wisnia japońska, która powinna być cała ukwiecona a tu nic, na szczycie tylko na jednej czy dwóch czubkach gałązek jest kilka marnych kwiatków, nie wiem co jej tu nie pasuje, czy za mokro ma od strony lasu, czy cienia za dużo a może ja ją "zagłodziłam" i powinnam czyms zasilić..... nie mam pomysłu ani diagnozy.... pomóżcie........

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 02:05, 15 maj 2013

Do góry
Zakwitła moja jabłoń rajska w ogrodzie

perukowiec też sie wreszcie obudził z zimowego snu

a buk tri- color zaczyna powolutku nabierać urody

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 02:00, 15 maj 2013

Do góry
Przed skarpa na płocie mama winobluszcz, też już zawitała do niego wiosna i pokazuje swoje młode listki

a wiąz ubiera sie w liście na swoich parasolowatych gałeziach, chociaz ja najbardziej lubie go o jeden etap wczesniej kiedy nie ma jeszcze liści a na plątaninie gałęzi sa tylko małe żóltawo-zielone, niesmiałe kwiaty wiązu, niestety nie mam takiego momentu na fotografii

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 01:56, 15 maj 2013

Do góry
I jeszcze kilka ujęć mojej skarpy

czekam aż macierzanki zakwitną, mam ich 4 rodzaje, porozrzucane w takie kolorowe plamy

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 01:54, 15 maj 2013

Do góry
tak było w maju ubiegłego roku :

a tak wygląda to dzisiaj
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 01:52, 15 maj 2013

Do góry
Teraz pokażę jak wygląda moja skarpa przed domem z macierzanką.
Tak było w ubiegłym roku w maju :

a tak jest dzisiaj

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 01:44, 15 maj 2013

Do góry
Debro - a to obiecana fotka mojego "smukłego" tamaryszka, sam chyba idzie w kierunku drzewka wieć może nie bede musiała go zaplatac aby rósł w pożądanym przeze mnie kształcie ( tu jeszcze jest w doniczce, jutro go posadzę na ciepłym, słonecznym miejscu)

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 01:40, 15 maj 2013

Do góry
Marysiu całe popołudnie i wieczór pracowałam przy nasadzeniach na nowej rabacie potem padłam jak niezywa ale fotki z lawenda mam, ustawiłam ją przed wejściem do domu, na słońcu - oto ona
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies