Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Ewy :) 14:42, 16 kwi 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
kwiaty odwzajemniają jej miłość
muszę zacząć gadać do moich

hahahaha, no widzisz, wczoraj z moimi pogadałam, niektóre róże dostały ostrzeżenie

Irenko dla ciebie pierwszy tulipanek, marniutki, liście okropne, ale jest

W Gąszczu u Tess 14:22, 16 kwi 2013

Do góry
Tereniu wiosna, oto dowód
Kolorowe rabaty 13:48, 16 kwi 2013

Do góry
A ja zostawiam ci mojego pierwszego tulipanka
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 13:14, 16 kwi 2013

Do góry
Pierwszy,dzisiejszy tulipanek :

Bialy ciemiernik:

Trawka:

Poidełko;

Radosna twórczość Ani 13:10, 16 kwi 2013

Do góry
Jeden bukszpan po zimie odrobinkę choruje. Zobaczymy czy będzie miał nowe przyrosty.

i moja młodsza pociecha

Radosna twórczość Ani 13:05, 16 kwi 2013

Do góry
Piękna pogoda. Czas rozpocząć wiosenne porządki w ogrodzie. Działka wygrabiona, kanciki po zimie wyglądały okropnie - już są poprawione Część roślin wczoraj poprzycinałam: róże, berberysy. Jeszcze bukszpan się ostał.
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 12:52, 16 kwi 2013

Do góry
Dzięki Madziu

Moja Mama, jak zobaczyła zdjęcia, to stwierdziła, że możemy Chłopów kręcić w naszym ogrodzie i że ja mam robić za Jagnę a mąż za Borynę... no cóż

Madziu, co do kosztów, to potrzebowaliśmy na nasz warzywniaczek łącznie 55 mb płotków, z przesyłką kurierską kosztowało mnie to 400 zł. Większość płotków to standardowa długość oferowana do sprzedaży czyli 120 cm ale kilka dorabiano na nasze potrzeby (30 cm, 90, 100,110, 150).
Wczoraj skończyliśmy rozstawianie płotków, może dziś uda się rozłożyć i przekopać obornik czekajacy pod tą czarną folią i będzie można ścieżki kończyć, zabetonować uchwyty do montażu pergoli.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:32, 16 kwi 2013

Do góry
w słońcu wyglądają jeszcze lepiej, a dziś był piękny wschód słońca, patrzyłam jak zaczarowana, nawet zapomniałam sfocić

krokusy w innym miejscu, gdzie później słoneczko, dłużej kwitną; nie wiedziałam, że mam żółte, pełne zaskoczenie czyli na tej rabacie są białe, mocno fioletowe i żółte, za rok dosadzę, mam nadzieję...

moje ostróżki się wychylają i pełno siewek orlika, tam nie plewię, dopóki nie urośnie, bo niechcący wyplewię, nie to co trzeba

tu będzie niedługo dżungla pełna zapachów
Moja działka. 12:22, 16 kwi 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Nie ma się czym chwalić bo pracowałam w niedziele ( na działce) ale nie mogłam sie opszeć
wiosna u mnie na całego lilie już wychodzą dlatego moje już wysadziłam

To nie jest cebulica, to jest Śnieżyca wiosenna (Leucojum vernum)
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:18, 16 kwi 2013

Do góry
robię tu tłok, a Sońka i tak tam się wciśnie

moje bratki, skromne ale cieszą bardzo

i hura, mój pierwszy kwitnący tulipan

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:10, 16 kwi 2013

Do góry
moje malutkie, co nieco, ale cieszy jak nie wiem co

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:55, 16 kwi 2013

Do góry
Agresty się zielenią:

Pod rozchodniki dosadziłam ciemierników, nie wiem czy to dobry pomysł, ale na razie w tym miejscu wcale nie było zielono...

Róże mają już duże pąki:

Tulipanki coraz większe, w tle czosnek niedźwiedzi:

Wrzośce moje całe dwa

Obcięty szpaler rosa rugosa:

Puszkinie zaraz zakwitną

Żonkile/narcyze w czerwonych żurawkach coraz większe:

Żurawki ładne, zawsze będę przykrywać na zimę:

Krokusiki sadzone w trawniku w Nowy Rok

Hiacynty niedługo zakwitną:

Czosnki już duże:

Rabata trawiasta najpierw będzie cebulowa
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:51, 16 kwi 2013

Do góry
Wczoraj nie wytrzymałam i pojechałam, bo po drodze, nacieszyć oczy bratkami, wielka kolorowa masa

3 sztuki kupiłam i dostałam w prezencie 2 hortensje i informację, żeby po przekwitnięciu uciąć tam, gdzie

łodyga zielona i zakwitną na nowo; a potem w grunt, miejsce raczej słoneczne i za rok znowu zakwitnie,

ale mnie ucieszył ten gest dobroci chociaż coś w dwóch donicach oko cieszy

Różaneczniki - choroby i szkodniki 11:19, 16 kwi 2013

Do góry
toska napisał(a)
Witam

Jestem początkująca ale od jakiegoś czasu namiętnie Was czytam.
Czym wiecej czytam tym mam wiekszy mętlik i wydaje mi się że mojemu jedynakowi coś dolega.
Po zimie ma te listeczki leciutko oklapniete i lekko wywiniete do spodu, wyglada jak załamany.
W nocy są jeszcze lekkie przymrozki ale nie wiem czy to dlatego tak wygląda.
kilka listków ma zbrazowienia ale morze są przemarznięte ?
Oczywiście zakupiłam płyn helligaby zmierzyć kwasowość gleby, teraz czekam na jego przyjście.

Prosze o napisanie czy coś mu dolega .

Na moje oko wygląda poprawnie, co najwyżej cierpi na suszę fizjologiczną. To dość normalne po zimie. Podlej go dobrze najlepiej deszczówką.
Sprawdzałaś mu , jakie ph ma gleba w której siedzi ? To bardzo ważne , tak na przyszłość ....
Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:13, 16 kwi 2013

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Witam w piękny słoneczny poniedziałek .
Wiosna coraz piękniejsza ,pojawiają się pąki na krzewach ,byliny się coraz lepiej wyglądają.

z tyłu będą świerki , skrzynie i kompostownik do malowania.Koło skrzyń wysypię grysem.

Kanciki??? Przy tej szaroburej trawie i szaroburej ziemi nie widzę za dobrze ale widzę że równo i trawka nie włazi. Bardzo ładne kanciki.
Reniu mam pytanie - jakie kupiłas róże okrywowe i jakie masz? Zastanawiam się nad różami i nie wiem co wybrać - jak sobie radzą te okrywowe które już wcześniej miałaś? chorują? jakie wysokie rosną? W jakich masz kolorach?
Pozdrawiam
Ogród niby nowoczesny ale... 10:58, 16 kwi 2013

Do góry

Przepraszam że tak brzydko, ale w pośpiechu rysowałam.
Od góry- zielone kulki- tuje,
-oliwkowy- rozplenica- pewnie ze 2 pasy- pas kończy się 2, 15 od siatki
- jasnozielone plamki- Beatlesy ( na nich ilośći sztuk, rozstawa 40 cm)
- ciemne plamki -Opipogon ( przy nim numerki to ilośc szt, rozstawa 30 cm)
- zielone wypełnienie jałowiec- zakładając rozstawę 90 cm, około 17-18 szt, trzeba policzyć w realu
Bajkowy ogród Weroniki 10:53, 16 kwi 2013

Do góry
Dostałam LEN ozdobny od Elfika, co mnie bardzo ucieszyło. A jak ładnie przesłane, to muszę pochwalić przed całym Ogrodowiskiem.
Dziekuję pomysłowy Elfiku.

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 10:52, 16 kwi 2013

Do góry
Kochani kupiłam Annabel i mam problem.
Mój ogród póki co jest bardzo słoneczny i brakuje w nim tzw. półcienia. Czy ta hortensja dobrze znosi słońce, czy raczej wsadzić ją w donicę i biegać z nia po ogrodzie w poszukiwaniu cienia.
Rabata od frontu w pełnym słońcu 10:47, 16 kwi 2013

Do góry
Ciężko tak doradzać , jeśli nie wiadomo, jakie są Twoje ulubione rośliny. Czy wolisz liściaste czy iglaste, rośliny wieloletnie, czy jednoroczne. etc, Chcesz mieć żywopłot, czy nie? Ulubione kolory to za mało.
Musiałabyś bardziej doprecyzować, co Ci się w ogrodach najbardziej podoba. W moim przypadku są to akurat krzewy mieszane z kwiatami. Ale wiadomo, że gusta są różne , a to ma być Twój ogród i to Ty musisz się tam dobrze czuć. Może pojeździj trochę po okolicznych szkółkach ogrodniczych i popatrz , jakie rośliny są dostępne w Twojej okolicy.

Przygotowałam Ci poglądowy zarys projektu z użyciem tuj szmaragdów, klona, berberysów, lilaka meyera, lawendy i kwiatów jednorocznych. Ale to twoje zadanie ustalić , jakie rośliny lubisz. pozdrawiam
Ogród do odświeżenia 10:44, 16 kwi 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Ja tu czytam o sztywnych karku i koślawym biodrze ... Kce tu mi Ktosik mówić o spokojnej rekonealescencji w ogrodzie ??... Czy raczej o nabywaniu nowych schorzeń ?

Masażystę wyslam .. Wprawdzie w oryginale był bardziej ruchawy , ale mnie cosik nie wyjszło i jest tak , jak jest

Uśmiałam się
Fajna fotka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies