Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zielonym do góry...

Zielonym do góry...

Krakus 08:14, 05 kwi 2017

kosolka napisał(a)
Jezowki wylezą, nie bój się U mnie już widać czubeczki. Moja stipa też zielonkawa, ale raczej nie łudze się że przezyje. No ale przycięlam i poczekamy. W razie czego zrobiłam trzecioroczną próbę wyhodowania swojej. Nie wiem czy tym razem mi się powiedzie Miskanta i rozplenice też pociachałam tydzień temu. I jedne i drugie bardzo późno startują, więc trzeba czekać cierpliwie. W sumie to ja tylko róż jeszcze nie tykałam, czekam na forsycje. I hotrensji, ale te to chyba za tydzień.

rację miałaś jeżówki żyja i wyłazą

stipę u Ciebie widziałem zieloną więc moja chyba nie dała rady..
na trawy czekam...
z wiosny u mnie to tylko wisienki kwiatki pokazują i trzmielina ruszyła

coś widu i słychu nie widać u mojej magnolii..pąki niby ma ale jakoś sięnie otwierają..

ach i moje rozchodniki

kosolka 08:37, 05 kwi 2017

Wiśnie już? Wow! U mnie drzewa pomalutku, jeszcze kwiatków nie widac. Rozchodniki konkretne
Krakus 08:41, 05 kwi 2017

kosolka napisał(a)
Wiśnie już? Wow! U mnie drzewa pomalutku, jeszcze kwiatków nie widac. Rozchodniki konkretne

te ozdobe to wczesne są te jadalne to jeszcze nie
Konieczki 07:28, 12 kwi 2017

Witam

Dzieki wiesz za sama pamiec
Ja planuje podmiane jezowek w tym roku u siebie na te co mam w projekcie (magnusy sa jednak bardzo wysokie) wiec bede miala w maju kilka sadzonek a i o stipe nie martw sie cos u mnie przezylo cis wysialam.
Krakus 08:27, 12 kwi 2017

Konieczki napisał(a)
Witam

Dzieki wiesz za sama pamiec
Ja planuje podmiane jezowek w tym roku u siebie na te co mam w projekcie (magnusy sa jednak bardzo wysokie) wiec bede miala w maju kilka sadzonek a i o stipe nie martw sie cos u mnie przezylo cis wysialam.

odbierz priv
generalnie będę się szeroko uśmiechać w maju zresztą ładny miesiąc
Krakus 08:38, 12 kwi 2017

wisienki kwitną juz na maksa a i listków mają sporo jedyne co u mnie wczesną wiosną więc mnie cieszy

czereśnie kwitną na maksa...mam nadzieję że pogoda im nie zaszkodzi bo jakby chociaż 20% zaowocowało to brzuchy by były pełne

Krakus 08:39, 12 kwi 2017

i moja magnolia...myślicie że coś z niej jeszcze będzie...zyc zyje ale czy będzie kwitła no bo tylko jeden zielony jest pąk...reszta taka nijaka...

mp_krk 06:55, 21 kwi 2017

Cześć Krakusie,

fajnie się u Ciebie w ogrodzie już zrobiło, widać że praca z poprzednich lat robi juz dużą różnicę Tuje masz jak marzenie.

Z magnolią musisz być chyba cierpliwy. Od wielu osób wiem że mają podobny problem, są pąki które nie pękają od początku kwietnia.
mp_krk 07:06, 21 kwi 2017

acha, jakbyś potrzebował stipy to przypomnij się w maju, pewnie też zostanie mi coś z moich sadzonek
babka 08:44, 21 kwi 2017

Być może magnolia w sierpniu kiedy zawiązuje pąki dostałaa zbyt mało wody ? Czy dobrze pamiętam, że ona w kręgu na podwyżeniu rośnie? Może to właśnie jest przyczyna, może ma złą gospodarkę wodną ?