Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w skali mikro :) 08:36, 12 mar 2013

Do góry
Jakiś tydzień temu przeprowadziłam akcję podział kiścienia... Nic nie pisałam , bo się bojałam ,że go ślag jasny trafi i nie będzie się czym pochwalić ... Ale on od tygodnia dzielnie wytrzymuje .,, tylko teraz tak mrozi ,że się martwię o Bidulka... Okryć go ,ze względu na wiek niemowlęcy czy nie ??

W cieniu - zacieniona 08:35, 12 mar 2013

Do góry
...chyba już w kwietniu będzie u mnie liliowo - doniczkowo.Zakupione cebule poszalały...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 08:35, 12 mar 2013

Do góry
Buziaki zostawiam na 500-tkę, razem z kfiatuchem

nie nadrobiłam tych pięciu stron,ale muszę wrócić doczytać
Rododendronowy ogród II. 08:34, 12 mar 2013

Do góry
Z samego rana imprezka!
Oj, kreci się w oku łezka!
Kiedy nie wpadnę do twego ogrodu,
nazachwycam się jego urodą.
Olśnienia doznam na widok ptaków,
Pokazuj nam więcej swoich dziobaków!
Zawsze miła mi jest ta wędrówka -
Bożenko, życzę dużo zdrówka!

Ogród Magdalenka 08:29, 12 mar 2013

Do góry
noemi napisał(a)

zdjęcie z 28.04.2012

Ja takie już kcem!!! I po co ten śnieg tak sypie teraz.... Wiosna ma być!
Dołączam się do pytania Julity - co zrobiłaś z hortensjami? Moje paszły won już latem, bo choć stawiałam je w najbardziej ocienione miejsce na tarasie, to i tak nie wyglądały ładnie, a codzienne podlewanie wykańczało mnie... Najdłużej trzymała się taka przesadzona do donicy z innymi roślinami, bo te które stały tylko w osłonkach szybko zbrzydły Nie mówiąc o tym, ze miały za wiotkie pędy i nieładnie zwieszały się z donicy...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 08:28, 12 mar 2013

Do góry
Marzenko, ja już na 500 gratki wstawiam, potem się u ciebie nie wyrobię za nic!
moją Omegą chyba do nich nie dojadę, musicie poczekać na cynk

Rododendronowy ogród II. 08:21, 12 mar 2013

Do góry
Fajnie trafiłam dzisiaj na urodziny 900
Całuski

Rododendronowy ogród II. 07:32, 12 mar 2013

Do góry
Dadammmmm ..Bogdziu..9 stów !!!......,,.,,, gratulacje.., Ależ pędzisz ( pędzimy ).. Życzę ,aby kolejne seteczki leciały z równą łatwością i aby były równie cudowne .. Buziaki

A miało być tak pięknie.... 07:05, 12 mar 2013

Do góry
T są zakupione sadzonki
Mój jesienny ogród 06:29, 12 mar 2013

Do góry
Witajcie, mam złą wiadomość, będę dłużej pracował i nie wiem czy codziennie dam rade pisać i przyrzekłem że będę się kładł najpóźniej o 22;30, gdyż wczoraj ledwo zjechałem do domu, ta jazda po górach mnie wykańcza.
Białafiolet, to i tak stare zdjęcia, może pokażę jutro te z niedzieli.
Haniu, jak zwykle dziękuję Ci za miłe słowa i za link do mojej ulubionej Biebrzy.
Maju, dzięki za odwiedziny, ciekawe jak nasze wymiankowe rośliny będą nam rosły.
Irenko, witam Cię, w Twoim ogrodzie na pewno już wiosna, muszę wskoczyć do Ciebie, miła
Dziś pokażę końcówkę z wodospadu, czuli zabudowania po starym dworze i okoliczne widoki.

to dwa widoki na górze wodospadu.

to na dole

Pozdrawiam i życzę miłego dzionka.
Pielęgnacja nowego żywopłotu jednorocznego z ligustru 01:25, 12 mar 2013

Do góry
Pielęgnacja nowego żywopłotu jednorocznego z ligustru 01:24, 12 mar 2013

Do góry
Dzięki, i dla mnie te informacje są ważne. Mój ligustrowy żywopłot ma juz 4 lata, tnę go 2 razy w roku ale kiepsko sie zagęszcza i słabo przyrasta. Zrobiłam błąd bo po wypieleniu w ubiegłym roku zasypałam pod nim korę, jaka została mi od rabaty kwasolubnych, nie przekompostowaną tylko zwykłą, i nawoziłam go granulkami.. to pewnie dlatego nie wiedziałam jak należy z nim postępować.
Jest lichy jak na 4 lata... czyż nie ?

W Gąszczu u Tess 00:48, 12 mar 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Tesia, nieśmiało zapytam - saletra wapniowa po co?... matko... ja muszę notatki porobić. Jest jakaś ściąga?...

Myślałam, że sypnę azofoską i już

Ło mamunciu,jakie Wy jesteście oblatane w nawozach
Też muszę zacząć ściagę pisać
Na nowozasiany trawnik tez się coś sypie ?
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 00:45, 12 mar 2013

Do góry
U niektórych dzisiaj widziałem/czytałem, że ogród pod białą kołderką... u mnie dziś przez chwilę śniegiem padało... ale przy 3 stopniach na plusie, nie miał on racji bytu Dziobek się drze... więc pora iść spać
Na dobranoc Kolorowych...

Połowa działki - czyli mam powoli dość 00:39, 12 mar 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Klematisy które mi wymarzły

piękne ja uwielbiam pnącza też, mam clematisa purpurowego, który pięknie rośnie z przodu domu. Pozostała uprawa średnio się powiodła bo dwa całkiem zginęły, ale mam kolejne trzy i wielkie nadzieje z nimi
Zielony galimatias 00:29, 12 mar 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
się w piersi wątłe biję i przyznaję, że na urodzie BUKaSZPANerskiego się nie wyznałam.. jako że uchodził mi kilka lat temu, za relikt minionej epoki .. o... błędy młodości!... żebym ja wiedziała wtedy to co wiem teraz to nie wiem co bym zrobiła będąc w posiadaniu tej wiedzy....
.

Ev, Twoje błędy młodości są niczem wobec mojego postępku.
Zanim trafiłam na O. i odkryłam na nowo urodę bukszpanów, moja znajomość trendów ogrodowych w skali od 1 do 10 wynosiła minus 10. I wyciepałam wiosną 2011 roku wielkiego bukszpana, rosnącego w pobliżu oczka.
I co mnie tłumaczyć może? Nic.
Zielony galimatias 00:22, 12 mar 2013

Do góry
się w piersi wątłe biję i przyznaję, że na urodzie BUKaSZPANerskiego się nie wyznałam.. jako że uchodził mi kilka lat temu, za relikt minionej epoki .. o... błędy młodości!... żebym ja wiedziała wtedy to co wiem teraz to nie wiem co bym zrobiła będąc w posiadaniu tej wiedzy....

ale na usprawiedliwienie powiem, że doniczek nie wywalam terakotowych... będę bielić i zabielać. Instrukcję wyczytałam. Starwax, bejca, ... koduję.
Moniki ogród 00:20, 12 mar 2013

Do góry
Cześć,
mój ogród to marzenie ... i choć ma już kilka lat, to cały czas jestem na początku .
Z jednej strony mam pragnienie aby miał już jakiś kształt, z drugiej zaś tu jeszcze nic nie jest do końca powiedziane

Nie mam zbyt dużo zdjęć, ale postaram się nadrobić zaległości i pokazać Wam mój kawałek na ziemi wiem , wiem , nie równa się z innymi - ale ma tą szczególną cechę - jest mój , a ja nad nim będę pracować bo wizję mam wielką !

Tymczasem zima

bo przecież jeszcze nie odeszła, chociaż już kilka razy zabierała swoja białą sukienkę

Wiosną lubię ten zaciszy kątek, który znalazłam dla azalli ( w nazwie łac. ma coś od narcyza), która obsypuje się tysiącem kielichowatych żółtych kwiatów a jej woń -podobna do zapachu lilii wabi mnie czekam na nią tej wiosny .... na tym zdjęciu po kwitnieniu , zaraz zaraz ups, to albo pełne lato lub pocztek jesieni

tutaj co prawda bije w oczy nasz płot, ale podoba mi się gra światła na tym zdjęciu

Któregoś dnia wzięłam się za wyplewienie tego oto miejsca i tak powstało "oczko" na maciejkę, ach jaka byłam zadowolona z siebie, bo wyszło coś ładnego czego zupełnie nie planowałam !

to na tyle dzisiaj do zobaczenia !
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:17, 12 mar 2013

Do góry
A ja pierwszy raz dosiedziałam do północy więc postanowiłam byc pierwszym gościem na Imieninach Grzesia. Wszystkiego najlepszego Grzesiu.

Dla odmiany czas na zmiany... 00:01, 12 mar 2013

Do góry

wiem wiem Beatko fantazja mnie ponosi ale u ciebie jest naprawdę tak ślicznie wystarczy kilka nowych roślinek i po sprawie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies