Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Doświadczalnia bylinowo-różana 14:05, 31 mar 2017
Do góry
Anda napisał(a)

U mnie w tym roku wszystko tak ok. 2 tyg. szybciej niż w zeszłym. I bardzo się z tego cieszę. Lubię wiosnę, zwłaszcza słoneczną

moja wiosna cie goni

tulipany 2szt mam w paczkach ...magnolia kwitnie 19 dni wczesniej niz w zeszłym roku i az sprawdziłam 2015r 12 kwietnia aktualnie upał mam nie narzekam
Ogrodowa przygoda Łukasza II 14:01, 31 mar 2017
Do góry
Luki napisał(a)
Po kilku dniach nieobecności zastałem masę krokusów w rozkwicie i w końcu widać, że rośliny poczuły wiosnę bo zaczęły rosnąć. Fura obornika przyjechała, nawozy dotarły... mnóstwo pracy na weekend się szykuje, ale na szczęście pogoda dopisze.

Widać po forum, że wiosna w pełni bo zaczęło pędzić, nie da rady nadrobić

u mnie krokusy juz padaja ...upał magnolia szaleje 19 dni wcześniej niz w ubiegłym sezonie tulipany w pakach ...trzeba czuwać ..bo sie przegapi wiosne
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 13:45, 31 mar 2017

Do góry
AniMa
Magnolia coraz piękniej się otwiera liczę na mały spektakl już juro

Serio u Was już tak ciepluteńko? U mnie jeszcze nic się nie zapowiada, chociaż jak obserwuję magnolie u sąsiadów, to dochodzę do wniosku, że moja jest z tych leniwych i jako ostatnia na naszej ulicy ma kwiaty
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:15, 31 mar 2017

Do góry
Irenko u Ciebie wiosna na całego.Żonkile kwitną,magnolia jeszcze chwila a też kwieciem się obsypie,sasanki i śliwowiśnie jest pięknie na moją wiosnę w takim rozkwicie jeszcze poczekam.Będę podziwiać u Ciebie
Tu narazie jest ściernisko... 12:12, 31 mar 2017

Do góry
Magnolia już zaczyna i przyciąga wzrok.
Tulipanki też otwierają cudny miesiąc kwiten tulipkow.Uwielbiam ten czas.JUTRO zobaczę co słychać z wiosną na mojej działce. W miescie mam jej mało.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:41, 31 mar 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Ile tu u Ciebie zdarzeń i wydarzen mam nadzieje ze zdrówko juz dopisuje a magnolia kwitną.

Buxiaki pracusiu. ..))

Jolu no Ciebie ostatnio coś nie widać???
Magnolia coraz piękniej się otwiera liczę na mały spektakl już juro Mam nadzieje, że nadchodzące przymrozki jej nie zaszkodzą...Okrywać ją na noc????

Buziam Cie też mocniutko
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:25, 31 mar 2017

Do góry
Ile tu u Ciebie zdarzeń i wydarzen mam nadzieje ze zdrówko juz dopisuje a magnolia kwitną.

Buxiaki pracusiu. ..))
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:22, 31 mar 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

Stipy już jednak uciełam- staram się zwlekać z tym, ale nie wytrzymałam.
Ułudka jest wiosną sliczna a potem u mnie wysycha i więdnie. Gdyby nie M to bym jej nie miała już bo mnie wnerwia wtedy, ale on jej broni.

Martuś
Ja to w końcu nie wiem jak to jest z tą stipą? Kiedy ją sie tnie? na 20cm czy jednak nisko?
Tu narazie jest ściernisko... 09:18, 31 mar 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Nie mam pytań ...kwitnąca magnolka w marcu! To Piruetka? Przyznaj się, co jej dałaś, że zaczęła kwitnąć?????
5 minut deszczu? Kasia mówiła, że padało dość przyzwoicie...tak blisko mieszkacie, a deszcz Was nierówno obdarza...

Nie Kasiu, to zwykła magnolia gwiaździsta. Sama się dziwię że tak się dobrze ma bo w tym miejscu gdzie rośnie to nie ma lekkiego żywota
Z deszczem to tak jest, gdzie potrzebny to go nie ma.
Moja bajka 06:53, 31 mar 2017

Do góry
Magnolia Susan Ci wystartowała ? No to jestem w szoku bo u mnie dopiero gwiazdeczka a susanka jeszcze śpi....
Sliczności wiosenne - lubie tą pore wszystko sie rwie do życia! Wianek czaderski - przypomniałaś mi o sianiu rzeżuchy
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:27, 31 mar 2017

Do góry
nie bede ciac roz w stroju plazowym, bo nie mam po pierwsze roz do ciecia, po drugie nie mam stroju plazowego
no i uwazajcie z tymi strojami, bo moj ogrod jest odsloniety dla publicznosci

Ewo magnolia ma ich wiecej ale tylko jeden zapozowal przed Kamera

Gosiu bzychkow i motylkow bylo wiecej ale nie mialam czasu i cierplowosci czaic sie na nie z Kamera. Odchwascilam wczoraj hortkowa rabatke. Brunera od Ewy o ktrorej myslalam, ze padla rosnie w najlepsze ma sliczne malenkie listeczki. Musze ja podzielic koniecznie
Słoneczny przy Błękitnej 23:14, 30 mar 2017

Do góry
krufka napisał(a)
Witam.
Nie wiem od czego zacząć. Szału na razie nie ma. I chyba nie będzie. Jest 150, w porywach 200m2 przydomowego ogródka. Nie wiem, czy to już ogródek, czy jeszcze wielka donica? Ale jest zasadnicze pytanie: Jak zmieścić wszystkie chciejstwa ogrodowe na tak niewielkiej powierzchni? Jak stwotrzyć coś funcjonalnego bez ogromnych nakładów finansowych? Nie wiem, nie mam pojęcia. Od roku mam swój osobisty kawałeczek szczęścia otoczony walącym się płotem. Przez pierwszy sezon obserwowałam głównie zastaną florę celem przeprowadzenia inwentaryzacji. Lista nie jest długa-parę thuji, bukszpanowy żywopłot, śliwa, jabłoń i magnolia, lilak i jakieś byliny. No i mniszkowy trawnik...
Zostaną drzewa, część thuji i lilak. Byliny też. Trawnik do wymiany bądź redukcji(oczywiście celem stworzenia kwietnych rabatek). I w tym małym ogródku chciałabym zmieścić i czarny bez i różę pomarszczoną, maliny, borówki, poziomki i derenie, piękną wisterię i bluszcze, przeróżne hortensje i wiele użytkowych przydatnych w domu roślin. Chcę kwiaty świeże do wazonu i takie które można ususzyć...
Zapomniałam o winorośli staruszce, której mir naruszyliśmy ostatnio, całkowicie przenosząc jej gałęzie z łamiącego się płotu na balustradę balkonu. Pewnie to biedaczka odchoruje, ale trzeba było tak zrobić, bo płot już ledwo się trzyma, a sąsiedzi mają ogromnego psa W zeszłym roku wyglądała bardzo źle, liście były popalone słońcem i poskręcane, za to obficie owocowała.
Dużo mam jeszcze chciejstw, mogłabym tak wymieniać bez końca... Kupiłam i posadziłąm już prowadzone na pniu porzeczki i agrest, maliny, lilaka i hortensje.
Podziwiam Wasze piękne zakątki, szukam u Was inspiracji i mam cichutką nadzieję, że zechcecie mi troszkę podpowiedzieć, jakie rośliny i odmiany nadają się do takiego maleńkiego ogródka.

Witaj , musisz mieć na dole podpis bo inaczej nie doczekasz się zbyt wielu podpowiedzi Zielony podpis z nazwą wątku pod postami.
Słoneczny przy Błękitnej 22:43, 30 mar 2017

Do góry
Witam.
Nie wiem od czego zacząć. Szału na razie nie ma. I chyba nie będzie. Jest 150, w porywach 200m2 przydomowego ogródka. Nie wiem, czy to już ogródek, czy jeszcze wielka donica? Ale jest zasadnicze pytanie: Jak zmieścić wszystkie chciejstwa ogrodowe na tak niewielkiej powierzchni? Jak stwotrzyć coś funcjonalnego bez ogromnych nakładów finansowych? Nie wiem, nie mam pojęcia. Od roku mam swój osobisty kawałeczek szczęścia otoczony walącym się płotem. Przez pierwszy sezon obserwowałam głównie zastaną florę celem przeprowadzenia inwentaryzacji. Lista nie jest długa-parę thuji, bukszpanowy żywopłot, śliwa, jabłoń i magnolia, lilak i jakieś byliny. No i mniszkowy trawnik...
Zostaną drzewa, część thuji i lilak. Byliny też. Trawnik do wymiany bądź redukcji(oczywiście celem stworzenia kwietnych rabatek). I w tym małym ogródku chciałabym zmieścić i czarny bez i różę pomarszczoną, maliny, borówki, poziomki i derenie, piękną wisterię i bluszcze, przeróżne hortensje i wiele użytkowych przydatnych w domu roślin. Chcę kwiaty świeże do wazonu i takie które można ususzyć...
Zapomniałam o winorośli staruszce, której mir naruszyliśmy ostatnio, całkowicie przenosząc jej gałęzie z łamiącego się płotu na balustradę balkonu. Pewnie to biedaczka odchoruje, ale trzeba było tak zrobić, bo płot już ledwo się trzyma, a sąsiedzi mają ogromnego psa W zeszłym roku wyglądała bardzo źle, liście były popalone słońcem i poskręcane, za to obficie owocowała.
Dużo mam jeszcze chciejstw, mogłabym tak wymieniać bez końca... Kupiłam i posadziłąm już prowadzone na pniu porzeczki i agrest, maliny, lilaka i hortensje.
Podziwiam Wasze piękne zakątki, szukam u Was inspiracji i mam cichutką nadzieję, że zechcecie mi troszkę podpowiedzieć, jakie rośliny i odmiany nadają się do takiego maleńkiego ogródka.
Miejski ogród w wersji mini 22:03, 30 mar 2017

Do góry
Dokończenie tej rabaty. Z grubszych rzeczy to derenie i hortensje. Berberysy i magnolia już posadzone . Potem wypełniacze czyli trawy i byliny . Ale na to trzeba jeszcze zaczekać.
Tu ma być ogród :) 21:42, 30 mar 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

a u mnie dla odmiany magnolia gwieździsta z tydzień szybciej rusza niz w 2015 i 2016 ...a teraz ma byc upał to chyba wiosna nam przyspieszy ...wszystko w oczach rosnie

No właśnie długo zimno, a potem naraz gorąco.

Z tego wszystkiego nie udało mi się popryskac promanalem i zła jestem, bo nie dość, że roślin szkoda, to cała butla środka stoi a za rok będzie już przeterminowany.
Tu ma być ogród :) 21:07, 30 mar 2017
Do góry
leon60 napisał(a)
Exotic Emperor w rozkwicie u mnie w zeszłym roku były 13 kwietnia ale patrząc po fotkach to wiosnę mam opóźnioną

a u mnie dla odmiany magnolia gwieździsta z tydzień szybciej rusza niz w 2015 i 2016 ...a teraz ma byc upał to chyba wiosna nam przyspieszy ...wszystko w oczach rosnie
Moja bajka 21:01, 30 mar 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Już magnolia Ci kwitnie.? Mam wrażenie, że w tym roku wiosna startuje w falstarcie w porównaniu do ubiegłej.
Chociaż dziś widziałam gwiaździstą zaczynającą kwitnienie.
Tutaj dopiero forsycje zakwitły pełną parą. Ale faktycznie widać, że 3 dni ciepła i woda zrobiła swoje.

Widać, widać Aguś, wszystko się rwie do życia .
Beskidzkie marzenie 20:42, 30 mar 2017

Do góry
Gocha napisał(a)
Piękna ta magnolia. A można wiedzieć jaka to ? Pozdrawiam

Gosiu to yellow river, po prostu cudna .
Moje chciejstwo na przyszłość.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies