Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 08:08, 04 maj 2013

asc napisał(a)
U nas też lało dopiero dzisiaj..... ale za to jak????
widziałam u Ciebie Aniu link do tego gradu, ale masz szczęście, że u Ciebie tylko mocna ulewa
Milka 13:55, 04 maj 2013

Jula, hura, cieplej i słońce
pozdrawiam i udanego weekendu
JulkAd 19:57, 04 maj 2013

irena_milek napisał(a)
Jula, hura, cieplej i słońce
pozdrawiam i udanego weekendu

Zdecydowanie cieplej Irenko...i zdecydowanie dzień bardziej męczący niż wczorajsza wspinaczka na Śnieżkę....rano po wczorajszym zakwasy, więc najlepsza metoda na zakwasy to je rozruszać.....w ogrodzie
JulkAd 20:06, 04 maj 2013

Zdjęcia z dnia dzisiejszego jutro zrobię, bo za oknem już szarawo i mokro po podlewaniu trawy....teraz wklejam te, które robiłam przedwczoraj i dzisiaj rano przed robotą w ogródku

tulipanki, które czekają na przeprowadzkę
zdjęcie z 2 maja i 4 maja....ta rabata cała do przeróbki

barwinek pod świerkiem od frontu nie zawiódł,

cebulowe do przeprowadzki....nie zakwitły krokusy tylko szafirki pokazały kilka kwiatków, a przecież trochę ich tam rośnie....mus je przesadzić

JulkAd 20:15, 04 maj 2013

Tuż przy schodach mam mały klombik, który jest płytki na około 20 cm...tulipankom to wystarczyło, ale też je przeniosę, do ogrodu, a tutaj posadzę szafirki, ale muszę poszukać towarzystwa dla nich....strona jest północno-wschodnia, ale klombik ma słońce do 12, może13

za tulipanami jednoroczne w donicy....w ubiegłym roku kompozycja była biała, w tym roku dla odmiany czerwona

w mniejszej doniczce, rosną million bells...czekam aż się rozbujają, w tle ubiegłoroczna pelargonia...

a to ona w miernej jak na razie okazałości, bo ją trochę oskubałam z pierwszych przekwitniętych kwiatów

gierczusia 21:27, 04 maj 2013

Julciu .. Ten klombik mnie powalił na kolana .. Cudeńko

gierczusia 21:29, 04 maj 2013

JulkAd napisał(a)

Zebrinusa w ubiegłym roku podzieliłam na dwie części i czekam, bo dopiero zaczyna się zielenić...ale czy porządnie odbije to nie wiem....może na mnie też się przerzuci

Lepiej niech siem nie przerzuca .. Bo po co mam Ci wydatki dodatkowe robić
gierczusia 21:30, 04 maj 2013

A jak się wyprawa na Śnieżkę udała??... Bo pogoda zdaje się nietęga ??.. Chyba ,że Ty nam na tą Śnieżkę słoneczko porwałaś , co teź jest z jednej strony uzasadnione
JulkAd 21:56, 04 maj 2013

gierczusia napisał(a)
A jak się wyprawa na Śnieżkę udała??... Bo pogoda zdaje się nietęga ??.. Chyba ,że Ty nam na tą Śnieżkę słoneczko porwałaś , co teź jest z jednej strony uzasadnione

Elu na Kopę z Synem dotarliśmy w całkiem niezłym tempie, choć nie powiem zadyszka była (ale siem rozumie, bo przecież czarny szlak wybraliśmy) i nawet nie było zbyt mokro, ledwo mżawka...na Śnieżkę dotarliśmy w stanie mega mokrym...zastanawiałam się co wykręcać najpierw....na dole Żon czekał z Córką z zapasowymi ciuchami....ale za to jacy dumni byliśmy z siebie...żałuję tylko, że widoczność do bani była....

a tu dzielny nasz towarzysz...oj zmokło Futro totalnie, ale za to przeszczęśliwe było jak nigdy

JulkAd 22:07, 04 maj 2013

gierczusia napisał(a)
Julciu .. Ten klombik mnie powalił na kolana .. Cudeńko

Przed remontem klomb był olbrzymi i sięgał do szczytu schodów, ale przez niego wilgoć się zbierała w piwnicy i trzeba było go usunąć...z drugiej strony mam jeszcze lepszy ten Cię dopiero rozbroi....jutro zrobię zdjęcie....Ty mi lepiej podpowiedz co można w środku posadzić, bo mam w głowie pustkę