Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 05:12, 15 maj 2013

Ewa napisał(a)
Ula pozdrawiam

Miłe odwiedziny, pozdrawiam Cię też

Bogdzia napisał(a)
Faktycznie jesteś ranny ptaszek choc i mnie się zdarza tak wstawac ale coraz mniej. Jak nie byłam na Ogrodowisku to wcześniej szłam spac i kazdego dnia wstawałam najpóźniej o 5 rano ale jak tu posiedze to i dłuzej spię. Mnie też najbardziej zainteresował czosnek niedźwiedzi . Dostałam kilka cebulek od Alinki ale w tym roku nie zakwitnie, bardzo jestem ciekawa tej roslinki.Piękne ma kwiatuszki Kącik pod jabłonką świetny na pogaduchy ..Pozdrawiam Ula.

Czosnek niedźwiedzi mam głównie dla walorów zdrowotnych. Ale masz rację Bożenko, ma piękne kwiatki i awet całkiem smaczne (jem razem z liśćmi do sałatki lub na chleb z masłem).
A jabłonka fajna rzeczywiście, ale latem nie da się pod nią siedzieć bo zbyt ciepło -to strona południowa. Marzę o jakimś zadaszeniu lub parasolu w ogrodzie

eliza3 napisał(a)
Zaglądam, pozdrawiam. Swoje rh posadziłam w przerwie miedzy deszczami
Teraz niebo podleje
Dobrej nocy.

To dzielna jesteś z tym sadzeniem, ale rzeczywiście między deszczami to idealnie się wpasowałaś

AniaDS napisał(a)

Miałam taką hortensję, nie przeżyła zimy i to na strychu

Szkoda, Marzenka mi też pisała że się u niej nie ostały. No cóż najwyżej w przyszłym roku podziałam inaczej

Kindzia napisał(a)
10 doniczek liatr czeka, nie posadzone. Floksy też nie ruszone...astry i cynie dalej w doniczkach...
A w tym tygodniu przyjdą jeszcze moje róże. Oby tylko pogoda na weekend sprzyjała

Wow, ale masz dużo pracy
Mam nadzieję na dobrą pogodę w tym tygodniu i na weekend

Urszulla 05:15, 15 maj 2013

Wybaczcie mi w tym tygodniu jestem mało osiągalna.
Cały czas siedzę w pracy i na dodatek auto którę dzielę z mężem jest w naprawie drugi tydzień, a pożyczone od znajomych się sprzedało. I wogóle to klops komunikacyjny, który musi przeminąć
Wczoraj spałam u mamy w Bielsku.
O ogrodzie już nie wspominam bo weekendowe deszcze nas zalały i chwasty szaleją. A mnie nie ma.....więc ogród w zapomnieniu. Pomidorki i sałatę muszę posadzić ...a reszta musi poczekać
Madzenka 06:47, 15 maj 2013

Ulla moja horti przeżyła , tylko w ubiegłym roku słabo kwitła w porówaniu z moimi oczekiwaniami. Zobaczymy jak w tym roku, ale widzę, że przeciętnie przezimowała, lepiej wygląda NN ogrodowa (więcej pędów przeżyło, ktore zakwitną)

Życzę szybkiej stabilizacji komunikacyjnej, bo chwasty wzywają
Maria667 11:28, 15 maj 2013

No tak, Ula, bez samochodu, jak bez ręki Takie czasy ...
EPODLAS 11:54, 15 maj 2013

A ja cały czas szukam czosnku niedźwiedziego, może go kiedyś znajdę. Zawsze mi się podobał.
Milka 14:46, 15 maj 2013

Oj bieda, jak klops komunikacyjny, ale i to minie, a ogród poczeka, tak u nas chyba u wszystkich, zawsze coś!!!
buziam
Bogdzia 21:51, 15 maj 2013

Nigdy nie jadłam czosnku niedzwiedziego ani jego kwiatków, ale mam za mało żeby chocby spróbowac.Muszę poczekac może sie rozrośnie.Pozdrawiam Ula i mam nadzieje że już naprawią w koncu Twój samochód.
danuta_szwajcer 12:03, 16 maj 2013

Witaj Urszulko Oj jak brak samochodu to cięzko Ci ale i to trzeba przezyc i nadrobisz zaleglosci w ogrodzie , tez ciągle nadrabiam ale to cieżko jak tyle pracy teraz ale za to jest pięknie i pięknie pachnie Pozdrawiam i życze aby wszystko Ci sie ułożyło
Kindzia 14:08, 16 maj 2013

Pozdrawiam Ulciu
Milka 14:15, 16 maj 2013

Ula pozdrawiam, piękna pogoda