Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:55, 09 kwi 2013

Do góry
Danusiu ja nieco po czasie z życzeniami,ale szczere do bulu.! A wklejam ci mojego Cadfaela ,zauważyłam zmienność barwy kwiatu ,kiedy podsypałam kompościkiem ,stał się bardziej nasyconym różem,zdecydowanie zmienił się z jasnego różu nie do poznania.Pierwsze w czerwcu a następne w pażdzierniku

Ostatnie pokazuje jej pierwsze kwitnienie po zakupie i co ?całkiem blade.

Dodam, że zapach ma niesamowity miodu mirry no trudno odczepić od niej nosa !
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:53, 09 kwi 2013

Do góry
Haniu, widzę, że w domu, ale coś dla ogródka zrobiłaś-chyba jak większość z nas ale za parę dni, za dni pare....

pozdrawiam
Topiary - formy strzyżone inne niż cis i bukszpan 22:45, 09 kwi 2013

Do góry
No może zagmatwałam troszkę. Jak chcę za dużo powiedzieć to tak mam Posadziłam szmaragda po to, aby zrobić z niego kulkę, ale zastanawiam się czy mogę zostawić go jako stożek i przycinać go tak żeby miał docelowo 1, 20 m.

Tu jeszcze nie posadzony

Lecę w kulki... 22:44, 09 kwi 2013

Do góry
Aniu przesyłam wiosenkę
Ogród w Tarnowie 22:43, 09 kwi 2013

Do góry
Już czuć wiosnę..

Małe kule bukszpanowe posadziłem przy clematisach

Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 22:41, 09 kwi 2013

Do góry
Ogrody już prawie wysprzątane i przycięte - został tylko bukszpanowy i kilka fragmentów w cieniu z zalegającym śniegiem. Rośliny nabierają tempa, nawet imperata ma już kiełki !
I jeszcze jesienna fotka. Lawenda to odmiana 'Grappenhall' (mieszaniec lawendy francuskiej i wąskolistnej. Zimę zniosła bez uszczerbku - w zasadzie wygląda jak na tym zdjęciu. To jest chyba najbardziej srebrna odmiana, ale w chłodniejszych rejonach może wymarzać.
Ogród Zagi 22:35, 09 kwi 2013

Do góry
Tak radykalnie? Nie mam serca. A taka piękna była.
No ale nic, dałeś mi Zbyszku do myślenia
Aaa mam pytanko, czy sądzisz, że mam tak samo potraktować inne katalpy. Mam jeszcze dwie?

Ogród w kształcie litery" L" 22:28, 09 kwi 2013

Do góry

teraz jak tak patrze na te moje rabaty z jesieni to powiem porazka !!!
nic tu nie pasuje
moze macie jakies pomysły?
widac cos?
na rabacie 5 tez bym chciała cos wyzszego i tylko dołem cos
ja tam zaproponowałam hosty ale one nie sa kurcze zimozielone moze zamiast tego zurawki ??
byłoby fajnie jakby cały rok cieszyło oko zwłaszcza ze to przedogródek
aha ten front domu jest nasłoneczniony od południa do samego wieczora swieci słonce
Co z tym ogródeczkiem począć 22:22, 09 kwi 2013

Do góry
beta napisał(a)
przywitać się wpadłam...a skoro mowa o tańcu to ja też bardzo lubię tańczyć....Ewuś, musowo jakąś dyskotekę zachaczyć

z rozczochrańcem super sobie poradziłaś....ja dziś obijałam skrzynie folią

a generalnie to coś mnie łamie i złamać nie może

pozdr

Beatko ciepło będzie to i siły się znajda nie wiadomo skąd i przestanie nas łamać i chrupać w krzyżu .....
Te nasze smęty to przez pogodę już nawet nie piszę że przez Tuska

A dyskotekę? .... tak tak ja kcem !!!!!
Ogród przy lesie początek 2012/2013 22:20, 09 kwi 2013

Do góry
U Kapijasów we wrześniu.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:18, 09 kwi 2013

Do góry
Oby do maja ....Kasiu ,bo maj to będzie jak kwiecień ubiegłoroczny ,chyba że nieodgadniona moc w roślinach drzemie i nadgonią.Ja też się pospieszyłam.Po pierwszym ociepleniu wyciągnęłam z gruntu zadołowane żurawki i żuraweczki a potem sypnęło i musiałam zabrac je do domu.O takie podpędzone to pewnie zgrają się z wiosną w czasie.Moment i strzeli ci kolejna setka więc może ja z małym wyprzedzeniem coś ci zostawię,gratulacje !

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:15, 09 kwi 2013

Do góry
dajana napisał(a)

Aniu za pół godz znajde jej nazwę Musze przeleciec szkólki które wciaz lustruje tam jest ich nazwa i zdjęcie .Troszkę to potrwa .

Aniu mam niestety zdjęcia w pracy nie wkleję w domu to zrobię .Jak sie okazało to jest to wizytówka austinowej hodowli .Potrzebuje aż 10 krzaczków tej róży Jest bez kolców i na dodatek pnąca do 2,5 m .Chocbym miała czekać i dwa lata zamówię ja A gdzie w Floribundzie Aniu .Teraz nazwa Brother Cadfael Myślę ze tobie tez się spodoba

Podoba się dlatego zapytałam, ale nie ma jej teraz Floribunda, mogę zapytać kiedy będzie miał a teraz na 200 stronkę kwiatek róża Chandos Beauty
Mały ogródek Andzi 22:08, 09 kwi 2013

Do góry
Aniu pokaże też moje obrazki u siebie:

Może ktoś pochwali
Rododendronowy ogród II. 22:05, 09 kwi 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Aniu u mnie też dziś zimny wiatr wiał okropnie i na dodatek las mi za płotem wycinają. Coś okropnego

.
.

Jak to przeczytałam to gęsiej skórki dostałam... to przykre...
Od razu przypomniała mi się Twoja bajka o lesie, mam przed oczami te cudowne zdjęcia, a zwłaszcza ogniste liście buków...
Miejscówka z ławeczką nawet zimą wygląda zachęcająco, ale jesienią jest tam najpiękniej...
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:02, 09 kwi 2013

Do góry

Najpiękniejsza róża Austina bezkolcowa podobna do piwonii Zakochałam się w tej róży Potrzebuję 10 krzaczków a jest wciąż niedostępna Była jesienią 2012 roku może na jesień tego roku też będzie
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:00, 09 kwi 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
To pokrzewka czarnołbista zwana kapturką.Ślicznie spiewa.

Kurcze... coś dziś tak pięknie śpiewało, że nawet chciałam biec po telefon byś posłuchała...

Pierwszy raz słyszę taką nazwę.. i myślałam, że już nic więcej do mnie nie przyleci.... a tu trzeba być czujnym...... właśnie na szarytkę niezbyt nam leżała..... dzięki..
Co z tym ogródeczkiem począć 21:59, 09 kwi 2013

Do góry

Motam się cały czas z tym moim kawałeczkiem i nie mogę go zakończyć
Teraz mam kolejny dylemat
Miedzy tą tują na pniu a tym cisem z przodu jest 2 metry. muszę coś posadzić
Nie mam lepszego zdjęcia ,ale widać tu ile tam jest miejsca ,posadzić jeszcze jedna niższą tuje czy może hortensje tylko nie wiem czy one by tak pasowały jak pod płotem są trzy?

Kolejny dylemat
Ten żywopłocik jest do przesadzenia ,dzisiaj już przygotowałam na niego miejsce ,ale tam pomiędzy bukszpanem powschodziły krokusy co robić czekac aż przekwitną?
Brzydkie zdjęcie ale innego niet

ogrodoweimpresjejolki 21:51, 09 kwi 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Pierwsze moje kroki dziś na forum były u ciebie i na twoim balkonie i nie wiem jak to się stało, że nie zostawiłam śladu
pozdrawiam Jolu

Pewnie w cichobiegach byłaś
Wiosna ma opóźnienie i ja też.... Znowu nic nie popikowałam ani nie posiałam następnych roślinek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies