Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 19:34, 11 mar 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
o matko no takiego regału to jeszcze nie widziałam Gratulacje i podziwiam Bogusiu i dobry pomysl z tymi mini szklarenkami, zawsze się człowiek czegoś nauczy Dziekuje pozdrawiam
...regał jest praktyczny bo sporo doniczek w nim się mieści...wszystkie rośliny są dobrze doświetlone.Do" szklarenek" wkładam wysiane nasionka,nie muszę często podlewać,dokładnie widzę rośliny jak wschodzą no i jest dobra wilgotność...po zakończeniu sezonu nie żal wyrzucić
W cieniu - zacieniona 19:29, 11 mar 2013

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Bogusiu, jakie ładne już Twoje siewki! Chyba jestem trochę do tyłu, koniecznie muszę posiać w tym tygodniu
Zawsze wysiewam trochę wcześniej,wyrośnięte wysadzam do gruntu...muszą zdążyć zakwitnąć..
W cieniu - zacieniona 19:26, 11 mar 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)
pomysł bardzo ciekawy i estetycznie to wygląda.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:22, 11 mar 2013

Do góry

ana_art napisał(a)
Madżenka a masz foty tego żółtego tataraku? mam kilka kępek które kupiłam i się zastanawiam czy o nie to

Nie mam. Chyba fot nie będzie... Miał być przymrozek dopiero w nocy... A po południu nagle się ochłodziło... Jest -3 stopnie. Problem polega na tym, że wczoraj go przesadziłam do świeżej ziemi i podlałam. WIeczorem miałam go przenieść do domu.... I się zmroził, część liści będzie do obcięcia. Zdjęć nie budjet!!!
Stokrotki i bratki też oklapły.. Nie wiem czy się reanimują

AniaDS napisał(a)
Ja też chętnie go zobaczę, może się skuszę w końcu na zakup

Odpowiedź jak wyźej!!! Jestem wściekla. 1 szt 29,90 a mam dwie..

Tess napisał(a)
To Ty masz podmokły kawałek działki????

Ja praktycznie mam bagno.... Gdyby nie drenaż wzdłuź płotu to jezioro które widać na zdjęciach za żywopłotem grabowym byłoby u mnie w ogrodzie.... Wiosną drenaż nie daje rady i jest grząsko, przy dużych opadach tak samo, korzenie roślin się duszą bo rosną w glinie...

I widoczek na urocze jezioro.... Które znajduje tunele i płynie w kącie mojego ogrodu na drogę.... Ale jest szansa na drogę i drenaż za płotem w tym roku...

Gosiniak napisał(a)
Madżen tataraczek koniecznie obfoć, widzę tu wielu chętnych na niego,
a jak dziś z pogodą?, pisałaś wczoraj, że przedwiośnie, u mnie 10 cm śniegu, czyli zima na całego
Ale przynajmniej pozakrywało trochę roślinki, liczę że przyszły weekend będzie u mnie przedwiośnie,
pozdrówka

Gosia tataraczka NIET!! Śniegu nie ma... Mróz -3, krokusy w pąkach trafia ... O reszcie roślin nawet nie myślę... Ciekawa jestem ile będzie w nocy. bo max miało być w nocy -4 a w dzień +2 .... wot i synoptycy....Co ma być to będzie. To co wymarźnie więcej w moim ogrodzie nie znajdzie miejsca. Będą same tuje i trawnik!!!

asc napisał(a)
Madżenka.. jak na razie nasze zaklinanie pogody jest skuteczne ....... robimy dalej czary-mary

Zamiast czarować pracowałam i widzisz jaki efekt? Trzeba było wziąć urlop i pić kawe i czynić czary!!!!

Evchen napisał(a)
Uff.. na bieżąco. Aranżacje Madziusi cudowne!

W przeciwieństwie do mnie.. Ja nie jestem na bieżąco i nawet mi się dzisiaj nie chce!!

irena_milek napisał(a)
Marzenko, u nas znowu śnieg; mimo to, popracowałam w ogrodzie i myślę o tataraku, skoro Pszczółka mówi, że zimuje

Irenko jaki śnieg, ślizgawica i 0,5 cm śniegu.... Tatara może i zimuje w gruncie ale nie w donicy..

Gosiniak napisał(a)
Marzenko mam pytanie- znalazłam cisy niedaleko siebie- koło ciebie też jest ta szkółka, zobacz czy tam byłaś kiedyś:
http://arnow.pl/index.php?article=kontakt

Nie znam, zaraz zjarzę na stronę

gierczusia napisał(a)

Noooo .. Ja teź proszę o zdjęcia tataraku ... Plizzzz

Uwzięły się na ten tatarak czarownice jedne . Chyba żeby mnie zagotować z nerwacji

Kasiek napisał(a)
Widze ze i tu mam zaleglosci i 500 sie szykuje...ide poczytac,odprasowac kiecke,i fryz ulozyc

Nie będziemy dzisiaj mojego wątku roziwjać

Pszczelarnia napisał(a)

Ale się porobiło. U Wieloszki w reklamie występuję, na wątku Madżenki jako specjalistka od tataraku.
Nie wiem, jak odmianowy ale łąkowy tatarak, acorus gramineus zimuje. Kłącze tataraku pięknie pachnie. W dawnych czasach nim właśnie odświeżało się chałupy na wsi przed świętami wielkanocnymi. Robiło takie saszetki zapachowe, rozkładało. A na "zielone świątki" majono nim domy.

Jego kłącze w ziemi zachowuje się tak jak u irysów, "kładzie się".

Więc Madżenka pięknie nawiązuje do tradycji obrzędowej.

No przynajmniej Ewo poprawiłaś mi humor podobno jest też cynamonowy
Mały ogródek Andzi 19:18, 11 mar 2013

Do góry
Tak wiadomo, ale jest kilka imion np. Marzena. No nic wejdę do wszystkich.
A coś takiego zrobiłam, ten berberys i żurawki w podobnym odcieniu bordo i te niskie niebieskie na dole jaśniejsze, tylko nie wiem jeszcze co to ma być. Czy nie za dużo?
Zielony Punkt - ogród Finki 18:59, 11 mar 2013

Do góry
finka napisał(a)
Myślę sobie, że ta ZIMA musi kiedyś minąć...
ZAZIELENI się
Urośnie kilka DRZEW

Śpiewam z Tobą
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 18:54, 11 mar 2013

Do góry
justi napisał(a)
Gabisiu mi się podoba pomysł trzy pieńki i połączona góra jako prostopadłościan albo graniastosłup o podstawie trójkąta. .....ale matematycznie pojechałam

taki daszek fajny by wyszedł

ps. proporcje trochę złe na tym rysunku, ale chyba wiadomo o co chodzi.

Justynko - taki fajny domek z daszkiem z tego wychodzi
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:51, 11 mar 2013

Do góry
Aniu, też gratuluję kolejnej setki i pięknie dziękuję za sympatyczne męskie życzenia

Książki o tematyce ogrodniczej 18:50, 11 mar 2013

Do góry
Będąc z wizytą w Lidlu nie mogłem się oprzeć, więc sprawiłem sobie prezent urodzinowy za całe 25 zł.

ogrodoweimpresjejolki 18:45, 11 mar 2013

Do góry
Uśmiech dla Was
2 godziny spaceru w zimowej scenerii zaliczyłam
A teraz będę rozgrzewać się w cieple Ogrodowiska i liczyć, że prognoza się nie spełni .. U mnie dziś w nocy -12, brrrr

Przez balkon zobaczyłam moje wnuki - zamówiły ciasto z wiśniami na jutro Trzeba będzie przygotować, żeby nie zepsuć radosnego popołudnia

Ogród w Tarnowie 18:43, 11 mar 2013

Do góry
Na południu pogoda na plusie i deszczowo, prawdziwe przedwiośnie co już widać...

tulipany...

a niedługo będzie tak...

clematisy też ruszają...

i piwonia drzewiasta...

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:42, 11 mar 2013

Do góry
mira napisał(a)
jakie lilie dostałaś? były w trocinach i w jakim stanie cebulki? - pytam bo ten temat wciąz u mnie aktualny

Lilie ładne... w woreczkach foliowych z torfem.

Liliowo i kolorowo:) 18:33, 11 mar 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)
Witam Cię Danusiu!
Wśród róż dopatrzyłam się u ciebie różowego dyptama jesionolistnego.
Przesadzałaś go kiedyś? Podobno tego nie lubią. Mam różowego i białego. Chcę je rozsadzić, ale nie wiem, jak się do tego zabrać, bo one podobno takie nietykalskie. Nie chciałabym ich wykończyć niechcący.

Odpowiedz juz napisałam ale zapomniałam powiedziec, ze piekny jest biały i nie widziałam takiego
Miłek letni - Adonis aestivalis 18:31, 11 mar 2013
Do góry
Niby chwast ale ładny i godny polecenia jako roślina jednoroczna, ładnie się sieje młode siewki zimują pod śniegiem. Stanowisko osłonięte słoneczne.

A to samosiewy

foto z początku marca b.r.
Nasz przydomowy ogródek 18:29, 11 mar 2013

Do góry
Jolu jeszcze kilka dni i przyjdzie wiosenka. Kapustki rozchodnika będą drugi sezon i już rozkrzewione bardzo.

Kondzio pozdrawiam. Zrobiłeś se ślicznego czuba.

Ewa pięknie masz już w ogrodzie. Pięknie wygrabione i tylko czekać kiedy sie trawka zazieleni.

Małgosiu nie przyjmuj więcej koleżanki w rejonie oleandra. Co drugi sezon też tnę swoje i to im dobrze robi. Te co wcześniej pokazywałem wyrosły ze szczepków ukradzionych w Rzymie. Stara prawda się sprawdza że kradzione przyjmuje się najlepiej. Mam jeszcze seniora oleandra który ma 2, 20 m (tyle wynosi wysokość w piwnicy).

Teresko śnieg szybko stopnieje i będziesz miała wilgoć w glebie.
Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 18:28, 11 mar 2013

Do góry
magdziam napisał(a)

Moje wczorajsze zakupy, początek bukszpanowej kolekcji

No i donice przed drzwi wejściowe, jest jeszcze jedna (średnia)

Zdradź, gdzie kupiłaś te bukszpany,proszę...potrzebuję takich
Pszczelarnia 18:19, 11 mar 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ale wiosna przyjdzie.

i tego będę się trzymać ... pomimo tego że u mnie zawierucha...
Moje ogrodowe marzenia... 18:17, 11 mar 2013
Do góry
Hej ho Agnieszko! Wpadłaś do mnie "na kawkę", a ja co w tym czasie robiłam, że taki miły Gość mi się wymknął bez "kawki"?
Pozwól, że to nadrobię
Smacznego!
A przy kawce powiem, że przeczytałam, że trawki ściełaś i martwisz się czy nie zmarzną. Cierpliwie poczekaj, może Cie zaskoczą tak jak mnie kiedyś moje Trawom, bardziej niż mróz szkodzi nadmierna wilgoć w bryle korzeniowej.
Pozdrawiam

Ogród dla Mamy 18:05, 11 mar 2013

Do góry
Witaj Selly - nasadzenia są, ale nie jestem pewna, czy tak zostaną
Witaj GorAna - Lecę do Twojego wątku z wizytą
Witaj Danusiu - oczywiście z zapartym tchem czytałam te artykuły i nawet zostawiłam mały ślad

A oto dalsze zdjęcia:

Mój zielony, magiczny świat... :) 18:00, 11 mar 2013

Do góry
Green napisał(a)

A teraz konkurs!!!!!
Kto wyodrębni poszczególne gatunki z owego gąszczu, który - nie chwaląc się - sam wyhodowałem!!!!

Nagrodą jest woreczek najzdrowszej soli na świecie - "Ciechocińskiej"!

No tak, nawrót zimy spowodował istny zastój w wątku.
Green, nie chwal się, że wyhodowałeś komosę białą, mlecz zwyczajny, rdest, być może podagrycznik, bo do tego wiele wysiłku nie trzeba. Wystarczy zapomnieć o takim zakątku i tyle
Ratuj winobluszcz pięciolistkowy, reszty się pozbądź
A gdzie jest plan ogrodu?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies