Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Zagajanka 09:23, 11 kwi 2017

Dziewczyny, no trzy lata to rzeczywiście nic a ten widok mnie teraz codziennie zachwyca.
Posadzona latem 2014 r, kolejnej wiosny magnolia ta miała tylko 1 kwiatek, chociaż przy sadzeniu była dosyć ładnie zagęszczonym krzewem (sadzona z doniczki). Wg rady Marzenki, nawożona była 3 krotnie w sezonie. W zeszłym roku już miała może z 15 kwiatków, a teraz dopiero daje czadu

AniMa, zakupiona w sobotę róża (mianowicie Othello) powędrowała na lewe półkole rabaty kolistej.

Gocha, to jest magnolia s. Lennei Alba.

Madzenko, tulipanki pokażę w wolnej chwili. Na razie królują same białe. tylko w jednym miejscu na życzenie M. są kwitnące już jś czerwone - przyplątały się i rozmnożyły, a on jak się okazuje, lubi tez takie
Ewik 22:16, 11 kwi 2017

Magnolia cudna .
mówisz, ze masz pączek na róży - u mnie to dopiero małe listeczki idą.
Karabela 23:10, 11 kwi 2017

Magnolia piękna, ja na moją też czekałam 3 lata az zacznie szaleć a Gienia kupiona rok temu u Stefana jeszcze obrażona - ze 3 kwiatki dała...
uściski
inka74 06:30, 13 kwi 2017

Obłędny widok te kwitnące magnolie i jeszcze tulipany obok. Pachnie twoja magnolia?
_Martini_ 15:21, 13 kwi 2017

Janko, kiedyś mi doradzałaś Marietheresę. Dzisiaj właśnie dwie sztuki wsadziłam na honorowym miejscu pod oknem kuchennym. Mam nadzieję, że mnie tak zachwyci jak na zdjęciach. Dzięki za podpowiedź
Ewik 15:28, 13 kwi 2017

_Martini_ napisał(a)
Janko, kiedyś mi doradzałaś Marietheresę. Dzisiaj właśnie dwie sztuki wsadziłam na honorowym miejscu pod oknem kuchennym. Mam nadzieję, że mnie tak zachwyci jak na zdjęciach. Dzięki za podpowiedź

Będzie Pani zadowolona ☺☺
_Martini_ 15:31, 13 kwi 2017

Ewik napisał(a)

Będzie Pani zadowolona ☺☺

A Pani ma? Idę poszukać.
Zagajanka 21:28, 13 kwi 2017

Ewik napisał(a)
Magnolia cudna .
mówisz, ze masz pączek na róży - u mnie to dopiero małe listeczki idą.

Dzisiaj trochę wiało i cały ogród w płatkach magnoliowych... Piękny to widok, ale krótkotrwały...

Pączków na Bouquet Parfait jest już więcej. Ale pierwsza i tak pewnie będzie Viridiflora.

Dzisiaj dojechały ostatnie róze z RP - wysłała je do mnie jednak przed Świętami. Jutro mam wolne, więc od rana zabieram się za sadzenie
Zagajanka 21:29, 13 kwi 2017

Karabela napisał(a)
Magnolia piękna, ja na moją też czekałam 3 lata az zacznie szaleć a Gienia kupiona rok temu u Stefana jeszcze obrażona - ze 3 kwiatki dała...
uściski

Karolcia, a nawozisz magnolie? One są strasznie żarłoczne.
Na Twoją Gienię czekam z niecierpliwoscią - ten kolor to nawet w pojedyńćzych kwiatach zachwyca, a jak zakwitnie całym krzaczkiem, to dopiero będzie widok!
Zagajanka 21:31, 13 kwi 2017

inka74 napisał(a)
Obłędny widok te kwitnące magnolie i jeszcze tulipany obok. Pachnie twoja magnolia?

Jeżeli pachnie, to jakoś niewyraźnie - chodziłąm obok i ewentualny jej zapach nie zwróćił jakos mojej uwagi