Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

ka1sia 10:02, 30 kwi 2013

Nie wytrzymam, Marzenka kolejne zmiany obmyśla hmm... to u Ciebie, Marzenko, może być jeszcze ładniej?... no nie wierzę
Kasiek 10:09, 30 kwi 2013

O la la, za ta dzieffczyna nadazyc to trza se porzadne turbo sprawic
Evchen 10:10, 30 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
Hm siedzę i myślę i jesienią mam obmyśloną kolejną rewolucję na dwóch rabatach znów będzie wielkie przesadzanie

Kule buszpanowe spod wisienek pójdą pod brzozy Tylko muszę ze dwie wielki kule dokupić a azalie spod brzóz pójdą pod wiśnie.... I część żurawek bedę na trwaki wymieniać to już szybciej pewnie w czerwcu...

I chyba znów sosny szczepione na pniunpowędruj po ogrodzie całe szczęście, że mam cale lato na przemyślenie zmian

Uff... czyli, ze to nie tylko ja tak mam?>.. Małż narzeka, że ja ciągle przesadzam z przesadzaniem Ale bez przesady... przesadzanie nikomu nie zaszkodzi, się siedzi raz tu raz tam. Ruch w przyrodzie musi być Były wędrówki ludów, są wędrówki pachruszczy wszelakich

Jak już będziesz myśleć, to może przypomni Ci się w jakiej odległości od ogrodzenia sadzi się
a. drzewa szczepione na pniu
b. brzozy dorenboos

Bo "a" wydaje mi się, że za blisko posadziłam, a "b" chciałabym kupić i posadzić poprawnie.
Nie muszę chiba przypominać, że grabowy płot rośnie Blisko ogrodzenia, ale co tam, niech tam .. z jednego rzędu

Buziam, cmokam i macham.

PS. zrobię zdjęcie Madżenkowego kółeczka Słowo zucha
grupa_trzyma... 10:32, 30 kwi 2013

A ja myślałam, że jak zaplanuję ogród bez pośpiechu, to obejdzie się bez ciągłego przesadzania, którego mam już po kokardy a tu masz: Madżenka co i rusz coś przesadza. Czyli ogród to ciągła zmiana...I tego się trzeba nauczyć
JulkAd 10:48, 30 kwi 2013

Marzenka, czy Ty się nudzisz?...słyszę, że rewolucje nowe szykujesz.....może do mnie przybądź i cosik pokombinuj jak Cie energia rozpiera
Diana 12:08, 30 kwi 2013

Marzenko Ty w spokoju nie usiedzisz ... zmiany ? Kochana masz tak pięknie ... mało ci? Chcesz, żebyśmy przed monitorami z zazdrości popadały ...
Ciekawa jestem ... zresztą taka moja natura
pozdrawiam i miłego długiego weekendy Ci życzę
grupa_trzyma... 12:31, 30 kwi 2013

asc napisał(a)
Nie mam czasu... ale dla Ciebie przywlekłam Heniusia z żagwinem...

Była kiedyś taka piosenka Brathanków o Heńku właśnie, cyt: "nawet psy się w budach kryją, kiedy widzą Heńka..." ale to nie o Twoim Heńku, Ania. Twój Heniuś przecudnej urody jest!
Mala_Mi 12:35, 30 kwi 2013

To sie nazywa babska przewrotna chytrość... przy pięknościach Madżenkwocyh i mojemu Heniowi dostał się komplement
Ja już sie pogodziłam, że ogród to wieczna wojna.. i przerzucanie prawej flanki na lewą i odwrotnie
jotka 12:39, 30 kwi 2013

asc napisał(a)
To sie nazywa babska przewrotna chytrość... przy pięknościach Madżenkwocyh i mojemu Heniowi dostał się komplement
Ja już sie pogodziłam, że ogród to wieczna wojna.. i przerzucanie prawej flanki na lewą i odwrotnie

No tak, ta wojna u mnie czasami wygląda jakby ktoś celnie rzucił granatem Nic to - do boju
Joaska 13:07, 30 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
Hm siedzę i myślę i jesienią mam obmyśloną kolejną rewolucję na dwóch rabatach znów będzie wielkie przesadzanie

Kule buszpanowe spod wisienek pójdą pod brzozy Tylko muszę ze dwie wielki kule dokupić a azalie spod brzóz pójdą pod wiśnie.... I część żurawek bedę na trwaki wymieniać to już szybciej pewnie w czerwcu...

I chyba znów sosny szczepione na pniunpowędruj po ogrodzie całe szczęście, że mam cale lato na przemyślenie zmian

Ja to sobie tak mysle Marzenko że to przesadzanie to poprostu już uzależnienie, jest pięknie i będzie jeszcze piękniej trawki zamiast żurawek dobry pomysł, chociaz ja i tak lubię żurawki - latem jak juz są pięknymi kepami.