Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 21:49, 04 maj 2013

Mirka napisał(a)
Aniu czy masz truskawki ?
Tak mam, kilka krzaczków ale mam
ana_art 22:00, 04 maj 2013

opowiem Wam co mnie dzisiaj spotkało.
Jeszcze przed dlugim weekendem myślałam by pojechać do Szmitów zadzwoniłam by spytać jak pracują. Pani powiedziała, że 3.05 pracują do 15 w pozostałe dni do 18. Dzisiaj zdecydowaliśmy sie pojechać. M wzioł przyczepkę (chcieliśmy kupić brzozy pożyteczne) podjeżdżamy pod bramę a tam zamknięte... była 15.30 wkurzyłam się bo 130 km w jedną stronę w plecy... zadzwoniłam domofonem i nas wpuścili okazało się że w soboy pracuja do 15. Pan Szmit przywiózł nam brzozy wózkiem ze szkółki.
Przywieżliśmy je do domu i tak sobie myślę jak wysoko one rosną... miały być w rogu dzialki obok świerków, ale tam idzie linia zasilająca do domu. Co robić?????

próbnie M postawił je tutaj, ale ich miejsce miało być bliżej prawej strony przy ogrodzeniu

reni 22:06, 04 maj 2013

Piękne brzózki... mam jedną i jest bardzo wysoka
Ginger 22:13, 04 maj 2013

Aniu no te brzózki to z pewnością wysoooookie będą więc dla kabelka prądodajnego mogą być jakimś zagrożeniem
Loosiuu 22:18, 04 maj 2013

A jakby to wyglądało gdyby je posadzić wzdłuż ogrodzenia zaraz za tymi żurawkami i bukszpanem? jedna bliżej świerka, a druga bliżej tego "zagięcia" bukszpanowego? Zaraz przed cisami.
Madzenka 22:56, 04 maj 2013

Rosną baaaaardzo wysokie... Nawet nie ryzykuj z sadzeniem ani cięciem pod linią....
A nie można tej linii wkopać......
Brzózki cudowne.
ana_art 07:30, 05 maj 2013

poczytalam, one rosną o 10metrów. wczoraj pyałam M czy lini nie można wkopać bo mnie drażni od dłuższego czasu (tylko my i sąsiad zza płotu tak mamy) a M mówi że pewnie trzeba byłoby przekopać przedogródek i zdjąć kostkę...
Według projektu właśnie w tamtym miejsu są trzy brzozy pożyteczne, ale że nie chciałam przesadzadzać świerków to kupiłam 2szt by się zmieściły... Co do posadzenia to już nie wiem.... za obwódką bukszpanową są posadzone RH, bliżej zawijasa jest utkany gęsty dywan tulipanów nie ma szans tam posadzić w tej chwili takiego drzewa... w myśl powiedzenia ' nie miała baba kłopotu nabyła prosie'...
idę piec szarlotkę... gdyby ktoś miał ochote zapraszam...
ana_art 07:33, 05 maj 2013

a dla jasności problematyczna linia to ta... reszta widocznych na zdjęciu jest poza moja działką...
bociek 10:14, 05 maj 2013

No to faktycznie masz klopot A gdyby je tak dac obie na lewo bardziej, w jednej lini przed swierkiem?
Evchen 22:56, 05 maj 2013

Aniu, ja tez bym je dała w lewo, tak jak Kasia radzi